Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Visok bilirubin

Visok bilirubin

Lepo pozdravljeni.
Ker me že tri tedne daje pospešena prebava (ne driska, ampak kašasto blato vsaj 1x na dan, prej pa sem bila bolj zaprta), me je osebna zdravnica napotila na pregled krvi. Danes sem dobila izvide, osebne zdravnice pa zdaj ne bo en čas, zato se obračam na vas.
Vse vrednosti so v mejah normale, razen bilirubin cel., ki znaša 35,3 (do 17) ter bilirubin dir. 9,3 (do 5). Zanima me, kaj bi to lahko pomenilo in ali je možno, da bi zaradi lahko imela tudi te težave s prebavo. Me mora kaj skrbeti?

Hvala za vašo prijaznost in lep pozdrav :).

Povišan bilirubin bi lahko kazal na kašno motnjo v delovanju jeter, ni pa nujno in je lahko le začasno stanje, ki se bo normaliziralo. Seveda pa se začne na začetku z majhnimi problemi in nadaljuje v večjimi, zato bi jaz preveril stanje čez recimo 1-6 mesecev. Zvišan bilirubin je lahko tudi posledica pika insekta, manjšega udarca, večjega napora, stradanja, povečane razgradnje rdečih krvnih celic, infekta, morda Gilbertovega sindroma…

Matjaž

Spoštovani!

Se strinjam. Sedanji izvidi so komajda nad normalo. Pri vnetju jeter bi pričakovali bilirubin okoli 200 enot.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close