Najdi forum

višnjev liker

Vem spet se boste zgražale da to ni tema za ta forum, asem recept iskala povsod pa ga ne najdem, zato prosim, če ga katera dela če mi lahko pove kako naj ga naredim. Prejšnnja leta mi ga je vedno delala teta letos sem se odločila da ga naredim sama
hvala lp M

Vprašaj teto ali pa poglej na kulinarične strani.

Jaz vse sadne likerje delam sedaj po enem kopitu in so prav super.
S katerimkoli sadjem napolniš literko steklenico zaliješ z žganjem in postaviš za par dni na sonce. Nato stopiš 1,2 kg sladkorja v 2dcl vode, sadje odcediš in nato s sladkorjevo vodo zaliješ žganje, daš v steklenico in še za par dni postaviš na sonce.

Je pa tut ta varianta: v stekleno posodo s pokrovom daš plast sadja + plast sladkorja in tako naprej ter pustiš na soncu, da se sladkor raztopi. To je zelo pomembno, saj tisti sok, ki nastane s sladkorjem in tekočino sadja, naredi tisto fino sladkobo za likerje. No, ko se sladkor raztopi, preliješ v steklenice pol te mešanice in pol žganja. To je to!

Ravno mi ga je zjutraj svak prinesel poskusit in povedal recept:
1,5 kg višenj
2 l merlota
1 kg sladkorja
4 dcl ruma
4 dcl žganja

Višnje, merlot in sladkor zavreš, dodaš rum in žganje ter ustekleničiš.

Če se odločiš za recept od babsy, poskusi dodati še začimbe: en muškatni orešček, palčko ali dve cimeta, en rahlo narezan vanilijin strok in nageljnove žbice.

Mi smo lani prvič delali višnjem liker in smo ga po enem ruskem receptu naredili z vodko namesto z rumom (z rumom nismo hoteli, ker smo se bali, da da preveč okusa). Njamci. Dodali vse začimbe. Mislim, da bom letos tudi jaz preskusila tale recept z merlotom!

Moj recept
Višnjev liker

Sestavine
Priprava

1,5 kg višenj

1 l slivovke

1 kg sladkorja

1 palčka vanilije

malo skorje od cimeta

nekaj klinčkov

malo limonine lupine
Oprane in posušene višnje postavite po plasteh v stekleno posodo. Vsako plast potrosite s sladkorjem in dodajte začimbe. Zalijte z žganjem (slivovko), kateri ste dodali 1 liter vode. Nato prefiltrirajte sok in pospravite v manjše steklenice.

New Report

Close