višji krvni tlak
stara sem 45 let, že 10 let imam revmatoidni artiris ,ki ga uspešno zdravimo.
Krvni tlak sem imela do sedaj normalen133/80. pred dvema meseca sem imela operacijo sinusov, od takrat naprej se mi zdi da se bolj čudno počutim. zelo velikokrat sem rdeča v obrazm, kot bi me kaj oblilo, včasih se mi roke tresejo, in velikokrat me boli glava zadaj na tilniku.
Danes zjutraj pa sem si po dolgem času zmerila pritisk in je bil v roku 2 ur skoz enak.
164/95 . Kar presenitilo me je in postala sem zaskbrljena.
Sem že na forumih prebrala da moram shujšati, manj soli.. a moram k zdravniku in ali mislite da ima to kaj povezave z operacijo.. čudno se mi zdi da se mi je kar naenkrat pojavilo..
hvala za vaš odgovor
Pozdravljeni,
Redno si izmeritev večkrat dnevno nekaj dni krvni tlak doma na pravilen način, zapišite vrednosti in se z omenjenim oglasite pri zdravniku. Menim, da ni povezano z opreracijo, nujno pa je potrebno, da se povišan krvni tlak zdravi. Osebna zdravnica vas lahko napoti na 24. urno neinvazivno merjenje krvnega tlaka in tako se bo situacija razjasnila. Potrebna je tudi kontrola krvi in urina.
lp Jana Brguljan
Pozdravljeni,
zanima me ali je normalno, da začneš hujšat ob jemanju tablet proti visokem krvnem tlaku. V štirih mesecih sem namreč shujšala 16 kg. in tudi pravega apetita nimam.
lpf
Forum je zaprt za komentiranje.