Višja vrednost trombocitov
Pozdravljeni,
stara sem 29 let in zadnji dve analizi krvi sta pokazali, da imam povečano število trombocitov. Aprila letos sem bila pri zdravniku, ker me je bolela roka (nismo ugotovili kaj točno je, predvidevali smo, da je kako mikro vnetje mišice ali kaj podobnega, v glavnem težave z roko so izzvenele). Ko smo takrat naredili krvno sliko je bilo število trombocitov 391, vse drugo je bilo v okviru normale.Zdravnica je predlagala ponovni pregled krvi čez 3 mesece. Danes sem bila zopet pri zdravniku zaradi težav s sinusi, ki so trenutno vneti. Naredili smo analizo krvi, tokrat je število trombocitov pokazalo 451 in vsi ostali parametri v normali. Zdravnica predlaga, da pridem na ponovno analizo ko ne bom imela nobenih težav, da vidimo kakšno je stanje takrat. Med drugim je povedala, da če bo rezultat nad 400, da me bo napotila k hematologu. Zanima me, kaj bi lahko bil vzrok za povečano število trombocitov in ali je ta številka nevarna za nastanek strdkov? Če bi bil razlog pomanjkanje železa, ali potem tudi analiza hematokrita ne bi bila v redu? Najlepša hvala! Lep pozdrav
Vexi, predlagam ti, da greš že prej do hematologa in ne čakaš dolgo. Predvsem zato, ker bo on skozi pogovor o tvojem stanju in vrednosti parametrov v krvi najlažje ocenil, zakaj gre in tudi zato, da boš čim prej pomirjena.
Pozdravljeni,
pišem Vam ponovno glede trombocitov. Po tem ko sem pisala, sem opravila še tri analize (dve avgusta) in včeraj še eno. Vse tri analize so pokazale sledeče vrednosti: 375, 381, 388… torej…vse se gibljejo nekje okoli 380. Zdravnica mi je povedala, da ji je hematolog rekel, da naj spremljamo situacijo..in če bi se začelo povečevati in prišlo nad 400, naj me napoti k njemu. Tako da k hematologu nisem šla, ker zdravnica ne vidi razloga, niti ji to ne predstavlja preveč odstopanja. Še zmeraj pa ne vemo vzroka zakaj so povišani. Me pa dlje časa tišči v žlički in zadaj med lopaticama, težje diham pri naporih in včasih tudi ko sem pri miru. Poleg tega se mi dviguje kislina in je zdravnica predvidevala, da gre za želodec. Jemala sem pantoprazol 2 tedna in je bila situacija boljša (v smislu da me ni bolelo, nisem pa dala krvi na analizo), potem pa se je spet poslabšalo, tako da ga zdaj zopet jemljem. Ne vem če bi lahko bil želodec razlog za povišane trombocite ali je tu kaj drugega vmes. Pri pulmologinji sem bila avgusta, nič sumljivega ni našla na pljučih, srcu..etc. Alergološki testi so bili vsi negativni. Pri CT sinusov pa se je izkazalo, da imam polipe v levem sinusu. Večkrat se mi znajo vraščat nohti na nogah in pri tem se zna tudi zagnojit. Ne vem pa če grem na analizo krvi ravno zmeraj ko imam vraščene nohte. Včeraj ko sem jemala, sem recimo imela spet malo ognojeno.. Vse mogoče absurdne stvari mi gredo po glavi, ki se jih lahko spomnim. Sicer mi je zdravnica rekla, da to ni nič takega, mene pa skrbi zakaj niso v normali kot so zmeraj bili… 🙁 Glede na to, da me ni napotila k hematologu, prosim Vas za mnenje.
Hvala in lep pozdrav
OJLA!
Moje mnenje je, če bi bilo kaj hujšega, bi tudi ostali parametri bili spremenjeni…
Poskusi si malo okrepiti imunski sistem z kakšnimi kvalitetnimi dodatki, ki jih dovolj dolgo uživaš (vsaj tri mesece večje doze, potem zmanjšaš), jaz imam dobre izkušnje z koloidnim srebrom (pobija viruse in bakterije, uničuje glivice)…pa tudi gnojni prst namakaj v njem…