Višina povračila stroškov za tujino od ZZZS
Ojla!
Pri dr. Rešu je tako, da če hočeš priti hitro na vrsto, tako predlaga, da sam financiraš en postopek. Drugi pa je tako ali tako ‘na socialno’.
Zdej je tako, če si v samoplačniškem postopku, kolikor vem, tudi če si sama plačala zdravila, lahko na osnovi računa uveljavljaš povračilo stroškov. Vendar pazi, tale krog daj-dam je okrogel!
Kolikor vem ima vsak center eno vrečo denarja. In če ti fino uveljavljaš povračilo stroškov, čeprav si se z dr. menil, da jih poravnaš sam in da sam plačaš zdravila, oni potem od dr. terjajo ta znesek oz. mu dajo manj v vrečo.
Vem, da je tako bilo, čisto natančno pa se s stem nisem ukvarjala. Kako je sedaj po moje daj vprašanje na društvo za večjo rodnost.
No, pri meni je ta postopek plačljiv. Prejšnji pa je bil zastonj. Pa upam seveda, da mogoče naslednjega ne bo treba, ki bo tudi zastonj.
lp,
Karmen
Jojj jest o tem povračilu tako malo vem,zato bi res prosila,če mi kdo lahko malo bolj razloži.
Midva res močno razmišljava,da bi šla v Prago po moško spolno celico.Papirje s konzilija že imava,no v kartoteki v Leonišču so,tut številko sva že dobila in tiste tri razgovore opravila,vendar res nočem čakat še dve leti.Že da sva prišla do teh papirjev je trajalo skoraj 3 leta.
Kaj moram jest narediti če hočem povračilo?Pa predvsem kdaj?
A če greva sama v Prago in potem ko bo konec postopka zahtevava povračilo,bo uredu??Al morva že prej?Kako to gre?
Aja pa kam je sploh treba it na ZZZS?Kje se nahajajo?Naslov?Tel.?
Res hvala že vnaprej za vsak odgovor!
LP
Vlogo napišeš na Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije Ljubljana Miklošičeva 24
Zadeva. Napotitev na zdravljenje v tujino
Priložiti moraš: Sklep državne komisije za OBMP, mnenje zdravnika
Če greš v tujino lahko dobiš tudi akontacijo preden greš ali pa skupaj.
Ko predložiš stroške, dobiš denar v cca 14 dneh.
Zavod ZZZS ti plača 85% cene , 15% pa Vzajemna ali Adriatic odvisno
kje so prostovoljno zavarovana.
Potnih stroškov in bivanje v Pragi ti ne povrnejo.
Če kaj ne razumeš lahko pokličeš na tel 041 221-388
Društvo za večjo rodnost