Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom višina med pultom in napo?

višina med pultom in napo?

Pozdravljeni!

Zanima me kakšna je priporočena (standardna) višina med kuhinjskim pultom in napo. Kuhinjo bom uredila v mansardnem delu hiše in ena možnost postavitve štedilnike je ob nižji zid – od tal do strehe 170 cm- pa me zanima ali bi bilo to dovolj, ali naj raje štedilnik postavim kam drugam.

Lep dan

Svetujem vam da se obrnete na arhtekta za notranjo opremo.

Višina med napo in štedilnikom pa je: 70 cm pri plinskem štedilniku
60 do 65 pri eletričnem štedilniku

Pokličete pa lahko na tel:051/259-662(za pomoč pri sestavi kuhinje)

TUDI JE ODVISNO OD VRSTE NAPE, KI JO NAMERAVAŠ VGRADITI.

Standardna višina med spodnjimi in zgornjimi elementi je 56 cm. Za napo pa dodamo še 12- 18 cm odvisno od vrste štedilnika in nape.
Spodnji elementi so visoki 72 cm + 10 ali 15 cm pvc nogice torej 82 ali 87 cm + delovna plošča, ki je lahko 3cm ali 4 cm. Torej je skupna višina spodnjih elementov je lahko od 85 cm do 91 cm. Odvisno od velikosti uporabnikov. Če imaš stensko oblogo jo lahko daš na delovno ploščo ali pa jo postaviš na element. Spet je odvisno kako debelo imaš sensko oblogo. Debelina obloge pa je nekje od 5mm do 12 mm.
Tako, da je skupna višina kuhinje od 201, 214, 232 cm. Spet je odvisno kakše velikosti so zgornji elementi, ki so lahko 59,72,90 in še nekateri ki se sestavljajo po skupnih višinah… 36+36= 72 itd.
Če imaš nisko omaro pa mora biti skupna višina 142 cm + krovn plošča …

Torej sedaj si lahko izračunaš vse.

lp jim

Iz katerega konca Slovenije si?

spodnji elementi so res 70 – 72 cm, podnozja pa so od 10 pa tudi do 20 cm. delovni pulti so lahko od 2 cm pa do 8, ceprav so (vsaj pri mojih strankah) najbolj pogosti 6 cm. visina med pultom in visecimi elementi je dovolj 50 cm. med pultom in napo naj bi bilo nekje 65 cm, je pa to zelo odvisno od modela nape. okrasne nape so razlicnih oblik, ce gre npr. posevno gor se montira nizje itd itd

Draga špela

upam, da se zavedaš da govorimo o STANDARTNIH MERAH in ne o izdelavi kuhinje po naročilu.
O materialih,ki so dostopni v prosti prodaji.

Jas ti tudi lahko naredim 30cm nogice, če ima stranka takšne zahteve.

In kje lahko kupi kdo 6 cm delovni pult? Recimo da gre si izbere in plača ter ga odpelje? Za to porabi cca 20 minut? Je to pri tebi mogoče?

V bistvu sploh ni 6 cm delovni pult ampak samo daje videz takšne debeline.
Narejen pa je iz neoplemenitenega iverala ali MDF in prevlečen z ultrapasom. Nima pa spredaj okrogline.

Imaš kakšno internetno stran da vidimo kako izgledajo tile pulti?
In vse ostalo kaj spada zraven.
Iz katerega konca si?
Lahko tudi kako sodelujemo oziroma uporabljamo tvoje poloizdelke.
Kakšna pa je cena po tm delovnega pulta?
Rok izdobave?

lp jim

🙂
jaz sem arhitektka in ne proizvodnja, se pa ukvarjam predvsem z opremo bivalnih prostorov in dobro poznam trzisce.
seveda govorim o standardnih merah evropskih proizvajalcev.
mnogim se ne zdi pomembno, ce dobijo pult v 20 minutah ali pa v enem mesecu (skupaj s kuhinjo), res pa je, da smo ljudje razlicni, prav tako imajo stranke razlicne zahteve.
vem, da 6 cm pult nima okrogline, lahko pa je ostrorob ali pa ima alu zakljucek (po teh je najvecje povprasevanje), seveda pa obstajajo tudi schock pulti, inox pulti itd.
sem pa iz ljubljane

lp
spela

http://www.domdesign.si”

Potrebno višino navede proizvajalec. Pri moji, konkretno, ki je za širši štedilnik, je bila najmanjša 90 cm.

Hočeš povedati, da imaš napo na višini 172 cm od tal?

Špela kaj ti praviš na to.
Meni se zdi zelo dosti.

Jim, kikica je verjetno mislila širino in ne višino nape.

Kikica je malo pomešala številke… Napo imamo 80 cm nad štedilnikom. je pa kaminska in ne rabi elementa. Predvidevam, da je bila potem najnižja dovoljena višina 70 cm od štedilnika, kar se je meni zdelo prenizko, pa še z glavo bi se butala vanjo. Ja, širina nape je pa res 90 cm. Se opravičujem vsem prizadetim. Predvidevam pa, da tudi pri drugih napah v navodilih piše, koliko morajo biti najmanj oddaljene od štedilnika.

New Report

Close