Najdi forum

Višina kuhinjskega pulta

Pozdravljeni,

kupujem novo kuhinjo, poslušam razne nasvete,… ne morem se odločiti za višino kuhinjskega pulta – 91 ali 86 cm.

Visoka sem 159 cm.

Kakšne so vaše izkušnje?

Lep pozdrav!

Velika večina pultov je 86 cm-skih, tudi boljše je zaradi odpiranja oken in podobno,…

Če boš imela kakšne vgradne gospodinjske aparate (recimo pomivalni stroj), prej preveri, kako je z vgradnjo izbranega modela pod pult. Da ne bo slučajno potem kakšen problem z višino….

Odvisno, kakšen tip gospodinje si in koliko časa se ponavadi zadržuješ v kuhinji – misli na svoj križ! Predvsem moraš upoštevati svoje počutje pri delu, tehnične zadeve ( kot so npr, odpiranje oken, predalov, se že dajo poštimati….)

Sicer bo pri pri tvoji telesni višini morda 86cm čisto v redu; pri meni definitivno ni bila, saj merim 1.79m, zato imam pult višine 96cm, proizvajalec kuhinje je Dan Kuchen; imam številčnejšo družino ( nas je 6), tako da sem dnevno veliko časa v kuhinji in bi mi bilo žal, če nebi imela tako visoke delovne površine, saj bi bila stoja vedno v malo nižjem, prisiljenem položaju.

Glede pomivalnega stroja: v današnjih modernih kuhinjah je super, če ga imaš lahko v elementu malo na višini, da se ti ni potrebno vedno sklanjat, ko ga uporabljaš – pa po možnosti predale s posodo v bližini, da ne prenašaš čez celo kuhinjo in delaš nepotrebnih kilometrov….

Zvonka

Pri nekaterih proizvajalcih kuhinj se lahko izbira med več različnimi višinami delovne površine oz. plošče.

Standardna mera višine kuhinjskega pulta je 85 cm, vendar pa se danes vse bolj uveljavlja višina 86.

Ponavadi se, da izbirati med višinami 86, 88.5 ,91, 93.5, 96.

V kolikor potrebujete nasvet okrog nakupa kuhinje vam lako tudi pomagamo z neodvisnim svetovanjem.

Pokličete lahko na 051/259-662 ali pa pišete na mail

Lep pozdrav
Klemen
S.o.s klub

Pri tvoji višini je pult 85-86 cm čisto zadosti visok. Mislim, da sem nekje prebrala, da je višina kuh. pulta prirejena na višino pribl. 165 cm, torej naj bi bil zate še celo malo previsok. Sama sem visoka čez 170 cm in imam pult 91 cm, kar mi ustreza. Pri stari kuhinji je bil 85 cm – zame prenizek.
Pomivalni stroji so visoki 85 cm, če ni vgraden, se odstrani zgornja plokev in gre lepo pod pult.
Res dobra rešitev pa je, kot je napisala Zvonka, da je pom. stroj dvignjen za približno 40 cm – se ti ni treba toliko sklanjat. Meni ga v mojo malo kuhinjo ni uspelo spravit, ker bi šlo to na račun pulta, ki mi ga primankuje.

New Report

Close