Najdi forum

Viseča WC školjka

Pozdravljeni!

Dr_Zloba, veš kaj pa je meni ˝smešno˝; to, da sem ena tistih, ki jih šef nameni ˝100.000 + darila˝ in si vsako tako investicijo težko privoščimo. Pa smo si jo, ker itak take stvari ne delaš za eno leto. Nato pa nam vodovodar (ha ha ha kakšna šala) zmontira školjko na 37 cm višine, ker ni vedel, da višina estriha ne bo 7 cm (nikoli nihče ni omenjal teh 7 cm). Glede na to, da so z zidarji kar precej sodelovali pri naši gradnji, mislim, da je njegova dolžnost, da se pozanima, kakšna bo višina estrihov, če že ni standarda (sorry, pred drugo gradnjo, če še kdaj bo, bom naštudirala vse gradbeniške standarde!). Za uro dela pa je računal skoraj 7.000 SIT. Tudi z najbolj kmečko logiko se da zračunati, da je v dveh dneh zaslužil 200.000,00 brez davka (toliko jaz v dveh mesecih). Mislim, zakaj bi mi, investitorji mogli poznati vse zakone, pravilnike in standarde o gradbeništvu? Zato pa plačamo vas, kajne? Če bi to vse sama z možem vedela, bi delala sama! Tudi ti nisi špica na področju, kjer jaz sem, če se že ravno hvalimo.

Zanimivo pa se mi zdi tudi to, da se ponavadi takole z ˝nasmeškom na ustih˝ zmotite samo pri tistih, ki si kakršnokoli investicijo zelo težko privoščijo, pri tistih, ki pa imajo toliko denarja, da kupijo tudi vas, pa mora špilat v nulo (Sem tudi sama delala v eni veji gradbeništva in vem, kako se je delalo. Reveži so bili tiho in neskončno srečni, da imajo tudi oni nekaj, tisti, ki pa si lahko privoščijo več, pa so morali imeti popolno!) Če bi se npr. pred hišo pripeljala z Marcedezom ali najhujšim BMW-jem vem, da mi ne bi bilo treba postavljati zate tako smešnih in bedastih vprašanj, ker verjetno za napako tudi vedela ne bi. Bi jo popravili sami od sebe brez kakršnega koli problema.

Točno tako je, kot je rekel nekoč družinski prijatelj: ko se končno naučiš toliko, da lahko majstrom skozi pod prste gledaš in veš kaj delajo, oz. kako bi moralo biti, je gradnje konec. Oni so bogatejši za kak miljon, ti pa za sfušano bajto! E Miha, takrat smo se ti smejali, zdaj pa vidimo, da je to res!

Da ti povem, da strokovnjaki iz druge stroke (beri trgovci) niso imeli nasmeška na ustih, ko sem jih spraševala isto, ker pač od tebe nisem dobila korektnega odgovora. Brez problema so pobrskali po katalogih. Pa tudi, če so se potem od smeha po kolenih tolkli! Bog ve zakaj? Mogoče, ker tudi od bedastih vprašanj kaj zaslužijo?

Lep pozdrav in še naprej uživajte v branju mojega bedastega vprašanja!

TejaK

V katalogu od dolomite je od ploščic do vrha keramičnega roba brez deske 40 cm. Žal pa je s temi mojstri običajno tako, da moraš stati za njegovim hrbtom, če hočeš imeti prav narejeno. Moj vodovodar je naprimer zgrešil odtok kadi za 10 cm, kljub temu, da sem mu sprintal natančno skico za vgradnjo z vsemi podatki. Zgolj po sreči sem prišel v “nadzor” predno so z betonom zalili cevi in še pravočasno rešil situacijo. Vodovodar je dobil brco, jaz sem osvojil male skrivnosti velikih oderuhov, končal fino montažo in prišparal čeden kupček denarja.

Živiš namreč v globokem zanikanju…
Preberi si komentarje drugih ljudi Zloba, in ne zri samo v svoj odsev pred ogledalom in poslušaj svojih monologov preko diktafona, ker se ti že blede.

Si pa porabil kar veliko časa, če že ne za razumevanje (ker za to potrebuješ razvit um) postov, vsaj za iskanje. To mi samo pove, da imaš veliko veliko preveč prostega časa. Ali pa je bolj verjetno, da si s takšnim karakterjem preprosto sam in zafrustriran… Se mi pa kljub skrajnemu primitivizmu, ki si ga prikazal tukaj smiliš…

Ti za 100.000 SIT niti ne vstaneš…hehehe…seveda, ko pa greš lahko nekoga za 500.000 nategnit! Mafija je pač donosen posel…
Pa gradbinec, jaz ljudem dajem, ne pa kradem tako kot ti…
In vedno najdem čas, ali da ljudem poskušam pomagati ali pa da demantiram in zaprem usta takšnim votloglavim primitivcem kot si ti!

Sicer pa so se ljudje jasno izrekli kaj si mislijo o tebi…

Sicer pa sem pozabil omeniti, da je tale primitivec izkrivil resnico, ko je vzel eno mojo izjavo iz konteksta.
Jaz sem namrec svojim delavcem kot NAGRADO na koncu leta podaril vsakemu 100.000 SIT neto + darila!
Place so pa cisto posebej! Moji delavci imajo place malce nad slovenskim povprecjem + dnevnice + potni stroski + zastonj prehrana v podjetju itd.
Kaksen komentar primitivec? Rad bi slisal tvoje dosezke! Ampak ne tistih roparskih… 🙂

S tabo se sploh ne mislim več ubadati, ker še sam ne veš kaj govoriš…malo premisli….Javno razpravljaš, kako goljufaš državo…in če si sposoben kaj takega zakaj ne bi bil še česa drugega??? Ne kuj se med zvezde, ker si tak kot vsi ostali samo pač v svoji stroki.

http://med.over.net/phorum/read.phpf=27&i=128060&t=128015#reply_128060

Mi se bomo mel pa še fino dokler ne bo dal administrator prste vmes.

Goljufam drzavo….hehehehe…in to mi mafijec rece…
Ce je zate placevanje DDVja, davka od dobicka, davka na place, carinskih dajatev, prispevkov itd. goljufija, potem si ti najbolj neizobraženo in nerazgledano tele, kar jih je hodilo po svetu.
Ne razumes elementarnih stvari in to predvsem zato, ker se ocitno ukvarjas z nelegalnimi posli in nimas osnovnega znanja in izkusenj na podrocju legalnega poslovanja.

Ce jaz napisem, da naredim nekatere stvari mimo mehanizmov drzave, to ne pomeni, da delam nezakonite stvari oz. da se ukvarjam z goljufijo, temvec, da naredim stvari zakonito, vendar tako, da izberem poti, ki so najbolj optimalne (s stroskovnega vidika) do meja zakonov.
Ce pa se ukvarjas s kakrsnimkoli legalnim poslom, in poslujes legalno, se nikakor ne mores v celoti izogniti placevanju davkov in ostalih dajatev. V taksnem primeru pa je to dejansko goljufija, ki pa se jo, dragi don Corleone v Sloveniji zelo hitro odkrije in sankcionira!
Ja, ja, veliko bolj se izplaca biti mafijec kot si ti…ko bi se se lahko potem pogledal v ogledalo bi tudi sam postal taksen… 🙂

pametni ekonomist, kaj pa je to IP ?

Lahko ti povem, ampak ne bi razumel… 😀

Vodovodar ni uposteval visine tlaka. Klasika je da je pod skoljko cca placa za pest. Najbolje pa preveriti tako glede na svojo visino in sicer tako da stopis poleg skoljke in zadaj na nogi vrh skoljke z desko pride tik pod koleno . Drugace pa bi naj bili vijaki od skoljke kjer visi na visini cca 33 do 35 cm . Ko so ploscice polozene seveda. Lp

New Report

Close