viseča mreža za dojenčka
Pozdravljeni dr. Kornhauser Cerar!
Sem mama 2,5 mesečne dojenčice, poletje imava namen preživeti na morju. Pri pregledovanju prenosljivih ležišč sem naletela na mobilno visečo mrežo za dojenčke, kar se mi zdi super ideja za dnevno spanje v senčki dreves oz.na terasi.
Zanima me vaše mnenje, ali je viseča mreža boljša izbira kot ležalnik za dojenčka (naklon 15 stopinj)? V mislih imam visečo mrežo Koala http://kakadu.si/visece-mreze/17-otroska-spletna-trgovina-koala-4030454000109.html ?
Če ima kdo od vas, ki to berete, izkušnjo s to ali podobno visečo mrežo, bom zelo vesela tudi vaših mnenj.
Za vaš odgovor se vam že vnaprej lepo zahvaljujem.
Urša
Draga Urša,
po fotografiji sodeč je videti praktična, zračna in varna (če prav vidim, se dojenček iz nje ne more prevrniti, saj je v spodnjem delu pričrvščen v nekakšne hlačke). Ne morem pa soditi, kako se bo otrok v njej počutil. Glede na izkušnje mlajših kolegic pa ni 100%-no, da bo dojenček hotel spati v njej, saj nekateri ne marajo prisilnih položajev in se hočejo med spanjem obračati.
Zanesljivo pa je ne bi priporočila za novorojenčke in dojenčke do 2-3 meseca, ki imajo lahko v takšnem položaju med spanjem težave z dihanjem.
Upam, da ima kdo od staršev s foruma kakšno bolj svežo in v praksi preverjeno informacijo.
Pozdrav,