Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija virusne bradavice

virusne bradavice

Pozdravljeni

1,5 letna hčerki so se na trebuščku, rokah in nogah pojavile drobne bradavice, ki se zelo hitro širijo. Pregled pri dermatologu imava šele čez nekaj tednov, tako da me skrbi, kako se bodo v tem času razširile. Zdi se, da ji ima po vsakem umivanju več, čeprav skrbim za to, da jo le na hitro stuširam in obrišem v čisto brisačo. Ker ima tudi suho kožo, sploh ne vem, če jo lahko mažem, ker se virus najbrž tako še hitreje širi. Zanima me, do kakšne mere se te bradavice širijo in kakšno bo pravzaprav zdravljenje te nadloge in ali se to rado ponavlja? Ali ji lahko vmes na kakršenkoli način sama pomagam?

Hvala za odgovor in lep pozdrav

če so takšne:
http://www.clinical-virology.org/gallery/images/rash_bacteria/molluscum_contagiosum.jpg
gre verjetno za nalezjlive moluske, virusne bradavice, ki se hitro širijo in je pregled bolje opraviti prej. Na napotnioi bi moralo pisati NUJNO.
Moluske se postrga, zato je tudi bolje, da jih zdravimo čimprej, da jih je za strganje čim manj. Lahko poskusite tudi Tekočina za bradavice (Satar) iz lekarne, bodite pazljivi, da mažete samo na bradavico in ne okolišnje zdrave kože.

http://en.wikipedia.org/wiki/Molluscum_contagiosum

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Pozdravljeni znova,

Na moje posredovanje naju je dermatologinja včeraj sprejela pod NUJNO. Hčerki je obravnavala resno, saj ima molusk prek sto. Predpisala ji je tekočino Infectodell, s katero sem jo včeraj in danes namazala ( danes 1x zjutraj in 1x zvečer ), mazala pa naj bi jo 7-10 dni, če ne bo izboljšanja pa ji bo moluske postrgala. Skrbi pa me, ker ji je takoj po nanosu tekočine zelo pordela koža, ki izgleda vneta. V navodilih tudi piše, naj z nanosom tekočine prenehamo, če se koža vne, ker naj bi to pomenilo zdravljenje molusk. Zdaj sem v dilemi, ali jo sploh še mazati naprej oz. ima mogoče pretirano reakcijo. Hkrati z moluskami ji je dignosticirala tudi atopijski dermatitis. Menite, da moram še nekaj dni počakati, ali se vrniti na pregled? Hčerkina koža namreč izgleda zelo slabo.

Hvala in LP

Tekočine sice rne poznam, ker pa gre običajno za keratolitik (tekočino, ki topi poroženele izrastke), je potrebno mazati res strogo samo na bradavice in ne na okolišnjo kožo. Dejansko bi morali kožo okoli vsake moluske zaščititi s kremo, kar pa si težko predstavljam, če jih je tako veliko.
Če bo rdečina še jutri, pojdite nazaj k dermatologinji.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Pozdravljena POPO

Ker imam s hčerko, staro 4 leta enake probleme z virusnimi muluskami in sem dobila isti gel InfectoDell ter namazala ( 1x zjutraj in 1x zvečer) in je takoj po nanosu dobila zelo pordelo kožo, ki izgleda kot vneta in enako ima diagnozo Atopični dermatitis, le da imamo molusk cca le 10 okoli vratu……..bi prosila za odgovor kaj ste naredili potem……..ste mazali dalje……kajti tudi jaz se ne upam, ker piše na navodilih, da ko se koža vname naj prenehamo z mazanjem (vendar že prvi dan???)
Hvala
Lep pozdrav

New Report

Close