Virusne bradavice
Spoštovani !
Moja hčerka ima na podplatu že nekaj let virusno bradavico.Njena zdravnica ji je že dvakrat odstranjevala,ampak ne pomaga,vztrajno raste.Sedaj ne upa več na noben poseg ker jo je močno bolelo.V Avstriji sem kupila Warzin,zanima me če to lahko uporablja,in ali kaj škoduje.
Hvala vam za odgovor.
Lep pozdrav.
Pozdravljeni!
Mene pa zanima, ali si lahko v času dojenja zamrznem dve virusni bradavici, ki sta se mi še v času nosečnosti pojavili na prstu? Že nekaj časa je na tržišču izdelek, ki vsebuje mešanico dimetil etra in propana, pa me zanima, če je v času dojenja to sploh priporočljivo uporabit? Skrbi me, da ne bi bradavic prenesla na otroka…
Najlepša hvala za odgovor
Odgovoroz za Liby:
omenjen preparat je ena od možnosti, sicer pa je najpogostejša uporaba treh metod: pediker, zamrzovanje z dušikom, uporaba kemičnega preparata kot je pri nas Acetocaustin.
Lp
Pozdravljeni!
Najprej se vam lepo zahvaljujem za odgovor, me pa zanima še nekaj:
V kolikor se odločim za zamrzovanje bradavic s preparatom iz lekarne, ali se po zamrznitvi poveča možnost prenosa bradavic ali se z zamrznitvijo virus uniči? Kolikšna je res prenosljivost? Ali zadostuje že dotik ali mora biti na koži ranica za vstop virusa? Sedaj imam bradavici med rokovanjem z otrokom prelepljeni z obližem (belim samolepilnim trakom, občasno nosim tudi bombažne rokavice). Ali s tem zagotovo preprečujem možnost prenosa?
V kolikor zamrzovanje ne bo uspešno, verjetno še vedno lahko pridem k vam na odstanitev? Za Acetosaustin se še nisem odločila, ker v navodilih piše, da ga med dojenjem odsvetujejo.
Najlepša hvala za odgovor. Prijazen pozdrav.
Pozdrav!
Virus se lahko prenaša z direktnim prenosom, omenjena zaščita je primerna.
Zamrzovanje in zaščita so pravilni.
če ne bo uspeha po nekajkratnih posegih , lahko pokličete k nam, kjer zamrzujemo s tekočim dušikom.
Lp
Zdravo!
Pred 5 leti se mi je na psrtu pojavila virusna bradavica, ki so mi jo odstranili z zamrznitvijo. Leto za tem pa so se mi na istem prstu pojavile še 4 bradavice, okoli mesta kjer je bila prejšnja. 3 tedne nazaj sem jih začela mazati s acetocaustinom, od takrat so mi porumenele in se povečale, ena od njih pa je začela najprej krvaveti, sedaj pa mi iz nje že 2 dni teče prozorna tekočina, ki se ne zaustavi. Bradavice me tudi močno srbijo. Naj nadaljujem z mazanjem, ali je mogoče pametneje iti do dermatologa?
Hvala, Petra
Pozdravljeni,
pred dvema dnevoma mi je dermatologinja zamrznila 4 bradavice na roki (od tega so bile tri komaj vidni mehurčki, ena pa malo večja z nekakšnim strženom na sredi). Po posegu so se mi na manjših naredili mehurji (dermatologinja mi je rekla, naj jih prebodem s sterilno igro), na večji pa se je trda koža samo malo privzdignila. Ker sem mislila, da se tudi tam spodaj tekočina, sem tudi tisto prebodla z iglo in debelejša koža se mi je odluščila skupaj s strženom. V bradavici je sedaj majhna luknja, kjer je bil prej stržen. Zanima me ali je to normalo oziroma ali je možno, da s sem s tem nehote prenesla okužbo? Po odluščenju kože sem bradavico razkužila in pokrila z gazo. Na kontrolo sem pri dermatologinji naročena čez 1 mesec.
Najlepša hvala za vaš nasvet.
Pozdrav!
V bistvu ste postopali prav, čeprav sam mehur, ki ne moti niti ni potrebno predirati, sam se posuši.
Edinna nevarnost takih prebodov je pravzaprav infekcija, če pa razkužite in pokrijete sterilno, potem ni pričakovati kakšnih težav.
Lp
Pozdravljeni,
pred tednom dni sem na podplatu opazila bradavice. Recimo 4 večje in ogromno majhnih (teh je več kot 50-zgledajo kot pikice na loku podplata.
Večje sem si namazala z eno kislino (iz Avstrije, bela škatlica z modrim napisom), ki mi je odpravila že več bradavic na rokah.
Moje vprašanje je, ali naj obiščem zdravnika, saj me skrbijo predvsem majhne bradavice ( da ne bi slučajno zrasle), ali bodo potem ko bodo velike izpadle tudi te izvenele?
Hvala in lep pozdrav!
Sandra G.
Pozdrav!
Bradavice so prvič prensoljive, drugič rastejo in tretjič reagirajo na določene terapije dobro, na določene pa ne. S kislinami jih včasih uspe odpraviti, kar se vidi ko izginevajo, ko se manjšajo, če pa se to ne zgodi, potem je potrebna izbira drugih sredstev za terapijo-zamrzovanje, kombinacija različnih postopkov…..
Lp
Pozdravljeni!
Pred 2 dnevoma sem si odšla zmrznit bradavico pri osebni zdravnici. Po posegu s tekočim dušikom je bradavica močno narasla in sedaj izgleda kot en velik mehurček ali žulj. Stvar je zelo boleča, ker je to ravno na mezincu na nogi in kadar koli sem obuta me strašno boli. Je pametno predreti ali naj pustim da se samo pozdravi? In koliko časa bi potemtakem trajalo zdravljenje?
Hvala in lep pozdrav
Pozdrav!
Po zamrzovanju pride do mehurčka zelo pogosto.
Če se da , se ga pusti pri miru, da se posuši, sicer pa se pri prediranju pogosto vname , zagnoji.
Zamrzovanje bradavic se običajno ponavlja enkrat mesečno, dokler ne izginejo.
Lp
Dober dan?!?!
S toplo vodo pa bradavice ne bodo izginile!
Običajno se zamrzujejo s tekočim dušikom pri osebnem zdravniku ali pa dermatologu.
Pozdrav?!?!
Zdravo! 2dni nazaj sem bila na zamrznitvi ploščatih bradavic na roki. Po posegu so se mi naredili mehurčki – kot po opeklini. Nekaj večjih mehurčkov sem si predrla s sterilno iglo, ker so bili moteči in boleči. Sedaj že dva dni iz teh predrtih mehurčkov izteka tekočina – zanima me če se s to tekočino lahko širi okužba oziroma virus? Ali bi morala uporabljati obliže, ali karkoli drugega…? Stvar je precej nerodna, ker sem imela bradavice po celih hrbtiščih rok in sem pa tja se mi predre mehurček in razmaže po roki… niti si ne predstavljam, kako bi lahko zaščitila vse mehurčke da do tega nebi prihajalo…
Hvala za odgovor.
lp, Anja
Pozdrav!
Običajno , če niso veliki mehurji se jih pusti, da se posušijo, če pa se jih predira, pa se jih pokrije s sterilnim obližem.
Širjenje teh virusov je tako iz bradavic, kot iz te tekočine, počasi se bo število zmanjševalo z zamrzovanji.
Lp
Spoštovani,
Na stopalu imam tri virusne bradavice – eno na pregibu prsta (kazalca), dve pa na stopalu (pod mezincem in na peti). Zlasti ta na peti grozljivo boli. Priporočili so mi zamrzovanje s tekočim dušikom, zdaj pa berem o uspešnem laserskem odstranjevanju, pa me zanima, kaj je bolj učinkovito.
Hvala in lep pozdrav