Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija virusna pljučnica

virusna pljučnica

Mož je bil s 5-letno hčerko pri zdravniku – diagnoza virusna pljučnica.Ni kaj dosti spraševal, zdravnica pa tudi ni kaj dosti povedala. (v laboratoriju nista bila.) Dobila sta zitrocin. Naj še povem, da ima hčerka že 5. dan vročino, od včeraj zvečer pa zelo suho kašlja. Nič kaj ddosti nisem našla o virusni pljučnici, nekje pa sem prebrala, da je lahko zelo nevarna. Mi lahko, prosim, kaj poveste o poteku bolezni, kako ji lahko pomagam, kako nevarno je, doma imamo še 7-letnika… Aja, zdravnica je še rekla, da ji lahko dajemo lekadol na vsakih 5 ur(čeprav nisem prav navdušena nad tem, ker ima že antibiotik). Lahko storim še kaj? Koliko časa traja bolezen?
nAJLEPŠA HVALA ZA ODGOVOR.

Pozdravljeni, pikolina,
v vašem pismu sta dve nasprotji: virusna pljunica, ki se jo zdravi z antibiotikom! in drugo: pljučnica ni bila dokazana z RTG sliko.
Če je pljučnica virusna (kar dokažemo samo z odvzemom krvi), da pa je pljučnica, pa s sliko (kajti virusne se običajno slabo slišijo pri poslušanju), potem je ne zdravimo z antibiotikom, saj atibiotik na viruse čisto nič ne deluje.
Zdravnica je dala antibiotik, kot bi zdravila atipično bakterijsko pljučnico.
Virusna pljučnica je pač virusno vnetje malih dihalnih poti in pljuč, vsekakor je bakterijska dosti bolj burna in ima težji potek.
Svečke pač morate dati, dokler vročina ne pade in če je nad 38,5.
Nolezen mine v nekaj dneh, potem pa naj otrok še nekaj dni bolj počiva oz. ni še polno telesno aktiven.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Sem popolnoma zmedena, kajti meni je bila stvar takoj čudna in mi vzbudila popolnoma enake dvome, kot jih navajate vi.Zdravnica je hčerko samo poslušala, sicer baje kar nekaj časa in rekla, da je to virusna pljučnica, potem ji je pogledala še v grlo in rekla uh, in to je bilo to. Pa prav zato sem poslala moža, da bi kaj več opravil, da bi šla vsaj v laboratorij, pa nič. Zdaj sem v dvomih, zdi se mi, da sploh ni pljučnica. Ali naj ta sirup ali kaj že je pojemo (5 dni) ali naj jo peljem še enkrat ali se bo stvar pozdravila kar sama od sebe. Bi jo morali zdraviti kako drugače? Ker virusna pljučnica se meni sliši kar nevarno. Hvala lepa.

Živ, Pikolina, vsekakor je boljša virusna pljučnica kot bakerijska pljučnica, ta bi se šele slišala nevarno:-)
Ne morem vam odgovoriti, ali to je pljučnica ali ni, za to je potreben najmanj pregled in poznavanje poteka bolezni, poleg krvi in slike. Zato vam lahko rečem samo, da sledite navodilom zdravnika, ki je otroka pregledal.
Dvom pa obstaja, res bi lahko vsaj pregledali kri.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Hvala in lahko noč.

se bom kar tukaj priključila

danes smo imeli ponovno kontrolo – v torek nam je bila diagnosticirana viroza, ker se stanje ni umirilo: vročina nad 39, kašelj z jokom in bruhanjem:
odvzeli so nam kri in nam po poslušali srce in pljuča – diagnoza virusna pljučnica – zdravilo Sumamed ? Če prav razumem, je zdravilo brez pomena? kako drugače skrbeti za skoraj 2 letnika z virusno pljučnico?

Hvala in lp
Maša

[url=http://lilypie.com][img]http://bd.lilypie.com/xhthp2/.png[/img][/url] [url=http://lilypie.com][img]http://b4.lilypie.com/37UWp2/.png[/img][/url]

Virusna pljučnica – dobi antibiotik? Če je antibiotik predpisan res za virusno pljučnico, potem je popolnoma brez potrebe. Nega je enaka kot pri vseh ostalih virozah: dobra hidracija, zbijanje vročine in čiščenje noska.

Spoštovani,

Zanima me kako nalezljiva je virusna pljučnica. Brat je zbolel za virusno pljučnico, živi z nami, sicer smo ga nekako izolirali, vendar pa sem bila prvi dan v stiku z njim. Moja hčerka je stara 8 tednov in se zelo bojim, da bi zbolela za virusno pljučnico.

Hvala in lep pozdrav

Nalezljiv je virus, ki povzroči lahko tudi pljučnico. Kako nalezljiv je, pa je odvisno od virusa samega, torej bi morali natančno vedeti, kateri virus je povzročil pljučnico. Načelom gre za viruse, ki se prenašajo kapljično (s kašljem, kihanjem) in je za prenos možnost velika.

Spoštovani,

Imam še eno vprašanje glede virusne pljučnice. Na kaj moram biti pozorna, če bi moja 8 tednov stara hčerka zbolela za virusno pljučnico, saj sem brala, da dojenček lahko nima vročine, pa je hudo bolan.

Hvala in lep pozdrav

Predvsem zavračanje hrane, bledica, pretirana zaspanost oz. slabša odzivnost in znaki težkega dihanja.

Pozdravljeni. Sin je star 3 leta in ze 2 tedna ima pljucnico. Glede na RTG in krvno sliko je pokazalo da ima virusno pljucnico. Poleg pljucnice ima tudi bronhitis,ki traja tako dolgo kot pljucnica. Po 7 dneh potrjebe pljucnuce sva bila sprejeta na infekcijsko klikniko zaradi teskega dihanja in visoke vrocine. Tam so naredili bris nosu,ki je pokazal dva pozitivna virusa metapnevmo virus in cloveski koronavirus. Dobival je ventolin inhalacije 1 dan in tesko dihanje se je popravilo. Zdaj sva na pupmpici ventolin. Opazam da spet malo tezje diha,pocutje je slabo vecji del dneva prelezi in prespi. Zanima me ali je normalno da to traja toliko casa? Ali sta ta dva virusa nevarna? Ko je bil star 14 m je imel bakterijsko pljucnico in je hitreje bil boljsi trajalo je 10dni in stanje se je popravilo. Zdaj se pa vse skupaj vlece in me zelo skrbi.

Hvala za odgovore in lp

Če virusna pljučnica poteka težje, traja seveda dlje kot bakterijske, ki jih zdravimo z antibiotiki. Virusne je potrebno preboleti pač po naravni poti in če gre za težjo okužbo, potekajo kar dolog časa.
Če se vam zdi, da je otrokovo stganje slabše, podjite na kontrolni pregled.
Metapnevmo virus povzroča nekaj težje poteke kot drugi prehladni virusi.

New Report

Close