Virusi
Pozdravljeni,
Danes sem ba na urgenci kjer sem šla na wc. Ker je tam veliko bolnih ljudi me zanima kakšna je možnost, da bi na stranišču kaj staknila? Veliko jih grozno kašljalo hkrati pa so ves čas hodili okoli drugih itd. Ker imam določene zdravstvene težave me skrbi, da ne bi še kaj staknila. Preden sem se vsedla na wc se mi je zdelo, da je čist, ko sem vstala sem čutila, da je bil moker. Roke sem si umila samo s toplo vodo in obrisala do suhega, nato pa še razkužila. Preden sem šla sem hotela še enkrat na wc ampak sem videla da je vse mokro zato nisem šla. Bundo sem obesila na kljuko. Če je bila tudi kljuka oz vrata mokra ali bi lahko tako kaj prenesla iz bunde nase?
Ali je možno, da bi na opisane načine kaj staknila? Covid, norovirus, gripo…? Ne vem, kaj zdaj rasaja, da so skoraj čisto vsi na urgenci grozno kašljali?
Ko sem prišla v wc pred mano ni bilo tam nikogar. Skrbijo me mokre površine (wc…).
Doma sem si dobro umila roke z milom takoj ko sem prišla, nato sem se preoblekla in še enkrat umila roke.
Hvala
Lp
Spoštovani, takole, kot opisujete, je verjetnost, da ste kaj staknili na WC, izjemno majhna, saj ste si umili (in razkužili) roke. Je bila pa verjetnost, da ste kaj staknili v prostoru, kjer so na veliko kašljali, če le ti niso nosili maske, in vi niste nosili maske, zelo zelo velika.