Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Multipla skleroza Virus EBV in Multipla skleroza

Virus EBV in Multipla skleroza

Pred kratkim eno leto nazaj sem prebolel EBV virus brez vročine al kakšnih drugih znakov sedaj pa sumijo na demileinizacijska obolenja, bral sem tudi da sta ta virus in MS nekako povezana le da še niso prepričani kako. No v mojem primeru so mi zatekle bezgavke kmalu zatem pa mi je začelo nagajati tudi živčevje. Takrat ko naj bi imel virusno obolenje na infekcijski kliniki niso našli ničesar aktivnega v krvi znaki pa so bili utrujenost, marvljinčenje po celem telesu pekoč občutek v okončinah, bolečine v trebuhu, bolečine v nogah, blago zategovanje v obraznih mišicah, vse skupaj je minilo po približno 6 tednih, potem sem imel 2 meseca mir zdaj pa sem imel spet težave spet približno 6-7 tednov z različnimi čudnimi občutki v spodnjem delu telesa, utrujenost, trzanje mišic obraza, očesa v nogah na najrazličnejših mestih, rokah, bolečine v levi nogi, levi del presredka, vrtoglavice, glavoboli, proti koncu pa celo rahla omrtvičenost obraza, jezika in leve noge. Vaša mnenja?

O EBV virusu sem našla tole :
”Precej redko se lahko bolezen kaže s simptomi na osrednjem živčnem sistemu (encefalitis), v obliki močnega glavobola, otrdelega vratu, občutljivosti na svetlobo ter znaki perifernega vnetja živcev (nevritis). ”

Ti tvoji znaki so lahko znaki MS-a , lahka pa kažejo tudi na kakšno drugo nevrološko stanje. Na primer okvara perifernega živčevja. Ta virus je lahko postil posledice na tvojem živčevju, kar pa ne pomeni nujno MS, pa tudi demielizasijsko obolenje ni vedno MS. Pusti zdravnikom naj se oni ukvarjajo s tem. Ti pa poskušaj ta čas živeti čimbolj polno in z manj sekiranja…

Poglej si tudi tole :
http://www2.24ur.com/bin/experts.php?esection_id=60&expert=bostjanm&q_id=10386

Vedno bolj pa sumijo, da EBV lahko “sproži” zagon multiple skleroze.
[www.hhmi.org]
[www.ncbi.nlm.nih.gov]

se ne sekiram trenutno ker se je stanje zelo izboljšalo je pa res da so ravno za MS značilna taka nihanja… bo že 🙂

Tudi jaz imam enake znake prosim poročaj kaj so ti ugotovili zdravniki pri kontrolah?

New Report

Close