Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Viroza s pikicami?

Viroza s pikicami?

Spoštovani!
Moj 18 mesečni sin je v petek popoldan dobil visoko vročino, nad 38,5, veliko je bruhal, vročina je v soboto še naraščala (seveda sem mu jo zbijala), obiskali smo dežurnega pediatra, ki je dejal, da je glede na trenutno krvno sliko in stanje malčka težko napovedati kaj mu je oz. bo.

No, sin je po treh dneh, v ponedeljek popoldan, ostal brez vročine, bruhal je nazadnje v soboto, dobil pa je izpuščaje. Danes je izpuščajev že zelo veliko, so po celem telesu, niso ravno pikice, ampak majne cca. 2 mm lise, ponekod so zelo gosto (predel vratu in ob ušesih) in se združijo v večje fleke. Zjutraj sem se želela naročiti pri pediatrinji, vendar me je medicinska sestra odpravila z razlago, da je po virozi pogosto in normalno, da otrok dobi izpuščaj, da se telo čisti. Zdaj pa me skrbi, da temu mogoče le ni tako, saj je bilo popoldan izpuščaja vse več, izpuščaj po telesu ga očitno ne srbi, se je pa zelo pogosto praskal po lasišču. Ali menite, da je potreben ponoven obisk pediatra? Sin zelo veliko popije, do hrane mu še ni. Kako lahko olajšam srbenje? Kdaj lahko gre med ljudi?
Še to, ali lahko iz opisanega sklepate ali je sinova viroza kakorkoli nevarna naši pikici, ki je še v trebuščku (22t).
Najlepša hvala za vaš trud.

Pozdravljeni!
najpogostejši povzročitelj izpuščajev so viroze. Če samo pomislite: norice, ošpice, rdečke, peta in šesta infekcijska bolezen, pa številne druge.
Tako, da je zelo verjetno, da je veš otrok prebolel virozo z izpuščajem, glede na potek (3 dni vročina, po padcu pojav izpuščaja) bi to lahko bila tudi exanthema subitum, šesta infekcijska bolezen.
Če ga izpuščaj srbi in je bolj izrazit po kopanju, mu lahko date Claritine nekaj dni.
Drugače pa bo izpuščaj zbledel in izginil v nekaj dneh.
Lahko nočko vam želim,
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Hvala.

New Report

Close