Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja viroza in moker kašelj

viroza in moker kašelj

Tako, pa smo jo staknili tudi mi oz. naša vrtičkarica. Virozo namreč. Cel vikend smo jo uspešno preganjali s čaji, fiziološko, polnili koš z robčki in ko smo mislili, da smo že na konju, se je pojavil kašelj. Reva se matra z mokrim kašljem, polno katarja, ki ga ne more izpljuniti. Zdaj se je pomirila s čajem in mirno spi (do prvega posteljnega preobrata, si mislim).

Kaj mi priporočate, s čim naj se podam v boj proti kašlju? Je vrag, ker nismo bili bolani že več kot leto in pol, sedaj z vrtcem pa se začenja sezona in domača lekarna je nepripravljena.

Hvala za nasvete in mirno noč.

n.

Toplo priporočam Sinecod kapljice za otroke. Že meni so pomagale preživeti in omiliti vsak kašelj v otroštvu, zdaj pa jih z veseljem (ker so sladke) zaužije tudi moja pikica. Dobijo se brez recepta. Dobro preberi navodila.

Pa čimprejšnje okrevanje vam želim.

LPP

Nikakor Sinecod – ta je za suh kašelj, zapomirjanje. Če boste zdaj kašelj mirili, ne bo šel katar ven, pač pa bo ostal noter in lahko pride do komplikacij. Zato je pomembno razločevati med mokrim in suhim, dražečim kašljem! Katar mora iti ven.

Če je kašelj moker, pomeni, da se bo otrok kmalu začel izkašljevati. POtrebujete sirup za lažje izkašljevanje in NE pomirjanje kašlja. Vprašaj v lekarni, mislim, da je slezov sirup, nisem pa gotova.

Najbolj pomaga vlaženje stanovanja, veliko pijače – mlačen čaj – in parne kopeli – v kopalnici natočiš v kad vročo vodo in potem z otrokom vdihavaš to paro. Eterična olja za inhaliranje, še posebej kakšni iglavci, pri zelo majhnih otrocih niso priporočljiva, razen če je tako za otroke.

Hitro okrevanje
T.

Jaz sem bila zadovoljna s sirupom za izkašljevanje Prospan z izvlečki listov bršljana, ki je menda še posebej primeren za otroke.
Tudi pri nas smo danes začeli precej smrkati. Upam, da se ne bo razvilo kaj drugega.
Lep dan!

Vladka

Prospan – si bom zapomnila
T.

Prospan je tudi nam pomagal, pomaga pa tudi timijan.

Jaz prisegam na timijanovo kremo in olje evkalipt od Justa. Ti dve sestavini skupaj namazani po pljučkih spredaj in zadaj trikrat dnevno zelo hitro in uspešno hkrati blažita suh, dražeč kašelj in pomagata, da se le ta spremeni oz. dozori v sočen kašelj primeren za izkašljevanje. Včasih pa pri izkašljevanju uporabimo še sirup Prospan. Sem zelo zadovoljna z učinkom.

Lep pozdrav Maja

Lep pozdrav !

Čeprav je zelo drag kupujemo Prospan in nam pomaga.
Slezov sirup je “Blažev žegn”.
Hitro okrevanje,
Anja

Hvala za vaše nasvete. Prospan sem že včeraj kupila v lekarni, a po eni žlički pač ne morem pričakovati čudeža, a ne. Katar se namreč ‘gunca’ gor in dol po grlu, izpljuniti pa ga ne more. Kakšen recept, kako pripraviti otroka, da katar ‘še malo potegne gor’ in ga izpljune?

Ja, timijanovo kremo imamo tudi mi in se mažemo, za evkaliptovo ojle pa nisem prepričana, da ni punca še premajhna (skoraj 3 leta).

Upam, da se ob vseh mažah, sirupu in čajih hitro pozdravimo. Hčerka sicer nima vročine in je sedaj par dni pri noni, ampak jaz bi rada videla, da gre tudi malo v vrtec. Zakaj? Prejšnji teden smo se komaj malo navadili in zdaj bo spet šok.

lp n.

Mi smo pa poskusili en kup zdravil , najbolj e obnese sirup iz lekarn_ JE NARAVEN, imenuje se sirup za izkašljevanje za otroke, je pa za obioje za izkašljevanje in za pomirjanje kašlja. , gorenjske lekarne.

New Report

Close