Najdi forum

Viroza/gripa

Pozdravljeni,

Ravnokar sem

izvedela da sem noseca 5 tednov. In hcerka 2 leti je ze cel teden bolna. Testi za gripo so sicer negativni, ocitno neka viroza. No in seveda sem tudi jaz to dobila. Zaenkrat vrocina okoli 37,5, rahla bolecina v grlu in zjutraj zamasen nos. Vrocine zaenkrat nisem zbijala ker me je seveda malo prestrasilo tudi to glede lekadola in avtizma v zadnjem casu.

Zelo me skrbi zaradi vrocine zaradi zaprtja nevralne cevi, ker se zapira ravno v tem casu? A je ta vrocina ze nevarna? moram zbijati? Tudi pri meni je test za gripo in covid negativen.

Hvala in lp

Odgovor na objavo uporabnika
Drugicmama, 11.12.2025 ob 13:14

Pozdravljeni,

Ravnokar sem

izvedela da sem noseca 5 tednov. In hcerka 2 leti je ze cel teden bolna. Testi za gripo so sicer negativni, ocitno neka viroza. No in seveda sem tudi jaz to dobila. Zaenkrat vrocina okoli 37,5, rahla bolecina v grlu in zjutraj zamasen nos. Vrocine zaenkrat nisem zbijala ker me je seveda malo prestrasilo tudi to glede lekadola in avtizma v zadnjem casu.

Zelo me skrbi zaradi vrocine zaradi zaprtja nevralne cevi, ker se zapira ravno v tem casu? A je ta vrocina ze nevarna? moram zbijati? Tudi pri meni je test za gripo in covid negativen.

Hvala in lp

Pozdravljeni,

za razvoj ploda je potencialno nevarna dlje časa trajajoča temperatura nad 39 st C.

Paracetamol (Lekdol, daleron) ni nevaren in ne povzroča avtizma ali drugih motenj v razvoju ploda, zato se priporoča, da se ga jemlje ob povišani temperaturi nad 38 st C, seveda pa lahko tudi za lajšanje bolečin.

Za nosečnice je zelo priporočeno, da se cepijo proti gripi, saj imajo lahko zaradi spremenjenega imunskega odziva težji potek.

srečno, N

***prof. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med., ginekologinja in porodničarka *** vodja Centra za nosečnice, Bolnišnica za ženske bolezni in porodništvo Postojna, *** samoplačniška ambulanta v MCCZ, Parmova 53, Ljubljana (naročanje na 051 321 224) *** terapevtka medicinske hipnoze

New Report

Close