Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost viroza, angina…

viroza, angina…

Punce, rabim pomoč!

Prijateljica, ki se tudi trudi zanosit in je zdaj osmi dan po O, se je že včeraj slabo počutila, danes pa sploh. Pravi, da si ne upa vzet aspirina ali lekadola. Ima vneto grlo, povečano temperaturo in kašlja. Kaj svetujete? Naj gre k zdravnici?

Draga Miranda

Tvoja prijateljica lahko brez skrbi vzame Lekadol ali Aspirin, lahko pa tudi Buscopan. Če pa kašlja pa to ni dobro, ker se napenja. Zato naj gre k zdravniku čimprej. Po moje že jutri, ker je 9 dan od O, lahko se testira. Upam, da bo pokazalo kaj. Mirne duše naj vzame tableto, jaz sem jih tudi pila v bolnici, če ne bi bile priporočljive jih sploh ne bi dajali v bolnici. Želim ji, da se ji pokaže potitivno, pa ti nama sporočaj kako je……..
Lep sončen pozdrav
Doroteja

Kaj pa limonada, čaj, med in šal okrog vratu? Naj počaka z aspirini dokler test ne pokaže kaj je na stvari. Sama sem imela vnetje mehurja-bilo je kar hudo, pa mi je zdravnica rekla, da bi na mojem mestu malo počakala…

Alibaba, tudi sama sem že imela vnetje mehurja. Ampak potem sem dobila antibiotik, ki ga sigurno ne bi jemala, če bi vedela, da sem noseča. Poznam, tiste zoprne bolečine tam spodaj, uf!!!!

Bom ji rekla, naj vzame kakšen Lekadol, še prej pa bom šla prebrskat dr. Pušenjakov forum, kaj je tam napisal. Hvala tudi Doroteji!

Zdravo

Samo ne Lekadola ali Aspisina, to je meni ginekologinja strogo prepovedala. Če že mora naj raje Panadol. Kar se tiče antibiotikov imaš za nosečnice kar širok izbor, tako da če jih rabiš jih sigurno dobiš.
Jaz sem imela granulom v 8 mesecu in Panadol je bilo edino zdravilo, ki so mi ga pustili jemat ( v omejenih količinah – 2 x na dan 1tableto)
Naj pokliče svojo zdravnico, pa ji bo svetovala.

LP
Jasmina

Panadol in lekadol je pa čist isto in tudi najbolj varno za uporabo med nosečnostjo,če že pride do težav.Infekcija in zelo povišana temperatura bolj škodita plodu kot lekadol.

Jaz sem samo napisala kaj mi je povedala zdravnica in farmacevtka v lekarni. Drugače pa Lekadol in Panadol nimata enake sestave. Je pa res da povišana temperatura škoduje plodu, zato se je najbolj pametno obrniti na svojega ginekologa!!

LP
Jasmina

Kakšna pa je razlika?

New Report

Close