viroza…?
Pozdrav.
Včeraj sem se nekako pred računalnikom začela počutiti nekako slabo in sem si preventivno izmerila temperaturo telesa, nakar je termometer pokazal 37,6 C. Še danes se giblje tako nekako od 37 do 37,8 C. Boli me tudi predel ledvic, hrbet, grlo rahlo in čutim tudi bolečine v mišicah. Bojim se, da se me ne loteva gripa, angina. 🙁 Danes sem si kupila Coldrex, bo le ta zmanjšal vročino in počutje ali je bolje da pojem kakšen lekadol 500? Čaje pa že tako ali tako pijem 2 dni.
In ravno je pred vrati vikend in na srečo ne bo potrebno v službo, tako da bom lepo doma, počivala 2 dni, pila čaje, sadnje itd.
Kako si lahko še sama pomagam? priporočate mogoče druga zdravila kot so Calron, aspirin + c, lekadol + c,… kaj je bolje?
Pozdrav!
Povsem možno je, da se vas loteva viroza ali gripa in je možno, da se vam pojavi še kakšna dodatna težava. Počitek, čajčki in podobno so vsekakor OK! Skupna lastnost vseh omenjenih zdravil je, da ne zdravijo samega vzroka bolezni, pač pa uspešno blažijo simptome-težave. V lekadolu in coldrexu je zdravilo paracetamol (ki znižuje vročino in bolečine), v coldrexu zraven še nekaj učinkovin še proti drugim prehladnim težavam. Učinek vitamina C na zdravljenje prehlada pa je vprašljiv. Ali je boljši aspirin (acetilsalicilna kislina) ali lekadol (paracetamol) je težko odgovoriti, če imate težave z želodcem je varnejši paracetamol.
Lep pozdrav!
V sob. sem bila pri dežurnemu zdravniku in mi je predpisal le sirup proti kašlju-Pholcodin, nič drugega. Ne vem ali so zdravniki preveč “škrti” da dajali antibijotike kot zdravilo, le sirup, kljub temu, da mu jasno povem, kako se počutim, kaj me boli in kako visoka je vročina??!!
Noo Od sob. zvečer imam ponoči vročino ok. 39C, čez dan 38C. Vročina kjub lekadolom ne pade, glavo imam polno,boli me vrat kašljam, vendar še vedno je kašelj suh, čeprav sem že popila ves sirup ki mi ga je predpisal zdravnik.
So to znaki gripe? ležim že od sob. v postelji, stanje pa je vedo slabše, ko se zjutraj zbudim sem totalno potna in grozne sanje imam vsako noč, vročino sem namerila celo 39,5C. Danes zjutraj malce manj. Tudi pokonci se mi dobesedno ne da biti, vsak šum mi je neprijeten.
Naj grem ponovno zdravniku ali naj se sama zdravim še z čim drugim? Vročino sem zbijala tudi z krompirjem, katerega sem si dajala na noge itd.
lp
Zelo pogosto napačno prepričanje je, da moraš biti za antibiotike dovolj hudo bolan, pa še takrat dohtarji iz nevemkakšnega razloga nočejo pisati antibiotikov. Resnici na ljubo, to s škrtostjo nima nič opraviti (saj predpis antibiotika nič ne stane). Gre le za to, ali imate virusno ali bakterijsko obolenje (dve različni bolezni) in ne za to, kako hudo ste bolni. Za virusna obolenja učinkovitih zdravil ni, antibiotike se predpisuje za bakterijske bolezni (praviloma so te veliko redkejše). Predpisovanje povsem neučinkovitih antibiotikov za virusna obolenja je bolj odraz slabega zdravnikovega dela, in ni nobena usluga bolniku (razen lažnega dobrega občutka, da je pač dobil “neka” zdravila).
Težave, kot jih navajate bi lahko bile tudi posledica gripe. Sirup proti kašlju le olajša kašelj in ga NE pozdravi. Če imate gripo, bo ta trajala praviloma 1 teden. Če pa se vam težave slabšajo, vam predlagam kontrolo pri vašem zdravniku.
Lep pozdrav!