Najdi forum

vinski ali jabolčni kis?

Kateri kis uporabljate?

Jaz jabolčnega, ker je baje bolj zdrav, sem pa zmedena, ker v knjigah pri receptih vedno omenjajo vinski kis za solate in niti besede o jabolčnemu… razen, ko svetujejo spiti ga z vodo pred obrokom….

LP, mojca

jst osebno uprabljam domači vinski kis, ki ima zelo močen okus zato velikokrat solato vržem stran ker je prekislo. nimam občutka ker ima tako močen okus.
seveda so pa domače pridelane stvari sigurno boljše od tistih ki jih kupiš v trgovini. to je pač moje mnenje:) lp,pipy

Pa kaj se tako obremenjuješ kaj piše v receptih? “Dej gor” tisti kis, ki ti bolj “paše” ali pa ga imaš doma. Pa pusti napisane recepte, izumi svoje po svojem okusu, napisani pa naj ti služijo kot ideja!!! Tako, zmede ni več, kajne?

Na žalost domače ni vedno boljše od kupljenega. No, če misliš pod domače tisto, kar si sama pridelala, potem verjamem, da je, saj si verjetno poskrbela za to, da je rastlo v zdravem okolju.

Na žalost pa marsikdaj tisto, kar nam kmetje ponujajo kot domače, ni nič bolj zdravo ali pa lahko rečem, je še manj zdravo, kot tisto kupljeno v trgovini. Na svoje oči sem videla npr. kako škropijo “mali kmetje”, ko zato, da bo “držalo” dajo dvojno dozo škropiva. Da se o higieni njihove predelave ne pogovarjam… No, hvala bogu, da niso vsi taki.

Najboljši je domač jabolčni. Če nimaš možnosti dobit kisa kje na kmetih, potem si tudi v trgovini lahko kupiš Ašičevega.

Čisto po trenutnem občutku: največ vinskega, včasih jabolčnega, in še večkrat kakšnega zeliščnega….

Kar mi pač tisti dan leži.

Včasi pa nobenega, ampak kašen limono-jogurtov preliv. (njAM)

pozdravček Marika

V VSAKEM PRETEŽKEM ALI PREDEBELEM ČLOVEKU ŠE VEDNO TIČI VITKO BITJE. LE ZBUDITI GA JE TREBA. Pozdravček Marika

Moj tata doma dela jabolčni kis in sploh si ne morem predstavljat kakšnega drugega. Na močan okus sem se tako navadila, da so mi vsi drugi premalo kisli.

Čista stvar okusa. Jaz osebno si ne predstavljam v solati jabolčnega kisa, ker smo vedno imeli doma domači vinski kis. Moja kolegica pa uporablja jabolčni kis, ker ji vinski škodi zaradi rane na želodcu. Recepti so pa vedno itak samo okvirni. Kolikokrat iz njih izpustimo določeno začimbo, ker je sploh ne poznamo ali nam ni všeč? Zaradi tega jed ni slaba, ampak je po našem okusu. Pravijo pa, da je jabolčni kis dober za hujšanje, ker baje kuri maščobe.

New Report

Close