Na žalost domače ni vedno boljše od kupljenega. No, če misliš pod domače tisto, kar si sama pridelala, potem verjamem, da je, saj si verjetno poskrbela za to, da je rastlo v zdravem okolju.
Na žalost pa marsikdaj tisto, kar nam kmetje ponujajo kot domače, ni nič bolj zdravo ali pa lahko rečem, je še manj zdravo, kot tisto kupljeno v trgovini. Na svoje oči sem videla npr. kako škropijo “mali kmetje”, ko zato, da bo “držalo” dajo dvojno dozo škropiva. Da se o higieni njihove predelave ne pogovarjam… No, hvala bogu, da niso vsi taki.
Čisto po trenutnem občutku: največ vinskega, včasih jabolčnega, in še večkrat kakšnega zeliščnega….
Kar mi pač tisti dan leži.
Včasi pa nobenega, ampak kašen limono-jogurtov preliv. (njAM)
pozdravček Marika
Čista stvar okusa. Jaz osebno si ne predstavljam v solati jabolčnega kisa, ker smo vedno imeli doma domači vinski kis. Moja kolegica pa uporablja jabolčni kis, ker ji vinski škodi zaradi rane na želodcu. Recepti so pa vedno itak samo okvirni. Kolikokrat iz njih izpustimo določeno začimbo, ker je sploh ne poznamo ali nam ni všeč? Zaradi tega jed ni slaba, ampak je po našem okusu. Pravijo pa, da je jabolčni kis dober za hujšanje, ker baje kuri maščobe.