Najdi forum

Vinil ploščice

Zdravo,

zanima me ali ima kdo položene vinil plošče čez parket? Imamo namreč lamelni parket, ki je že kar obrabljen, pa razmišljamo, da bi vinil plošče dali kar čez?
Hvala za odgovore in mnenja,

lp,Z.

Zdravo Zala 🙂

Vinil plošče rabijo ravno površino, če je parket kriv in da je kje kakšen očiten rob ali kaj takšnega vam ne priporočam polaganja preko parketa. Ker se bo čez cas začelo preslikavati skozenj. Mi ponavadi premažemo z močno emulzijo prelijemo z izravnalno maso da podlago povsem zgladimo, potem pa lahko brez skrbi polagamo vinil ali karkoli. Vendar pred polaganjem je treba še prebrusiti in presesati maso ko je pač suha…

Lp Rok

ZallaD1 mi smo imeli parket v dnevni sobi ter v otroških sobah in smo dali čez parket vinil plošče na klik s pluto. Ker smo se odločili, da zaenkrat parketa še ne bomo ven metali se mi je zdela to še najboljša rešitev. Zaenkrat smo zelo zadovoljni, in se ni nič preslikalo skozi.

LP
UrškaB

Pozdravljena,

Mi smo se tudi srečali z istim problemom kot vi. Imeli smo namreč star klasični parket katerega nismo hotel obnavljati ampak menjati.
Da bi se izognili velikim stroškom prenove smo se odločili za vinilno talno oblogo.
Klasičnega vinila z polaganjem nismo hoteli ampak kakšno enostavnejšo varianto, zato smo se določili za vinilno talno oblogo na HDF podlogi.
Zgornji sloj je vinil, vmesno polnilo vodoodporen MDF se pravi HDF tako da ni straha če se kaj polije, spodnja stran je plutovina kar nudi dodatno toplotno izolacijo. Super je ker ga lahko polagaš na vse površine in ni potrebno spodaj podložiti ničesar saj je kompakten in dober izolator.
Polagali smo ga kar sami ,saj ima isti sistem kot laminat , se pravi polaganje na click.

Kakšne so cene omenjenih plošč zgoraj.

Ko smo mi gledali so bile cene nekje med 20 -35 eu/m2.
Na spodnji povezavi imaš nekaj cen in slik vinila.
http://valles.si/akcije/pvc-talne-obloge-cena

Mi smo vzeli vinilne talne obloge v Efcomu iz Loga pri Brezovici, so sami uvozniki za Project Floors in jih prodajajo po Sloveniji.

Mi smo se odločili za Loose lay vinilne plošče, polaganje je čisto enostavno, ker plošče zlagaš samo eno zraven brez lepljenja. Ajnfoht ko pasul.

New Report

Close