Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom vikl vakl dibli, kako jih ucvrstiti

vikl vakl dibli, kako jih ucvrstiti

imam 10 mm dibl, to so v bistvu dibli za nosilce za radiatorje. Zgornja dva sta vikl vakl, ker je dibl v bistvu v zraku oz je prevelika luknja, ker je prvo Knauf 12,5 mm, zrak 20 mm, potem pa se je vmesni prostor med tramom in ciglom, tako, da dibl nic ne drzi in opleta. Spodnja dva nosilca radiatorja sdta ok!
Luknjo sem podlagal z raznimi descicami….nic ne prime. Dibl opleta.

Je resitev, da luknjo zapolnim s purpenom ali kaksna druga? Ne bi rad, da se mi purpen prevec razsiri in bom potem imel ponovno vikl vakl dibl.

LP

Pri Hilti-ju se dobi posebno polnilo za luknje pri diblih, sam ni poceni.

Primož

kako se temu rece original?

Uporabi MHD-S vijake.

problem je, ker je radiator ze zmontiran in se ga gre samo malo ( ca 10 cm9 nagniti nazaj, toliko, da bi mogoce zapolnil luknjo s purpeno?

Problema ni. Zapreš ventil na radiatorju 2kom(zgoraj in spodaj) odviješ 2 matici in odstraniš zadevo (spodaj podstavi posodo za vodo).
IN POPRAVIŠ VIJAKE.Naredi tako, da bo vredu in ne delaj VIKI VAKI.
Bo šlo?

ja, saj je bilo par minut vse ok, potem pa so se zgornji dibli zrahljali, radiatorja pa ne bi rad snemal. Rad bi popravil (ce gre) pri prikloplenem radiatorju.

Kakšen radiator imaš? Je polni ali je rebrast? Mislim, če imaš dostop do vijakov med rebrami radiatorja.
Probaj ;kupi konstrukcijsko lepilo ICEMA v tubi ( tako kot silikon) in na tulec daj prozorno pvc cev da boš dosegel vijake. In napuni, če se da.
Od kje si ?

radiator je poln, aluminijast. Sem iz Slivnice pri MBR.

Daj naslov sem iz Rač. Lahko pridem vsaj pogledat.

New Report

Close