Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Vigantol

Vigantol

Pozdrav, za mojo novorojenko sem dobila kapljice Vigantol, vitamin D, ki ji dodajam skupaj z mlekom dve kapljice na dan.
Pa sem ji dala vceraj in je bila neverjetno razdrazljiva in budna do vecera, pa me zanima, ali je mozno da od kapljic.Ceprav so mi dali navodila 2kapljice, sem sla pogledat navodila na skatlici, kjer pise za nedonosencke 2, drugace pa 1.Sicer je bila rojena pri 37tednu, z 2400g, sedaj jih ima 3000, po treh tednih.
Imate kaksen nasvet zame????Ali je budnost od kapljic, ali ji dajem manj ali pa je budnost in razdrazljivost le del dozorevanja??

hvala za odgovor

Pozdravljeni, Eva,
kolikor vidim, gre za nadomestek vitaminskih kapljic, ki vsebujejo vitamin D3 (če imate Vigantol Oel, obstaja pa še Vigantol AD3E). Zdravilo pri nas ni registrirano.
Če na navodilu piše, da 1 kapljica vsebuje 400 enot, potem dajajte 1 kapljico dnevno.
Počakajte kakšen dan, potem pa poskusite ponovno, načeloma zdravilo ne bi smelo povzročati takih znakov (razdražljivost).

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close