Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika vidim vodne mehurčke

vidim vodne mehurčke

Spoštovani,

pred kakšnimi šestimi meseci sem opazila, da se mi na površini kamor gledam (največkrat je to računalniški monitor) pojavljajo neravnine, oz. kot da bi bile na monitorju drobne kapljice vode. Ni jih veliko, npr. 3-5, ki se v trenutku razblinijo.
Kakšne tri mesece pa že opažam, da se mi to ne dogaja le ko gledam v monitor, temveč tudi, ko vozim avto, ko jem,…skratka ni formule, da bi se mi pojavljale le ob določenih trenutkih. Mogoče sem na te kapljice bolj pozorna, ko jih zagledam na monitorju, ker mi spačijo črke, v katere gledam.

Stara sem 28 let, zdrava, zadnje čase malce slabše vidim na daleč, drugače pa nimam nikakršnih zdravstvenih težav.
V službi 8 ur gledam v monitor.

Upam, da sem vam natrosila dovolj podatkov, da mi boste lahko pomagali. Zaenkrat še ne zganjam panike glede tega pojava, zanima pa me, kaj bi to lahko bilo.

Najlepša hvala in lep pozdrav, Barbara.

Najbrž gre za motnjavo v steklovini, katera je prozoren organ, znotraj očesa. Običajno takšna težava ne kaže na obolenje očesa in zanjo ni potrebno zdravljenje. Lahko pa se taka motnjava iskaže za obolenje v steklovini ali mrežnici, predvsem če so tem težavam pridruženi še drugi simptomi (bliskanje, slabša vidna ostrina,…). V tem primeru je okulistični pregled nujen.

Takšna očesna obolenja pa lahko povzročijo, da pred očmi vidimo meglo, mušice, pajčevino in podobno. Svetujem vam, da opravite pregled pri okulistu, ki bo ocenil, če so motnje posledica obolenja oči.

Lp.

New Report

Close