videz
ne dam dosti na mojo lepoto (kozmetike mislim). Zvečer pa zjutraj kremo na obraz, pa po tuširanju mleko na telo. Pa nohte si redno strižem. Drugače pa ne. Glede staranja pa imam svoje mnenje. Milsim, da je to postopek v življenju, ki tudi ima svoje čare in se ne bojim staranja. Mogoče tako mislim, ker sem še mlada. Tudi kremam proti staranju ne zaupam in mislim, da so nategovanje folka. Tudi star človek je lep, če je lepo urejen.
Ena starejša profesorica nam je nekoč rekla : “punce fant mora bit simpatičen, ne lep” ….sledila je razlaga, zakaj je težko lepe obdržat itd. Enako velja tudi za ženske. Opaziš že lepoto, obdržiš pa človeka z vsemi dobrimi (teh naj bi bilo več ) lastnostmi in tudi manj prijetnimi zadevami. Pomembna je zunanja urejenost in prijeten karakter v vseh obdobjih življenja. Nasmejani in dobrovoljni ljudje so vedno zaželjeni v družbi!
Jaz nimam prevelikih bojazni v zvezi s staranjem. Mislim tudi , da me pri partnerju , skaterim bi se razumela staranje ne bi motilo . To je bolj problem moških, za katere se mi zdi , da bolj kot so stari bolj obožujejo mlajše ženske . Imam v službi kolega , ki pravi , da sedaj ko je star 42 let ga pri ženski zanima samo to da je mlada.
Glede na tak odnos moških pa me je res malo strah staranja . Kaj pa vi moški mislite o tem’
LP Gita
…potem pač se staraš s tistim, ki ne razmišlja tako.
Moški bi se morali zamislit zakaj naj bi šla deklica z zrelim možakarjem : ali zato ker ima denar, ali ker pogreša očeta (!), ali zato ker obožuje njegovo plešo in tebušček, ali bi rada več izkušenj…saj ni vedno romantika razlog, da dobijo mlado meso!
Eno je biti grd, drugo pa neurejen.
Mene neurejenost moti, ker sem mnenja, da bi mogel vsak biti vsaj čist in urejen. Ne moti me, če ženska ni naličena, čeprav se sama naličim vsako jutro. Če ni veliko časa, si vsaj trepalnice namažem z maskaro.
Tudi me ne moti, da nekdo ni oblečen po zadnji modi. Tudi sama dostikrat zjutraj potegnem nase kavbojke in majico.
Ne moti me, če pride moški neobrit v službo (če služba to dopušča). Moti pa me, če mu je videti, da se že teden dni ni srečal z glavnikom! Oziroma, da njegova glava že zelo dolgo ni videla vode in šampona.
Tudi dolgolaske z lepimi, dolgimi, mastnimi lasmi mi niso povšeči.
Neurejenost je znak lenobe, vsaj zame.
No, sedaj pa resen odgovor, Pika.
Si že slišala za “notranjo” lepoto? Poznam kar nekaj ljudi, katerih Bog ni navdahnil z ne vem kakšno lepoto, a iz svoje notranjosti sevajo navzven neko nepopisno lepoto in dobroto. Vrjemi… in poznam kar nekaj lepotic, katerih je načel zob časa, pa iz svoje prazne notranjosti sevajo grdoto, ki seže do kosti…
Urejenost, pa je nekaj povsem drugega. V današnjih časih to sploh ni problem…
Lep dan še naprej
Angel
Se strinjam z Angelom, ki pravi, da lepota prihaja od znotraj. Poznam kar nekaj ljudi, ki na zunaj niso lepotci (oz. lepotice), so pa lepi meni, ker so to ljudje ki imajo srce in so dobri. Poleg tega se je z njimi zelo fino pogovarjat in vedo, kaj govorijo, znajo te poslušat in ti svetovat.
Urejenost je pa seveda zelo pomembna. Brez tega tudi lepi ljudje niso lepi.
Če striktno odgovorim na to, kar si vprašala, potem, kar se tiče znanjega videza, je jasno, da človek ne more hoditi okrog zanemarjen in neurejen, navsezednje je tudi to nek odraz notranjosti, navad ali karakterja, sicer pa tudi s tem, vse do svoje meje. Tudi tisti ki s tem pretiravajo, ali bolje rečeno, dajo več na to, kot na kaj drugega, mi niso všeč.
Ali se mi zdi lepota pomembna za srečo v življenju?
No, včeraj sem videl Metko Albreht v Portorožu, in zanjo lahko trdim, da ji je bila lepota tudi pomembna za srečo. Še vedno je zelo lepo dekle, pa tudi to svojo lepoto je kar dobro tržila svoje čase. (Jonas, Miss Slovenije, ipd…)
Če bi pa morala tržit samo to, kar ima na podstrešju, no…ne bi o tem.
Zame, nima lepota prav dosti povezave z srečo.
Z mojo drago sva skupaj iz povsem drugačnih vzgibov kot je lepota, čeprav je res, da če sta si dva antipatična že na pogled, potem je manj možnosti, da bosta kdaj skupaj, čeprav, ni nemogoče, ker, človeka ljubiš zaradi tega, kakršen je, ne pa kakršen izgleda, pa zanemarjenost nima veze s tem, kar govorim.
Se pravi, ni važno kakšen si od zunaj, važno je, kakšen si od znotraj. Torej, srce,
pluča, jetra, ledvice, vranica, in podobno…..
Sprašuješ pa kot tista pesem:
Dali ćeš me voljeti? Uououo,
Dali ćeš me ljubiti? Uououo,
Dali ćeš me maziti? Uououo,
Kad budemo ja i ti, šezdeset tri?
Ne boj se starosti, ker starost, je modrost. Kdo ti kaj more takrat? vsakega lahko pošlješ nekam, pa se ti ne bo nič zgodilo.
Mislim tako kot Katja. Urejenost je zame osnova. Če te ni, potem notranje lepote sploh ne odkrijem, ker je ne poskušam, saj me že prej odvrne stran od “neurejeneža”. Kar se tiče lepote, pa je zagotovo povezana z notranjim žarom. Tistih suhoparnih lepotic, ki slonijo na raznih sejmih – nimam nič proti njim ampak mi pa preprosto nič ne pomenijo. Raje pogledam kakšno urejeno, nasmejano, veselo mlado mamico, tudi če nima ravno idealnih mer.
Starosti se ne bojim. Ženska in moški sta lahko lepa in privlačna tudi v poznem življenskem obdobju.
Tudi, ko bom imel ponoči zobe v kozarcu vode, palčko za pomoč pri hoji, ko se bom spominjal tega, kako je bilo pri vojakih, ne pa tega kaj sem včeraj jedel,
ko bom imel “premoženje” samo še za lulat, avto bom pa vozil samo še na šverc, s kakšnim vnukom, upam,
da bom v srcu še vedno dovolj mlad, da bom “tastaro” še vedno uščipnil v rit, ko ne bo nihče videl, da bom še vedno govoril več neumnosti kot pametnih reči, da bom vspodbujal morebitne vnukinje in vnuke k temu, da naj ne iščejo sreče v življenju, ampak naj zanjo raje kaj naredijo,
da ne bom jamral za tem, ker slabo vidim ali spim in kako že komaj čakam, da me Gospod vzamejo k sebi, ampak se mi prav nič ne bo mudilo umret, ker imam še toliko enih reči za odpravit in počakat naslednike, da dosežejo to ali ono…
pa seveda upam, da bo moja draga vzela življenje takrat, na podoben način.
Bravo Sašo. Spet si me nasmejal in mi polepšal ta oblačni dan.
Na lepoto ne dam kaj dosti, ker še prehitro mine. Rada pa sem negovana in urejena, rada imam čistočo, ker se tako dobro počutim. Rada tudi uporabjam dobro kozmetiko, ker mi daje prijeten občutek in vsako jutro se čisto malo naličim. Pridružujem se mnenju predhodnikov o notranji lepoti, vendar boš le to pri človeku sporaznal verjetno takrat, če bo kolikortoliko negovan, saj s ljudmi, ki ne skrbijo za higieno in so zanemarjeni gotovo ne želiš vzpostaviti kontakta. Tako mislim jaz, morda pa se tudi motim.
Lep pozdrav.
Lena
Pa še o zunanji lepoti…Pika! Izdala, ti bom skrivnost…
Bodi veliko na soncu, dobila boš lepo, zdravo, zagorelo polt…to je ful sex-i. Potem boš rabila zelo malo kozmetike. (by the way jaz sem nora nanjo). Uporabljaj mero, saj veš, lepa šminka na ustih in odkrit prisrčen nasmeh, pa lepi zobje…in kar je zame najbolj očarljivo…uporabi prfum! Jaz brez njih ne morem in ko jih bom enkrat nehala uporabljati, bom nehala živeti…izberi si dišavo, ki se sklada s tvojo poltjo in temperamentom. Uporabljaj jih vsak dan, naj to postane del tebe…zame ni lepšega, če urejeni ljudje lepo dišijo…omamno…čutno!!
No, sedaj sem ti izdala mojo skrivnost…pa še kar nekaj jih je, ki pa ti jih ne bom izdala…za nobeno ceno…
Angel
Hojla,
Vprasanje.
Denimo, da clovek gara cele noci. Za povrh potuje vsak teden na eno sedemurno turo na sever Nemcije in nazaj. Sampona ne vidi po teden dni, ker se ne loci od naslonjaca, v katerem dela in lezalnika v pisarni. Tezko vidis nos iz njegovih podocnjakov. Ali je potem tak neurejenec len?
Lp,
Tommy
Pika,
Tvoja osebnost je skupeh vseh tvojih lastnosti: izgled, intelegenca, integriteta, socialni status, smisel za humor…
Sama najbolje ves, ce imas eno od teh lastnosti bolj izrazeno od drugih [npr. prijeten zunanji videz]?
In to je tudi odgovor na tvoje vprasanje, ce je izgled pomemben. Kakor za koga. Odvisno, koliko ga “uporabljas” in koliko se zanasas na druge lastnosti.
[ pravzaprav bi se pravilno vprasanje glasilo “ali je moj izgled pomemben?” ]
Staranja pa se ne boj. Deluje namrec na vse. Tudi na moske. 😉
Lp,
Tommy
Touche.
Ampak v pisarni ni tusa, do doma pa je 1h. Tusiranje torej pomeni izgubljene 2.5 ure ter prekinitev dela ravno takrat, ko si najbolj *in*.
Saj ti dam v vecini primerov, ampak ne pa vedno.
Npr. Bill Gates je bil znan po tem, da je tako garal, da so ga morali na fotografijah pogosto retusirati (odstranjevati mastne lase, ipd.). In zanj res ne mores trditi, da je len.
Pa se to.. Po mojem ne drzi, da lepi ljudje niso lepi, ce so neurejeni. Oglej si neurejenega Clarka Gabla iz Vrtinca, ali pa Russela Crowa iz Gladiatorja. Ti lepi (hm, morda cedni?) ljudje te s svojo karizmo preprosto tako prevzamejo, da pozabis na mastne lase in ostale malenkosti.
Lp,
Tommy