Najdi forum

Vida Žabot

Kaj si mislite o njej? Jo je šel kdo v petek poslušat v Cankarjev dom?

………………prvi odgovor!

ne žal 🙁

🙂

Nisem je šel poslušat, ampak je zame v redu ženska, ful karakter. Povejte mi, kdaj ste videli še kakšno nuno izstopit iz svojega reda, ker se ni strinjala z načeli in pravili r.k. cerkve. Sem enkrat čital njen intervju-pravi, da jo je na koncu že vse omejevalo in utesnjevalo. Vsa ji čast, za tako dejanje. Hehe, verjetno so jo kardinali, eminence, exselence, škofi, nadškofi, podškofi, medškofi, duhovniki, kaplani prekleli za 200 let nazaj in naprej; jaz jo pozdravljam 😉

??????????????

?*!”#$%&/()=?*¨¨ !”$#&&/ ???!!!! @}ł¨¨˙´˙°˘ˇ!!!

in zakaj je bilo to cenzurirano?

Jaz sem jo šla poslušat in povem vam, da je neverjetna. Krasen je bil tudi spremjevalni komorni zbor Orfej iz Ljutomera, ki je pričaral posebno vzdušje s svojim uvodnim ter končnim prepevanjem. Gospa Vida Žabot je izredno razgledana, inteligentna in čutna ženska. Ohranila je prvinskost in preprostost, tako, da je vzpostavila pristen stik z občinstvom. Njene besede sežejo do srca, ker brez okolišenj in zadržkov govori o strahovih, dilemah, trdni volji in veri v uspeh. Iz nje seva toliko optimizma, volje do življenja in pozitivne energije, da se je enostavno “nalezeš”. Mislim, da ima železno voljo in je zelo močna osebnost. Da je to tudi izredno čedna in elegantna oseba sploh ni potrebno omenjati. Mislim, da se od nje lahko vsak ogromno nauči. Mislim, da je sama v sebi izredno skromna, saj je priznala, da si ni mislila, sa jo bo prišlo toliko ljudi poslušat in da kar ne more verjeti, daj edvorana nabito polna.
Priporočala bi jo vsakemu, posebej pa obupanim, razdvojenim in kakorkoli razočaranim. Jaz se bom, ko bo prilika gotovo spet udeležila njenega predavanja.
Žalostno je bilo edino to, da je ogromno ljudi ostalo zunaj, ker so bile karte že dopoldne razprodane. Upajmo na ponovitev, posebej za tiste mame, ki so zadnjič ostale zunaj dvorane.

Na žalost je nisem šel poslušat. Je pa super na vseh področjih: inteligenca, razgledanost, duhovitost, način razmišljanja, odločnost, zunanji videz, značaj, …..

Se popolnoma strinjam s Klavdijo. Na predavanju nisem bila, sem pa gledala pogovor z njo na televiziji. Mi je pa nekako ušlo kaj pravzaprav sedaj počne (razen materinskega doma v Italiji)- kako se je kar naenkrat spet pojavila v Sloveniji-s kaksnim namenom?

V Italiji dela v komuni z mladimi mamicami narkomankami. V Slovenijo so jo kot posebno gostjo povabili z namenom, da se javnosti predstavi s svojimi predavanji. V prihodnosti naj bi bile organizirani seminarji na temo Osebne preobrazbe.

Najprej vse lepo pozdravljam.Povedal bi, da na predavanju nisem bil, ker nisem vedel zanj, pa tudi če bi vedel, ne vem, če bi šel.
Skratka, nekdo je omenil, da je Vida (op. , g.Vida) izstopila iz skupnosti, ker se ni strinjala z načeli rimokatoliške cerkve, ker jo je vse utesnejevalo in omejevalo.
Nihče pa se ni vprašal zakaj je v redovno skupnost sploh vstopila!?
Ali ne zato, ker je čutila, da jo Bog tja kliče? Ker se je, ko je vstopala v to skupnost, tam pčutila domače? Ker je sprejemala načela rimokatoliške cerkve?
Sama je priznavala in se čutila izbrano za to službo.
Poglejte si film o Edith Stein, redovnici. V kakšnih razmerah in v kakšni ponižnosti je ona živela.
G.Vide ne obsojam, ker ne poznam ozadja. Res pa je, da moramo slišati izjave obeh strani, da lahko presodimo katera ima prav.
Če bi vsi hoteli vladati in biti glavni, kam bi pa prišli? Zmeraj je na mesto voditelja postavljen eden. Tako je poglavar rimskokatoliške cerkve papež. In Cerkev še zmeraj ni propadla in verjamem, da tudi ne bo.
Pokora je potrebna.Ker pa danes pokore npr. pri otrocih do staršev primanjkuje, je toliko razbitih družin, toliko droge in alkohola, zasvojenosti. Seveda. Če bodo otroci naročali in vladali nad starši, se temu ni čuditi.
Zamislimo se malo.
Lep in miren dan, čeprav je deževen.

Ni bilo cenzurirano, samo odgovor na ?????????? :)))))

Ja, smao jaz nisem odgovoril z ???????????. Nekaj drugega sem napisal, potem so se pa čez nekaj časa pojavili vprašaji. Očitno cenzura. Očitno je bila ta tema odprta za hvaljenje Vide in vsako drugo mnenje ni dobrodošlo. No, jaz sem pa napisal, da je spet ščemenje med nogami premagalo strah. To bi bil moj komentar na njen izstop iz RKC.

Hehe :))) Tud to je bil sigurno en izmed glavnih razlogov 😉

Jst osebno nimam nc proti da je izstopila s tega nunskega redu, samo ni mi glih jasn zakaj ravno zdej po tolkih letih k je bla noter??? Ne vem v bistvu je cel življenje posvetila cerkvi zdej pa se je odločila za drugačno življenje. Če ji tko ustreza v redu, sej mislm da sama ve, kaj dela!!!!

Metulko!

Ja a se boš sam za metulčka držal, pa nič konkretnega napisal!!! Ne sam drkat …..

Groza, svet gre naprej……………………papež zamuja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Vida pa sledi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tu so se zdaj razpletli razni komentarji glede Vide Žabot, vendar pa lahko povem le to, da ni bilo na njenem predavanju niti ene besede izrečeno o njenem izstopu iz Cerkve oz. njeni samostanski preteklosti.
Govor je bil o osebni preobrazbi, o volji do življenja, iskanju smisla in postavitvi ciljev, posebej kadar si obupan, nesrečen, morda na robu vsega…
Na koncu si tudi iz publike nihče ni ali dovolil postaviti niti enega vprašanja v zvezi z njeno preteklostjo oz. odnosa do rimsko-katoliške Cerkve. Vprašanja oz. komentarji so bili le glede na psih-terapevtske vsebine o katerih je govorila.
Sicer pa sem imela občutek, da ona osebno goji globoko spoštovanje do Boga, vere in Cerkve. Tak odnos je bilo čutiti iz njenih besed.

Zelo karizmatična oseba, težko te pusti ravnodušnega, ko jo poslušaš. Čeprav jaz nisem bila v CD in sem jo do sedaj videla le po TV. Je tudi lepa ženska, pa naj bo v redovniški opravi ali pa civilni.

..je imel Sebastijan kar prav. Dejstvo pa je, da je pri nas Cerkev dežurni krivec za vse, kar se hudega zgodi v družbi. In tako so imeli “neodvisni” mediji spet kost za glodanje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close