Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Mladi, ljubezen in spolnost Vid in oči (Please help)

Vid in oči (Please help)

L.P! Pišem na ta forum zato, ker pod drugim forumom ne dobim odgovora že več kot 1 mesec. Prosim, da mi tu kdo odgovori ali pa pove kam bi še to lahko napisal. Problem je sledeč:

Sem fant, kmalu bom star 16 let in nosim očala že okoli 5 let. Sedaj ko so počitnice in mi je dolgčas, sem ogromno na računalniku oz. gledam monitor. Ogromno pa naj bi pomenilo tam okoli 8 ur na dan. No, ne vsak dan ampak tam 4 krat na teden. Vprašanja so sledeča: Kako fejst se lahko poslabša vid? Ali lahko tudi oslepim od tega, da toliko časa gledam v monitor?

Pa še ena stvar…

Dostikrat(skoraj vedno) kadar sem tam 1 do 2 uri brez prestanka na računalniku in pol ko grem malo ven na sprehod, opazim da vidim zelo megleno(predvidevam, da zaradi tega ker sem toliko gledal ekran). To se pol čez 1 uro popravi in pol vidim spet normalno(seveda samo če ne grem spet k računalniku). Od česa je to lahko? Ali lahko pozneje nastopi tudi kakšen problem?

Hvala za odgovore vnaprej!

Oslepel ne boš, vid se sicer lahko poslabša, a ne tako drastično, kot se misli. Lahko vprašaš na forumu družinske medicine, boš slej ko prej dobil odgovor, ali pa vprašaj na forumu Urgenca, boš v roku 24 ur dobil mnenje zdravnika.

Matjaž

Sem pisal na forum Urgenca. Na odgovor čakam že 3 dni ampak nisem dobil. Help?

Na urgenci je moderator na dopustu, si pa dobil odgovor na družinski medicini, to ni dovolj?

Ups. Se opravičujem. Nisem opazil…

Sem imel enak problem in imam rešitev! 🙂

Problem je, ker po dalšem gledanju v monitor postanejo oči suhe. Zato moraš vmes bolj pogosto zavestno mežikati, najboljše pa je, če si kupiš v lekarni umetne solze. Te si daješ redno v oči, ko končaš delat na compu, da ti fajn namočijo oči in vid bo kmalu boljši.

Verjetno nosiš tudi kontaktne leče, te tudi izsušijo oči, tako da so pri tebi kapljice umetnih solz kar obvezne.

Nimam leč ampak očala 🙂 A ta odgovor praviš na to, da če sem dlje časa na računalniku pa pol grem stran in vidim full slabo?

Scipion, prosim da odgovoriš.

Po daljšem gledanju v monitor oči postanejo suhe in zato vidim slabše? Pol čez 1 uro se nekje vrne vid na normalno…

Ne nosim leč ampak očala. A tote umetne solze niso nič nevarne, za poslabšanje vida? Kolikokrat na dan se da v oči?

Mene bi skrbel zate na psihicni ravni, 8 ur racunalnika na dan? Mal relaxiri prjatu in ja vid se ti poslabsa, ne samo vid ..pomisl na hrbet ker grem stavit da ne prakticiras pravilne drze in da se ne razgibas usake tok casa, ker obstajajo tud pravila kako se obnasat ko si na racunalniku veckrat gledati v oddaljene predmete, se razgibavat 🙂

Lahko dobim kakšen link, kako sedeti? In gledati v oddaljene predmete? Razgibovat?

http://www.bb.si/doc/diplome/Velikanje_Tatjana-Zdravo_delo_v_pisarni.pdf – ce se ti da prebrat

Mi smo v soli pred racunalnikom celo sedeli na zogah zaradi drze pa nevem cesa.

Na kratko ja – vsake tolko cajta si uzam premor mal skoc do hladilnika ce nc drugega se spocij, nadihak zraka ..pretegni se, z ocmi se malo razgledaj naokoli v kaksno nevem oddaljeno goro, cesto, avto malo spocij sebe 🙂 in se vrni na racunalnik, ceprov mislm da ti pa 8ur res ni potrebno 🙂 skoda casa, se posebej ce se pogovarjamo o igrcah 🙂

Če malo bolj zatemnim svetlost monitora pol se mi vid nebo tako močno poslabšal oz. manj bo škodilo?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close