Vici, za lepšo soboto
Poređa lav sve životinje na liticu i kaže:
• Ko ima muda da skoči sa litice biće moj najbolji drug i može da mi jebe ženu.
Gledaju se životinje zbunjeno između sebe, gledaju se tako, prođe sat vremena, dva, tri sata i ništa se ne dešava. Lav odluči da ode pošto vidi da niko ne sme da skoči, kad posle 5 minuta čuje se TRAS. Lav dotrča do litice, pogleda dole i vidi medu kako ustaje i briše prašinu sa sebe. Medo pogleda gore i kaže:
• Tebi, lave, ću da jebem ženu posred pičke, a ti, zeko, jebaću ti mamicu!!!
Bi ga prevedel, pa potem nima tiste naravne vrednote!
Šetaju pustinjom Amerikanac, Francuz i Bosanac. Naiđu oni tako na neku odskočnu dasku pored koje piše: “Zaleti se – skoči – poželi mesto!” Zaleti se Amerikanac i poželi: “New York!” i stvarno, pojavi se u New Yorku. Zaleti se Francuz i kaže: “Paris!” i evo njega u Parizu. Zaleti se Bosanac, spotakne se i kaže: “A u p**** materinu!”
Šetao Mujo po New Yorku. Dobro ogladni. Vidi neki kiosk. Kupuju ljudi i jedu nešto. Stane i on u red za to nešto i vidi piše “Hot Dog”. Pogleda u rečnik, Hot = vruć, Dog = pas. Malo se iznenadi, al’ ‘ajde, kad jedu svi ješće i on, valjda je ovde takav običaj. Dođe na red, uzme, plati i gleda u onu kiflu pa će:
• Ih bre, pa zar od onolike psine meni baš k**** da zapadne…
ovako jednog lijepog suncanog dana dodje naredjenje u kasarnu vojnicima naravno to jest nije naredjenje nego vise kao prijedlog da urade nesto korisno za kasarnu pa ce biti nagradjeni dopustom vojnicima se to svidi pa oni odluce da se podjele u dvije grupe jedna grupa bi pjevala napravila bi hor i pjevala bi a druga grupa bi uradila nesto drugo naprimjer ofarbala kasarnu na to je komandir bio odusevljen pa je zakazao smotru nakon 2 dana da vidi kako su oni obavili svoje radne zadatke i da li ce dobiti taj dopust dosao je i dan smotre vojnici su velicanstveno otpjevali pjesmu “trci tito preko romanije” a drugi dio je perfektno ofarbao citavu kasarnu cak su i namjestaj lakirali samo u svemu tome se nadje jedan individualac koji kaze naredniku slusajte druze narednice ja nisam ni farbao nista ni pjevao nista pa sta si radio onda kako ces dobiti dopust pa ja sam napravio GLUKONa cuj GLUKONa pa da GLUKONa pa da vidim ja sta je to i pokaze ovaj njemu glukona nasto ce narednik pa ti nisi normalan ti si mene nasao zajebavati haaaaaaa nesreco jedna sad ces ti meni u samicu a ne na dopust i to mjesec dana ces biti na kruhu i vodi i posalje ovaj njega fakat u samicu i vojnik se pomiri sa sudbinom ali tri dana poslje doseta neki visi oficir u kasarnu i tako setajuci on pored smeca na svoje zaprepastenje nadje GLUKONa i to bacenog medju ostalim smecem i covjek zaprepasteno se zacudi i s puno gorcine uzme onog GLUKONa i odnese naredniku i zapita ga jeli narednice objasni ti meni kako se ovaj GLUKON nasao u smecu i ko je njega ustvari napravio na sto ce narednik ma neki kurac napravio to mislio mene zajebavat i ja ga strpao u samicu na mjesec dana samo na kruhu i vodi kaze oficir podivljalim glasom ti si lud covjece kako te nije sramota zatvorio si umjetnicku dusu koja je napravila GLUKONa ma ti trebas u samicu a ne on ti stoko jedna i posalje on narednika u samicu a ta samica bila pored one samice gdje je lezao vojnik koji je napravio GLUKONa i tako sjede oni jedan pored drugog sami u kasarni jer su svi na dopustu bili i jedan dan dosadi naredniku i priupita ovog vojnika de ti meni covjece objasni zasto ja i ti sjedimo u ovoj samici zasto jedemo samo kruh i vodu i sta je taj GLUKON u stvari e sad slusaj da ti objasnim lijepo i jasno kao sto si vidio GLUKON je jedna staklena kutija koja nema dno e sad ti kada odes u pustinju i budes u pustinji bez icega bez hrane bez vode bez zena obrasto si sav puzas po onom pijesku sunce te przi vec danima haluciniras samo sto nisi krepao i na svoju srecu ugledas dva brdasceta ispred sebe e vidis sada iza onoga DESNOG brdasceta ce biti jedan palma a ispod te palme mala oaza pratis li me? pratim pratim odgovori narednik e sad slusaj dalje kada ti vidis tu oazu ti ces dopuzati do nje a cijelo vrijeme nosis glukon sa sobom ne zaboravi doces tamo pogledaces onu bistu povrsinu oazice i u njoj ces ugledati svoje izblijedjelo obraslo i isuseno lice ustaces popisaces se pored palme umices se pomolices se bogu i sa onim zadnjim atomima snage dignuces GLUKON i pogledati ga posljednji put napregnuti se i baciti ga u oazu i tada ce se desiti ono sto ocekujes GLUKON ce napraviti GLUK
eto to je GLUKON …….