Vichy Liposyne in Algea
Pozdravljeni!
Ker še vedno dojim, me zanima če lahko uporabljam anticelulitno kremo Vichy Liposyne in jem tablete Algea. Na priloženih navodilih omenjenih tabletk ni nič omenjeno kdo jih lahko je in kdo ne. Tablete vsebujejo čisto posušeno sladkovodno zeleno algo Chlorelle pyrenoidose.
Hvala ter lep pozdrav!
Draga Maja!
1. proticelulitne kreme:
Ker nisem zdravnica ali farmacevtka, sem se posvetovala s prijateljico, ki dela v tej stroki. Njen odgovor je naslednji:
Kreme proti celulitu vsebujejo snovi, ki imajo samo lokalen učinek (na primer bršljan, cekropija, itd.). Če bi te snovi prehajale v mleko, bi moralo prihajati do sistemske absorpcije, kar pa bi pomenilo, da bi bile te kreme izrecno predpisane lahko le na recept.
Osebno dvomim v učinkovitost teh krem, še sploh če gre le za mazanje, ki ne vsebuje masaže celulitičnih predelov. S samo masažo se poveča prekrvavljenost kože in tako hitrejšega odvajanja strupov iz podkožja. Zato bi že sama masaža lahko dovolj učinkovita. Kar pa spet ne moremo dokazati. Pri odpravljanju celulita je v pomoč tudi uživanje večjih količin vode, ki odvajajo strupene snovi in telesa.
2. zeliščni pripravki:
Zopet sem se posvetovala s prijateljico zdravnico. Pravi, da navedeni pripravek ni v bazi zdravil. Zato vam svetujm, da se posvetujete s farmacevtom. Tudi v moji bazi podatkov za ta pripravek ni.
V materino mleko se sicer izločajo zelo majhne količine zaužitih snovi, oz. so omejene do neke stopnje. Preden začnete s terapijovam torej lahko svetujem le posvet s farmacevtom. Sama sem prav v času dojenja uživala tabletke iz alge spiruline.