Vič- pediatrija, dr. Golli, dr. Bidovšek
Lejte kaj sem jaz našla:
http://www.slovid.com/pediater+mesar+dr+matjaz+bidovec/89145/video
Resno razmišljam o zamenjavi pediatra?
Kakšen je postopek? Prosim za zamenjavo na “kartoteki” ali rečem sestri v ambulanti, da želim drugega pediatra, dokler se pač ne vrne Gollijeva?
Moja dva otroka sta tudi hodila h Gollijevi in je bilo čisto kul. Ko je izginila, so nas avtomatično usmerjali na tega Bidovca, pa nismo hoteli k njemu, ker smo marsikaj negativnega slišali že prej o njem.
Zatežila sem, da k njemu ne gremo in pika, tako da, dokler se Gollijeva ne vrne, hodimo h Tomažičevi, ki je super (celo bolj kot Golli).
Ampak vseeno morate vedeti nekaj stvari.
Med pregledom ušes in ust je otroka nujno potrebno primerno prijeti (in to starši!), ker ga lahko drugače zdravnik poškoduje. Če gre z otoskopom k ušesu in mali začne otepati z galvo, lahko pride do hudih poškodb. Zato ga je treba prijeti, kot pokaže zdravnik. Enako velja za usta. Brez loparčka, s katerim potisne jezik navzdol, zdravnik ne vidi NIČ. če vaš pediater tako dela, potem je samo lažno prijazen do vas in do otroka, strokovno pa prodaja meglo, ker niti slučajno ne vidi mandljev brez tega namevra. Starši primejo otroka, kot da je najfinejša kitajska vaza, kot da ga bodo poškodovali, če tistih nekaj sekund drćijo trdno. Pa saj ga zavarujejo!
Vendar je lahko prijazen do staršev in do otroka kljub jasnim navodilom, kako otroka prijeti. Vsega ostalega pa ne komentiram (video).
doktor Tratarjeva je zakon, prijazna, strokovna inzelo človeška do samega otroka in tudi do mene kot starš. Pri njej smo imeli skoraj vse otroke in ko gredo v OŠ pa sploh ne veš, kaj bi izbral. Pri sistematskem pregledu imajo ponavadi dr.Rosino (bolj grobo starejšo gospo). Najstniki naši je ne marajo preveč.
Kaj naj rečem… Bog odpusti neumnim staršem, ki delajo krivico dobrim pediatrom. Dr. B. je zelo prijazen in eden izmed redkih nasmejanih zdravnikov, res pa je, da je že malo ”v letih”, kar pa ne pomeni, da ni (več) strokovnjak na svojem področju pediatrije.
Kakšne zdravnike smo imeli v naših časih? Jaz imam še zdaj ”sindrom bele srajce” zaradi raznih zobarjev, genikologov, nesramnih neučakanih sester… in ta dva starša jokata in omaležujeta zdravnikovo ime, ker ga je bogega revčka otroka, moral dr. malo bolj prijeti, da ga nebi poškodoval?!?!?!?!
Ko bo pa ta bogi mali otrok zrastel, pa ne bo znal po svetu hodit brez maminega krila… absurd, sam dva šamarja obema!