“Vibracije” v pljučih
Pozdravljeni!
Stara sem 40 let, 2x nos. obe nos.zaključeni s cr 2009 in 2012.
Sem zdrava nekadilka.
Pred cca 2 mes.me zagrabila bolečina med lopaticama. Boli me vratna in prsna hrbtenica, gibanje vratu povzroča bolečino v prsni hrbtenici.
Ko ležim na hrbtu ali desnem boku se mi pod D.rebernim lokom pojavljajo vibracije. Strah me je da bi bilo kaj narobe s pljuči. Vibracije se največkrat pojavijo ob zehanju, včasih tudi ob globokem vdihu, ampak ne vedno.
Sem pa že naročena na RTG vratne in prsne hrbtenice.
Mislite da so te vibracije lahko povezane s bolečinami v hrbtenici ali bi bilo potrebno pregledati še pljuča?
Hvala in lep pozdrav!
Polona
Pozdravljeni!
Sedaj postajam pa že prav panična, ker…te “vibracije” preraščajo v rahlo hropenje. Hropenje je le v spodnjem delu desnega pljučnega krila. Hropenje je bolj izrazito ob globokem izdihu. Pri vdihu je komaj opazno. vibracije – hropenje pa ni prisotno ob vsakem vdihu – izdihu, ampak…pojavi se tudi med smehom, zehanju…ali pa kar tako.
Danes zjutraj je hropenje izzvalo kašelj.
GROZNO me je strah, da je kaj narobe z mojimi pljuči. Ne vem…ali je smiselno da grem k zdr. kar po napotnico še za RTG pljuč ali…je mogoče da je vse to zaradi težav s hrbtenico.
Lp!
Polona
Pozdtavljeni!
Opravila sem RTG ki je pokazal nepravilno ukrivljenost hrbt.v vratnem in prsnem delu.
Zdr.je poslušal pljuča in…slišijo se rahli hropi oz. gobanje sluzi na desni strani. Naj ne bi bilo nobenega vzroka za skrb. Ni mi pa jasno od kje sluz v pljučih, če nisem nič prehlajena.
Saj mogoče potrebujem psihiatrično obravnavo, ker…vedno najdem nek vzrok da me potem skrbi.
Lp!
Polona
Pozdravljeni!
Napotnico za pulmologa vprašanje če bom dobila, ker…zdr. je rekel da se sliši pretakanje sluzi in da to ni nič nevarnega. Sem se včeraj pogovarjala s kolegico, ki mi je povedla da njej hrope že nekaj mesecev in zdr. pravi da to je potrebno izkašljati in to je to.
Zjutraj mi zelo hrope ob vdihu in izdihu…potem ko kašljam sem hropenje umiri in do večera skoraj izgine. Pojavi se le še ob zelo globokem izdihu.
Sem bila danes pri zdr. z triletnikom in je rekel da se mu sliši pretakanje sluzi v pljučih in…da to je potrebno izkašljati, tako da…smo verjetno pokasirali kakšen virus.
Hvala za vaš čas.
lp!
Polona
Pozdravljeni!
Hmmm…astma…to je povezano z dednostjo ne?
Moj oče je imel kar težave z astmo…sploh po 50. letu je imel pumpico z mislim da z Ventolinom vedno pri sebi. Pa kolikor se megleno spomnim je tudi dedek (po očetovi strani) imel težave z dihali.
Upam da se iz tega kašlja ne razvije nič resnejšega, ker…vsi v družini kašljamo kot stari kadilci in….je le to posledica nadležnega virusa.
Hvala za vaš čas!
lp!
Polona
Pozdravljeni!
Danes sem imela kontrolo in…so se slišali poki, kao pljučnica in Amoksiklav. Znorela sem!!! Dva meseca že hodim tja pa ni nič, pa je to, pa ono. IZSILILA sem napotnico za pulmologa, poklicala v ordinacijo dr. Mežnarja, razložila situacijo in…prišla na vrsto takoj.
RTG je pokazal zastarelo pljučnico, vnetje rebrne mrene in v bronhiji naj bi bili močno vneti.
Dobila sem Sumamed za 6 dni, Berudual 14 dni 2xna dan 2vpiha.
Toliko da sem vam sporočila kako se je zadeva razvila.
Lp!
Pozdravljeni!
Bom nadaljevala kar v tej temi, ker…v bistvu se “zgodba” nadaljuje. Sicer ne pri meni, ampak pri sinku, ki bo junija dopolnil 4 leta.
Fantek je začel obiskovati vrtec lani sep. Ko je bila pri meni diagnosticirana atipična pljučnica o kateri sem vas takrat prosila za nasvet, sta tudi otroka dobila Sumamed ker sta NORO kašljala.
Do letošnjega feb. je imel še 2 bronhitisa. V začetku feb. je spet začel kašljati in spet pljučnica. Dobil je AB Ospamox (upam da sem prav napisala). Vročina je padla, kašelj se je umiril, ni pa se povsem. Tako da se je pred cca 3 tedni kašelj spet stopnjeval, kašljal je bolj intenzivno in vse bolj sočno. Pred dvema tednoma pa spet vročina, ki je nihala iz normalne na 39st.C in padec na normalno brez zbijanja.
No pregled pri zdravniku…CRP pod 8, v pljučih so se slišali piski oz.poki. Dobila sva Sumamed. Vročina se drugi dan po začetku uživanja Sumameda ni več dvignila, kašelja vaak dan manj, ko pa kašlja se izkašljuje.
Otrok se počuti o.k., lepo spi, ima apetit.
Ob kontroli v četrtek se piski v pljučih niso več slišali. Za zaščito pljučk sva dobila Singulair 4mg.
Ko sem brala navodila, naj bi to zdravilo bilo za zdravljenje astme. Zdravilo sem mu že dala po navodilih in…čeprav tega ni navedeno v stranskih učinkih…otroka kar naprej tišči lulat. Pa ga nič ne peče, boli…samo tišči ga.
Ker me je strah vsake kemije, ki ni NUJNO potrebna, se sprašujem, ali je smiselno da to dajem otroku?
Pa da povem še to…po prebolelem 2.bronhitisu je bila v Lj.poslana kri za testiranje alergij. Izvid je bil neg.
Lepo prosim za nasvet.
Hvala in lep pozdrav!
Polona
Spoštovani,
ta forum je namenjen odraslim bolnikom, za otroke so kompetentni pediatri.
Singular je precej šibko zdravilo za astmo in generalno gledano tudi zelo varno, zato se ga včasih predpiše že v času, ko diagnoza astme še ni čvrsta. Če je sum, da so stranski učinki bi jaz zdravilo prekinil (sem razumel, da so se pred uvedbo Singular težave že umirile) in vprašal pediatra, ali je res za nadaljevati z zdravili za astmo. Obstajajo tudi drugačna zdravila za astmo.
Lep pozdrav
MK