Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom Vhodna vrata – stanovanje – navzven

Vhodna vrata – stanovanje – navzven

Pozdravljeni,

zanima me, če je kdo menjal vhodna vrata (stanovanje) in se namesto, da se odpirajo noter, odločil da se odpirajo navzven? Je to “uradno” sploh dovoljeno? Imam namen zamenjati in sem danes prišel na to idejo. Vrata, v mojem primeru, tudi z opiranjem navzven nebi nikogar ovirala.

ima svojo logiko. Če vrata odpreš navznoter, boš topel zrak iz bivalnih prostorov potisnil noter. Če navzven, pa ga povlekel ven.

Po feng shui-ju to ni priporočljivo.

Če si v bloku, se prej raje pozanimaj. Če imaš pa res popolnoma svoj vhod, je pa to sicer možno, ampak glede na to, da vrat nima praktično nihče na ven, se je za vprašat, zakaj NE. Verjetno je kak dober razlog.

No, če nič drugega, se boš moral navaditi izjemno previdno odpirati vrata, ko bo kdo pozvonil, ker ljudje ne pričakujejo, da se vrata odprejo navzven.

Pri nas doma se odpirajo navzven… Mamo hišo in s treh strani zaprt vhod, če je to kaj pomembno (predvidevam da nekaj že).
Odpirajo se pa navzven, ker se navznoter ne morejo, ker je stopnišče takoj zraven.

Ja edina slabost se mi zdi to z odpiranjem obiskom.

Na FengShui se ne oziram preveč sem si pa prebral glede ust in zadnjične odprtine.

Pri hiši se pač sam odločiš kako pa kaj, magari maš dvižni most :). Pri stanovanjih bi pa rad vedel, če so kaki zadržki – sicer so si v našem bloku nekateri (tisti, ki so zadnji na hodniku), prestavili vhodna vrata za 2 metra in s tem dobili dodatno predsobo – zato se s spreminjanjem in dovoljenji ne bom sekiral.

Če so še kaka mnenja jih bom seveda vesel :).

če pogledaš realno, se VSA vrata odpirajo noter in so ljudje pogruntali zakaj je tako ok
majhen promil vrat se odpira tako kot imaš idejo, pa je to narobe

najbolj zaželena in dobra so drsna vrata v stanovanju med bivalnimi prostori, ker nam ponudijo tudi mrtev prostor, ki ga zasedejo klasična vrata, ki se odpirajo v prostor

lepo da premišljuješ, ampak nekaj kar je funkcionalno se samo po sebi ponuja – le vzemi

V večstanovanjskih stavbah to ni dovlojeno. Če drugega ne, lahko npr. zgornjega soseda, ki je na poti domov, pri odpiranju pošteno mahneš čez g…. z vrati.

vhodna vrata se odpirajo navznoter tudi iz varnostnih vidikov. pri taki rešitvi je možno vgradit varnostno verižico, da lahko brez problema vrata le odškrneš, ni ti treba odpirat na široko, če pa se odpirajo navzven, se lahko za vrati kdo tudi skrije in te pošteno mahne, ko potisneš glavo ven, da bi pokukal. da ne govorim, o tem, da te lahko z vrati nasilnež tudi poškoduje na tak način.

vrata se odpirajo navzven samo, če rešitev navznoter ni možna…

Kakšnega zgornjega soseda? Mogoče imamo mi malo drugačen hodnik, kot je pri vas. Vrata ne bodo nikogar ovirala. Verižica se da vgraditi kakorkoli (je pa sedaj nimam – in verjetno je potem tudi ne bo). Nasilneži se lahko skrijejo tudi sedaj. Po drugi strani pa ne vem zakaj bi se skrivali. Kot da sedaj kdo trzne, če sreča nekoga na hodniku (ali pa na ulici) in tak te lahko kamot mahne ali karkol – mislem to pa je sedaj že resnično pretiravanje z nevarnostmi. Pa vseeno, se bom pozanimal pri tistih, ki so že naredili – sem jih našel nekaj po drugih forumih.

seveda se da, ampak razlika je v vidnem kotu, ki ga imaš v enem ali drugem primeru. če se vrata odpirajo navzven, ne vidiš kaj dosti ven, a ne..

jaz sem ti samo napisala razloge, zakaj se vrata vgrajujejo tako. normalno pa je, da bo to v new yorku dosti bolj pomembno, kot pa na zgornji vižingi.

uporabnik fda – mogoče veš kje je določeno, da to ni dovoljeno? Bi si najraje pogledal, da vidim kako je s tem tudi iz uradnega stališča.

če se ne oziraš za nečem, kar večini človeštva dela dobro, ker skoraj ves svet, 7 mlrd človeštva, odpira vrata v prostor, se vprašaj, ali boš potem nevede iritiral to večino in posledično imel nevšečnosti, po nepotrebnem, ker ustvarjaš možnost konflikta

če si samo prebral, potem je jasno, da nisi razumel fs sporočila
ki pravi, da hrano vnašamo v usta – aplikacija je – da vrata odpiramo v prostor

Ojojoj… da ne rečem še kaj drugega. Feng-Shui sem dobro preštudiral (v primerjavi z 99% ostalih 7milijard ljudi), ko sem bil na zahtevnejših delavnicah. Nekatere stvari so dobre, jasne, vendar stara kitajska filozofija, ki se širi na vsa območja – ja tudi urejanje doma – v novejšem času večkrat odpove. Vem iz izkušenj in primerov. Se pa fajn sliši, ko nek expert začne nakladat o kitajski filozofiji.

Tako, da hvala za vse ne rabim več napotkov :).

Kam naj se vrata odpirajo ni predpisano, samo da morajo biti nameščena tako, da zagotavljajo vizualni nadzor pred vrati. ti pa povem, da je neumno. Sem že videla tak primer v živo in so morali lastniki vedno, ko je nekdo pozvonil, vrata odprati samo par centimetrov. Ker ljudje, ki čakajo pred vrati, običajno ne bulijo ravno v vrata, je bilo potrebno še dodatno opozarjanje. Pri sprejemu v glavnem izgleda čudno. Pa še malo heca, kako se temu izgniti: narišeš črto kot na banki. Skratka, ti resnično ne priporočam. Ne vem, kako izgleda tvoj predprostor, vendar se da veliko rešiti že s tem, da vrata obrneš (kljuka na drugi strani).

Recimo, ti se odpravljaš ven in se ti zelo mudi, ravno v tistem trenutku pa se nekdo, ni važno kdo in zakaj, sprehaja/stoji/ pred tvojimi vrati. Ali nekoga išče ali je akviziter ali,…in ti , ker se ti mudi, z vso silo odpreš vhodna vrata, ker se pač ravno nekam odpravljaš in človek z vrati mahneš po gobcu. Ker imaš smolo, človek pade na tla in sicer ravno tako, da z zadnjim delom glave trešči na trda tla in ima hude poškodbe glave. Kaj boš naredil?
Še huje, pred tvojimi vrati se pojavi otrok, ker mu je tja ušla žoga (tudi če otroci ne živijo v bloku lahko pridejo na obisk) in ravno v tistem trenutku ti svoja butasta vrata odpreš navzen in butneš otroka direkt v glavo. Kaj boš naredil?

Že mogoče, da si pretuhtal vse scenarije ampak v bajti, bloku, vili, večstanovanjski hiši, kjer živi več ljudi nikoli ne moreš predvideti prav vsega in čisto vseh možnih situacij. Mogoče že res, da prav vsakodnevno ne bodo nikogar ovirala ampak so pa potencialno nevarna in to je potrebno upoštevati. In Vrata se odpirajo navznoter z razlogom. Razen, če misliš (ali tvoja družina) stalno odpirati vrata zelo previdno in počasi in prvo pomoliti glavo ven, da se prepričaš, da ni nikogar.

Že mogoče, da ni nikjer uradno predpisano kam naj se odpirajo vrata je pa prepovedano narediti, vgraditi, imeti,…karkoli kar predstavlja potencialno nevarnost za ostale stanovalce.

si res trmast in zabit kot en pravi slovenceljn iz rovt praukar v mest pršu, zato boš kaznovan po božjih zapovedih in po svoji krivdi boš plačal kazn v tem življeju, v naslednjem se pa rodiš kot bukev

daš na ignore vse po vrsti in nobenega, ki ti je karkoli rekel ne upoštevaš, tupiš in tupiš svoje naumne ideje naprej, in rineš z bukovo glavo v zid, pardn u vrata, u tvoj gobec se odpirajoča

veš koga ti pavem, če boš mojga otroka zbiu na tla z svojimi neumnimi vrati, teom na gobec dala “sanjat” horizontalno
in pustila bom svojo velko dogo scat in srat pred tvojimi vrati pa mojga mačka tud (kako njegov dreck šele smrdi), pol boš vidu hudiča pri odpiranju tvojih jako kwazi umetniških vrat, koga za ena zlo taka fina umetnija se ti bo vse nardila po tleh, boš štalo meu brez primere, ti pavem

Arhitektka in Nessi, hvala za vajina prispevka. Sta zelo uporabna – edino ne vem kaj ste mislili s tem, da bi vrata obrnil?

Za mano je edino le še en sosed, s katerim sem se že pogovoril. Glede nevarnosti odpiranja vrat pa razmislite, kam se odpirajo vrata v učilnicah? Rad bi pa še vedno našel predpis, ki prepoveduje – kar sem do sedaj iskal ga še nisem našel.

Ostali pa – pač nekje je treba puščati svoje frustracije a ne 😛 (Berem kot: vsako tele ma svoje veselje)

New Report

Close