Vhodna vrata PVC-les, koga izbrati?
Zamenjati moramo dvokrilna vhodna vrata (cca 145 x 230)Poleg teh tudi dvoje oken in ena navadna balkonska vrata.
Ponudnikov( izdelovalcev ) je ogromno, cene pa so bolj ali manj podobne,- kljub temu zna biti razlika
za isto kvaliteto ze pri treh kosih najmanj 500. No saj po nekaj ponudbah smo prisli do tega zneska.
Zanimajo me vase izkusnje.
Ker ne za novogradnjo, ampak za staro hiso, bi bili zadovoljni z dobrimi vrati srednjega kakovostnega razreda. Kaj mi svetujete?
Hvala !
Mici , nisi napisala kaj bi želela. Razlika v ceni je očitna zaradi samih materialov.
PVC slabše kvalitete bodo za malo dnarja, kvalitetna pa dražja.
Lesena vrata podobno.
Iz katerega konca pa si?
Nimaš v okolici kakšnega mizarja ?
Tvoje vprašanje je napisano tako, da si lahko razlagam da iščeš kombinacijo les-PVC! Te na poznam, poznam pa les-ALU.
Cena pri PVC-ju niha tudi glede števila komor profila.
Daj malce pokomentiraj/dodaj opis, bomo laže svetovali/odgovorili. Kakšno zasteklitev peičakuješ oz. zahtevaš za tvoj primer? Način vgradnje?
LP
Sem s Tolminske,torej severna Primorska.
O vratih nimammo kaj dosti pojma, zato pa sprasujem. Rada bi le, da bi bila solidna , ali je to PVC ali ALU pravzaprav ni pomebno.
Zasteklitev termopan, hisa pa je stara 100 let,vmes je bila po po potresu renovirana(plosce, itd) tako da bo treba obstojeca lesena vrata le zamenjatii, torej cimmanj razbijati
in popravljati fasado, Vhodna vrata so pac na vidni strani in naj bi se cimbolj ujemala z ostalimi okni, ki so se OK in se do nadaljnega ne bi menjala.
Okno in druga vrata niso toliko pomebna, ker so na zadnji strani, da so le kolikor toliko kvalitetna, ker se bere in slisi vse sorte.
Da te ne bi strašil, za takšen poseg je potrebno GD. Predlagam, da nabaviš vhodna vrata lesena. Na strao hišo se bodo bolj prilegala kot kakšna PVC.
http://gevis.si/ Malce tule povprašaj; smo pred časom dobili ugodno ceno za okna in vhodna vrata, imajo tudi balkonska.
LP
Sam sem bil skeptik!
Moram priznati, da jim nisem verjel. Vrata in okna za investirorja sem šel preverit in okna (dva manjša) sem mu tudi pripeljal!!:-))
Material je , vsaj tako so mi razložili iz Belgije in NL.
Predlagam, da pogledaš in povprašaš.
Izkušnje , konktretne ti bodo napisali tisti ki jih imajo.
LP
Pozdravljeni!
Absolutno vam odsvetujem kakršno koli nakupovanje preko M tim Celje. Gre za goljufe in lažnivce. Poberejo 100% avans, vrat pa nato ne dostavijo!!! Več o njihovih goljufijah in izkušnjah drugih uporabnikov si lahko preberete na forumu podsvojostreho.com.
NE M TIM CELJE!!!! (z dobrim namenom za vas)
Zdravo,
mi imamo 25 let staro hišo. Menjali smo okna in vrata in izbrali podjetje Steles (po dolgem iskanju) ki montirajo okna in vrata firme Kovinoplastika Lož. Cena ni najvišja v primerjavi z ostalimi, ki so nam pošiljali predračune. Smo zadovoljni, sploh pa so monterji Steles zelo prijazni in naredijo kvalitetno. Tudi plesen se v sobah po novih oknih ni pojavila /kot tarnajo nekateri/.
Men so bili pa pri Gevisu ful profesionalni. Vsi drugi so za eno bogo plastično kletno okno potrebovali 7 tednov za dobavo, pri Gevisu smo okno dvignili že v manj kot 10 dneh. Odzivni, poklicali, se držali rokov.
Z klet tako nismo potrebovali neke jake kvalitete, tako da ne morem primerjat, saj imam v ostalih delih hiše lesena Marlesova s troslojnim steklom, tako da primerjava res ni mogoča. Cena pa zlata sredina. A ker mi je bil važen hiter dobavni rok, so izpolnili moja pričakovanja.
Lp Nika
moje mnenje:
eni pravijo, da je boljši les, ker DIHA.
Jaz sem prišel do spoznanja da ne les, ki je polakiran in barvan ne more dihat, ker so zaprte vse pore.
Zato je vseeno ali je les ali PVC-aluminij….meni so okna delali v SORA Žiri in so se po 5 letih skoraj vsa luščila.Po reklamaciji (rekli so sicer, da je reklamacija že mimo, pa so vseeno prišli pogledat) so malo pobrusili in čez pobarvali, ampak čez 1 leto je bilo vse kot prej.LUŠČENJE in to se nadaljuje še sedaj, vsako leto moram popravljat.Letos še nisem ker sem se po pravici povedano naveličal in obupal.
Prijatelj ima 1 leto mlajša okna plastična in jih še nikoli ni popravljal s kakšno barvo-so kot nova.
Kmalu bom moral okna zopet menjat, ker mi gre na živce da so vsa oluščena, ampak tokrat bom kupil PVC.
Pozdravljeni !
Jaz sem nova okna kupil 3 leta nazaj prek tele firme http://www.roletarstvo-bayer.si/
kupil sem pvc okna in moram rečt da sem zelo zadovoljen.
Lp
Zelo kvalitetna in ugodna vhodna vrata PVC ali ALU lahko dobite pri http://www.anclin.si Dobavljajo direktno iz Nemčije, zato ni veliko posrednikov in so cenejše hkrati pa kvalitetne.
Za notranja lesena vrata izberite tega ponudnika http://www.notranja-vrata-ideales.com/lesena-vrata
Imajo lepe izdelke in ugodne cene.
Mi smo iz tolminskega in imamo lesena vhodna vrata zasebnega mizarja Oblak Boštjan. Nam se obnesejo odlično, imajo velikoizbiro vrat.
Zadnjič sem iskal informacije za vgradnjo vhodnih vrat pa sem naletel na res dobre smernice na enem portalu z brezplačnimi informacijami za nakup vrat, podajam povezavo če kdo rabi.