Najdi forum

Živjo!

Z možem se še nisva odločila glede vhodnih vrat na hiši: kljuka se nama zdi veliko bolj praktična, ker se vrata ne zaklenejo avtomatično, te moderne “potisne palice” pa so nama veliko bolj všeč, vendar vrata lahko odpiraš le s ključem.

Imava dva majhna otroka, kar pomeni najbrž veliko neprijetnih situacij z avtomatično zaklenjenimi vrati…

Kakšne so vaše izkušenje oz. nasveti?

Hvala in lep dan!

Jaz sem definitivno na strani kljuke.

Mi nimamo kljuke. Na klujčavnici okvir vrat se premakne en zatič, da se vrata ne zaklenejo za tabo. Smo zelo zadovoljni. Na naših vratih bi navadna kluka izgledala smešno.
Sicer pa razmišljamo o ključavnici na prstni odtis.

Če imaš “potisno palico” se vrata dajo “zahaklati”, da se ne zapirajo in da ne ostajaš zunaj oz. ne hodiš non-stop odpirati vrata svojim otrokom. Vse se da, samo vprašaj v trgovini in ti bodo vse razložili.

Jaz bi kupila moderna vrata na potisno palico.

Če se bodo vrata odpirala samo s ključem, potem morate na notranji strani NUUUUJNO dati montirati tisto obliko ključavnice, ki se odpira brez ključa, tako da ni mogoče, da se vrata zaloputnejo in ključ ostane na notranji strani v ključavnici. V tem primeru moraš imeti na pripravnem mestu spravljeno lestev za vstopanje skozi okno. Ali v telefonu shranjeno številko ključavničarja, ki odpira taka vrata.

sploh ni nujno, da se vrata zaklenejo, ko se zaprejo. samo zatič moraš premaknit, tako, kot ti je že svetovala ena pred mano.

jaz kljuke ne bi imela.

Kljuka!!!
Se mi je že 2x zgodilo, da sem plezala po strehi in čez okno not, ker niso bili ključi na zunanji strani.

Mi imamo nova vhodna vrata. Notranja kljuka je klasična, zunaj pa je na potisk in imajo nekakšen zatič, da jih enostavno potisneš in se odprejo. Ključ uporabim samo, če kam gremo in zvečer za spat. Je fana zadeva, ker ne rabim ključa in še ročaj je lep.

Jaz prodajam praktično nova vhodna vrata – Vhodna protivlomna vrata, lesena, 8-kratno zaklepanje, barva češnje, širine 80 cm, s kovinskim štokom 86 cm, s kukalom in kovinsko kljuko, primerno za stanovanje. Ugodno prodam, po polovični ceni. 041 731911

New Report

Close