Vgnezditvena krvavitev?
Spoštovani!
Pred letom dni sem imela zakasneli splav. Cikle imam redne, na 27-29 dni. Zadnjo menstruacijo sem imela 4.9., nezasciteni spolni odnosi pa so se zgodili 15 dni za tem (18.9.). 26.9. (8-9 dni po ovulaciji oz. na 22. dan cikla se mi je pojavila nenaden rjavkast izcedek, ki je trajal le eno uro. Od takrat izcedka ni.
Menstruacijo moram dobiti cez 4 dni, vendar so bili vsi testi do sedaj negativni. Tudi tisti, ki naj bi nosecnost zaznali 6 dni prej. Na dan vgnezditvene krvavitve sem opravila domac krvni test, ki sem ga narocila preko spleta in je bil negativen.
Zanima me ali se testiram prezgodaj in koliko casa po vgnezditveni krvavitvi hormon sploh naraste tako visoko, da ga test zazna?
Pav tako bi prosila za informacijo o tem kje se lahko opravi samoplacniski test za hormon hctg. Namrec v bolnisnicah ga izvajajo samo preko napotnice, moja ginekologinja pa je na dopusti.
Lp, Eva
Spoštovani,
krvni test beta hCG zagotovo opravljajo v Adrialabu (Ljubljana), sicer pa ne razumem, zakaj morate nekatere nujno izvedeti za nosečnost že prvo uro, ko je to mogoče teoretično in se potem sprašujete, če ni bilo prezgodaj in kdaj naslednjič, da še vedno ne bo prezgodaj. Če boste noseči, bo izostalo perilo in če takrat opravite urinski test, bo povsem dovolj.
OK, razumem. RTG slikanje v fazi pred pozitivnim beta hCG pa ni problem, če še ne veste, ker v predembrionalni fazi zarodek bodisi preživi in nima posledic ali pa odmre in slednje se zgodi zelo redko oziroma je nelogično, da bi se zaradi enega RTG posnetka zobovja zgodilo, kajti odmerek rediacije je resnično le malenkost nad radiacijskim ozadjem, da ne omenjam, da se spodnji predeli telesa pri slikanju vedno zaščitijo s svinčenimi pregrinjali.
Pozdravljeni, z fantom sva imela prvič spolni odnos pri katerem je počil kondom. Nekaj ur po tem sem vzela jutranjo tabletko. Zdaj pa sem sedmi dan dobila krvavitev ki je bila temnejša kot obicajno. Ali je to mozno da je ugnezditvena krvavitev ali mi samo menstruacija tako zelo prehiteva. In sicer mi prehiteva 14 dni. Najlepsa hvala za odgovor.
Spoštovani,
sicer o vgnezditveni krvavitvi težko razpravljava, ker je vse možno, bolj verjetno pa je krvavitev preprosto posledica nihanj v vsebnosti spolnih hormonov, ki jih je povzročila postkoitalna tabletka. Več boste lahko ugotovili čez kak teden dni, ko bo poveden tudi test nosečnosti, v kolikor se pred tem seveda ne pojavi prava menstruacija.
Zivjo.
24.3 bi morala dobiti menstruacijo in sem 21.3 dobila samo rjav madez viden na papirju ki je trajal dva dni. Samo na papirju in nikoli ne na vlozku… Vceraj sem naredila krvni test, ki je bil pozitiven. Sem mogoce prehitro naredila test? Imam tri porode za seboj in se mi nikoli ni takole naredilo, da ni menstruacije in da je negativen test. Prosim za odgovor. 🙃
Spoštovani,
hm??? v enem stavku poveste, da je bil test pozitiven, v drugem pa, da vas skrbi, ker nikoli ni izostala M in je bil test negativen. Kaj zdaj drži? Ampak kakorkoli, tudi če je test negativen izostanek M ni kaj problematičnega, vsaj ne na prvo žogo. Običajno gre za podaljšano lutealno fazo ciklusa zaradi kakšne ciste rumenega telesca,. ki slej ko prej poči sama in takrat nastopi M.
Spoštovani.
v ponedeljek 3.6. Je bil opravljen prenos zamrznječka (drugi poizkus) in včeraj po 14. Dneh opravljen krvni test, ki je bil pozitiven.
Kerj je osebni ginekolog 2 tedna na dopustu, v ambulanti za nadomeščanje pa se ne javijo, me zanima ali se lahko v tem primeru obrnem na osebnega zdravnika, namreč že od četrtka se ponavlja rahla krvavitev, ki se je sprva začela kot temno rjavi madeži. V sobot se je za odtenek okrepilo in je zravev bil prisotna kot temna kepica krvi (podobno kot pri menstruaciji) in potem spet zmanjšalo. Zraven rjavih madežev je na rahlo prisotna tudi živo rdečo- pinkish kri in že vse te dni rahlo zbadanje- špikanje kot rahli krči. Sama imam običajno močnejše mesečne krvavitve in krče (dismenoreja) in glede na to, da bi naj v začetku krvavitve drajale do 3, me pričenja skrbeti. Saj sem danes (15 dan po prenosu) izredno utrujena in prisotna rahla slabost. Prav tako tudi od prvega dneva vstavljanja Utrogestana 200mg so prisotne driske (vsaj 2-3x dnevno). ki pa sem ga prenehala jemati od petka naprej, saj je izgledalo, da sem dobila menstruacijo (sovpadala glede na ciklus), zato je včerajšnji pozitiven test bil presenečanje. Prav tako je občutiti tiščanje za zličko ( ki je značilo za zgago ( diagnosticiran Gerb že leta), zato mogoče niti ni povezano eno z drugim, ampak je tudi apetit rahlo upadel..
Zaro me sedaj zanima ali so zgoraj omenjeni “simptomi” razlog za skrb in hitro ukrepanje in ali bi bilo smotrno nadaljevati z 2x dnevno ponovno vstavljati Utrogestana 200mg, dokler se ginekolog, ko nadomešča os.Ginekologa ne oglasi?
S prijaznimi pozdravi,
V
Spoštovani,
dokler se nosečnosti ne vidi (pred 5 tedni + 2 dni se niti ne more videti) z UZ, nas lahko resneje skrbi le morebitna izven maternična nosečnost, ki je možna tudi po IVF. Glede na simptome bi predlagal, da preverite vrednost beta hCG v krvi in če bo test dejansko potrjeno nad 40 U/L (pozitiven) test ponovite 3 dni kasneje in bomo že iz tega lahko posredno sklepali, če je nosečnost vitalna in če je na pravem mestu.
Spoštovani.
Hvala za vaš odgovor. Po vaših navodilih mi je uspelo včeraj dobiti ginekologinjo na telefon, ki je tudi opravila pregled in odredila Bhcg test. Med pregledom je dejala, da na maternični sluznici ni videti nobenih sprememb in da je brez krvnih testov karkoli preuranjeno trditi. Da ne more izključi IMN in morebitne biokemične nosečnosti. Zato je predlagala, da v vmesnem času začnem z 3×1 Dabroston terapijo. V vmesnem času pa sem iz klinike za neplodnost uspela pridobiti ponedeljkove rezultate, ki so bili 288 ui/l. Včerajšnji test pa samo 306 ui/l. Jutri moram ponovno dati kri in bo ginekologinja ocenila zadevo. A predvidevam, da glede na tako nizek porast hormona, kaj dobrih novic verjetno nimam za pričakovati, ali se morda motim?
Zato me zanima v kolikor lahko pomagate, kašni bi bili vaši nadaljni postopki, v kolikor bo tudi jutri zelo zanemarljivo povišanje hormona?Ali to potem takem nakazuje na IMN?
Glede na to, da se je danes ustavila krvavitev (morebiti zaradi tablet Dobroston?), a rahli krči (izmenično desno in levo v spodnjem delu trebuha in pa v sredini cca. 10cm pod popkom) so pa še zmeraj prisotni in mogoče rahel občutek slabosti oz. Nelagodja v trebuhou..Kar trenutno bolj pripisujem skrbem..
Za vaš odgovor se vam že v naprej iskreno zahvaljujem.
Lp, V.
Spoštovani. Dobila klic ginekologije, ko ni imela dobrih novic, ker kot kaže je po njenih besedah po vsej verjetnosti šlo za biokemično nosečnost, saj je današnja vrednost Beta HCG še samo 128. Tako, da je stem izključila sum na IMN, a vseeno meni, da bi se vrnila prihodnji četrtek in tako ponovno dala kri, da se preveri vrednost ali je popolnoma upadlo ali bi se morebiti pričelo dvigovati, a kar močno dvomi.. Ali menite, da je v tem času sploh smiselno naprej jemati 3x dnevno po 1t Dabrostona do naslednjega odvzema krvi?
Najlepša hvala za vaš čas in vaše mnenje.
Lp, V.
spoštovani,
iz obeh prejšnjih dopisov je razvidno, da gre po vsej verjetnosti za propadajočo nosečnost, za katero niti ni več pomembno ali je v ali izven maternice.(lahko bi bilo oboje).
Zanima me, ce je mozno da sem.nosecna glede na to, da sem dobila menstruacijo, vendar tako blago, da skor nebi rekla da je to menstruacija…danes je drugi dan ampak krvavim skoraj nic..toliko da sem.si.zamnjala 3 dneve vložke? Imam pa vecerne občasne slabosti..ali je to sploh mozno, da bi bila noseča? Hvala za odgovor
Spoštovani,
ali ste lahko noseči veste lahko le sami, če ste res, se pa preverja s testom nosečnosti in nič drugače.