Vgnezditev po ET
Pozdravljeni.
Zanima me naslednja informacija, če mogoče veste v kolikšen času nastopi vgnezditev, če sem imela 5. dan ET? Ter kateri dan, če sem imela 5. dan prenos je pametno poskusit test, da bi lahko pokazal pravilni rezultat? In ali je normalno, da me od kar sem imela ET skoz boli trebuh, napenja me in vsekakor občasne bolečine v predelu jajčnikov, to je sedaj 3, dan.
Zahvaljujem se Vam za vaš odgovor in Vas lepo pozdravljam.
spoštovani,
razumem, da ste na trnih in da bi radi čim prej vedeli, če ste noseči ali ne, vendar je takoj po vgnezditvi toliko splavov, da takojšnja informacija neredko zavede in daje lažno upanje. Običajno pride do vgnezditve 6 do 9 dni po oploditvi, če je ET 5. dan pa verjetno 2 do 5 dni po ET, saj je ta dogodek odvisen od faze razvoja zarodka. Vgnezdi se namreč blastocista. bolečine v trebuhu z ET in morebitno vgnezditvijo nima nobene zveze. bolj verjetno gre za stranske učinke ob hiperstimulaciji jajčnikov, se pa tudi ta neredko poslabša, če pride do nosečnosti.
Spoštovani,
stara sem 34 let in sem prvič v postopku OBMP. ET sem imela v torek (24.9.), 2 lepi blastocisti. V četrtek zjuttraj sem ob napenjanju (imam težave z zaprtjem) začutila zelo gost izcedek iz nožnice, kot neka kepa, vendar ni bilo krvi, v stranišču pa tudi nič posebnega. Ker so mi rekli, da bo do vgnezditve prišlo naslednji dan po ET, me zanima, ali je ta izcedek izčistil maternico ali je morda še kaj upanja in je do vgnezditve prišlo pred tem. Kaj bi lahko bil ta izcedek? Trenutno še vedno jemljem Estimo za hormonsko podporo 3x na dan.
Hvala v naprej za vaš odgovor.
Lp, Sani
Spoštovani,
mislim,da med seboj povezujete napačne reči. Kaj pomeni izcedek seveda ne vem, ampak zaradi napenjanja in vsega okrog, se iz maternice ni izločilo nič, še najmanj zarodek. Zarodek je velik približno toliko kot je najmanjši prašek moke. Si predstavljate, kako se obnaša prašek moke na vlažni površini? Prilepi se nanjo s silo površinske napetosti, ki je niti najmočnejši orkan ne bi mogel premagati. Seveda ne morem napovedati uspeha postopka, ker je ta odvisen od povsem drugih reči kot bi večina pomislila. na to torej nimate popolnoma nobenega lastnega vpliva več.
Pozdravljeni!
Sem se vključila kar v to temo, saj se moje težave navezujejo na vgnezditev oz. težave ki lahko nastopijo pri ivf.
V ponedeljek sem namreč imela transfer, tretji dan in do danes ponoči ni bilo nobenih težav. Malce špikanja v spodnjem delu ampak nič posebnega. Zvečer pred spanjem pa sem začutila močnejše bolečine v spodnjem delu(podobne menstrualnim), vendar so se stopnjevale v hudo napenjanje, bolečine v predelu popka. Tudi temperatura mi je narasla na 37.7, vendar naprej ni šla. Po dobri uri so se bolečine v spodnjem delu umirile, še zdaj pa čutim močno napenjanje, boleč, malce otrdel predel okoli popka. Opazila pa sem tudi nekaj manjših sluzasto rdečih izcedkov. Sklepala sem, da bi lahko šlo za vgnezditev, saj bi se po dnevih nekako izšlo. Za vročino sem vzela proti jutru lekadol in padla je na 37.3. Naj pa omenim, da normalno odvajam vodo in blato. Malce povišana vročina ostaja, ravno tako bolečine v predelu popka, ki spominjajo na hudo napenjanje.
Zato vas prosim za nasvet! Najbolj me skrbi vročina.
Hvala za vaš odgovor!
ne vem, nimam ideje. Za vgnezditev povišana temperatura že ni značilna, je pa milijon razlogov zanjo.
Pozdravljeni! Hvala za vaš prejšnji odgovor. Naj povem, da je vročina padla od sebe in tudi druge težave so se umirile. Sem pa včeraj imela čez dan rumene izcedke, zvečer pa enkrat malce močnejši krvavi izliv. Potem je bilo še malce roza izcedkov ,zjutraj pa nič več. Okoli poldne pa so se zopet ponovili roza izcedki, ki še kar trajajo. Krčev nimam, tudi prsi so boleče. Od punkcije že jemljem dabroston 3x dnevno(po navodilu klinike v mb) in z njim tudi nadaljujem. Strah me je da se je vse skupaj že končalo, kar pa se mi glede na transfer 23.9 (tretji dan), zdi malce prehitro da bi bila že menstruacija. Mislite da je možno, da bi se vse skupaj že končalo, bi bilo potrebno poklicati na kliniko in ali naj nadaljujem z dabrostonom ali naj naredim test? (krvni test imam šele 8.10.)
Prosim za vaš nasvet. Hvala in lep pozdrav!
mislim, da to še ni M, zato počakajte na prvi pregled oziroma na pravo krvavitev. Za zdaj nadaljujte z Dabrostonom.
Pozdravljeni!
Zopet vas prosim za nasvet!
Kot pričakovano sem res dobila menstruacijo, ki sedaj traja že nekaj dni. Na kliniki so mi rekli, da naj danes naredim test in če je negativen preneham z dabrostonom. Res je bil negativen. To sem seveda pričakovala. Tako danes več ne jemljem tablet, menstruacija pa je že od včeraj zelo zelo močna. Kar uliva se in celi kosi strdkov gredo ven. Tudi bolečine so kar hude (tudi drugače imam od nekdaj zelo boleče menstruacije)
Zanima me če je to normalo po neuspešnem ivf -u in kdaj bi se moralo stanje umiriti, oziroma kdaj menite, da bi bilo potrebno poiskati zdravniško pomoč.?
Hvala za vaš nasvet in lep dan!
Spoštovani,
po neuspešnem IVFu ali sicer, ni pomembno. M je močna, kadar je količine tkiva sluznice za izločit več in šibka, kadar je tega tkiva manj. M lahko traja do 7/8 dni, zdravniško pomoč pa se poišče, ko so težave dovolj hude, da se tako odločimo. Zadnje čase se sprašujem, kaj je z nami kot družba narobe, da ne vemo več niti tega, kdaj naj se gre k zdravniku. Kdaj pa se spije kozarec vode? Menda, ko smo žejni, mar ne? Saj nismo vsi žejni na enak način in v enakih okoliščinah. Sploh ne zaupamo več lastnim čutom? Je pa res, da smo že tako zelo razvajeni in onesnaženi z najrazličnejšimi podatki iz svetovnega spleta, da smo povsem izgubili stik s samim seboj in s tlemi. Kar lebdimo v vesolju, kot kakšne meduze v morju.
Pozdravljeni!
Sem v 3. postopku IVF. Stara se, 34 let, imam otroka stara 13 in 8 let, oba spočeta normalno. Sedaj imam zamašena oba jajcevoda. V dveh postopkih sem pridelala lepe celice, ki so se v 80% oplodile.V drugem postopku je šlo nekaj narobe, mislim da so omenjali prepozno stop injekcijo. Iz tretjega postopka imava 1 zamrznjenčka.
Ker je bilo v postopkih in pri oploditvah vse ok, po transferju pa sem vedno začela krvaveti že 4. dan, mi je G septembra naredila scratching, 5.10. pa sem imela transfer zamrznjenčka. Od prvega dneva mestruacije jem 3x estrofem, ne vem čisto natančno od kdaj si vaginalno vstavljam še 3x 2 tbl. estime.
Danes je 5. dan po trasferju, zanima me kot vse ostale neučakanke, kdaj je krvni test relavanten?
Pa še to me zanima: v ponedeljek sem doživela šok, ko sem dobila izvid PAP testa in je bil rezultat C neg. Še nikoli nisem imela takega izvida, vedno A, edino tri leta nazaj enkrat B neg. Se pa spomnim, da mi je G rekel, ko je jemal bris, da imam zelo močno ovulacijo. ali to lahko vpliva na rezultat testa? Ponovni pregled imam februarja 2014.
Najlepša hvala za odgovore, Nikita
ne, ovulacija ne vpliva na izvid citološkega brisa MV, ampak panika je vseeno odveč. Vsaj nižje stopnje C so večinoma reverziblilne. Test bi lahko bil pozitiven kakšnih 9 ali 10 dni po ET, ampak na to se ne bi zanašal. Zato je bolje, da testa ne opravljate prej kot 14 dni po ET.
mislim,da 1 dan po ET še ni vgnezditvene krvavitve, ampak bo to bolj verjetno ostanek krvavitve od kakšne drobne mehanske poškodbe dela sluznice pri ET.
skoraj vedno se hiperstimulacija ob zanositvi še poslabša, včasih malo, včasih več, včasih pa kritično.
ni trdnega pravila, vendar je hiperastimulacija sorazmerna z višino vrednosti hCG, torej nosečnostnega hormona, to pomeni od vgnezditve naprej.
Lepo pozdravljeni. Nisem cisto prepricana, da pisem pod pravo temo, vendar se mi zdi ta še najbližje… Danes sem imela transfer v prvem IVF postopku in me zanima, če lahko poleg folne kisline jem se kaksne prehranske dodatke? v mislih imam predvsem pitje krvomočnice ter jemanje Q10 in mace? Zadnjic mi je farmacevtka v lekarni rekla, da v prvih treh mesecih nikakor ne smes jemati maticnega mlecka in medu…je to res? lahko mogoce s kakšno zadevo tudi sama pripomorem k tebu, da se bo zarodek ugnezdil? Hvala za vaš odgovor
na vgnezditev zarodka ne vpliva nič od naštetega, razen progestrona in folne kisline pa ne bi jemal ničesar.