Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Darovanje spolnih celic VF DO in prazna jajčna celica

VF DO in prazna jajčna celica

Spoštovana dr. Bojana Pintar!

Ob spodnjem postu “Nezrele celice – bom rabila donorko?” se mi je pojavilo vprašanje: Kako se reagira v primeru IVF DO postopka (moške celice so donatorske), če se ne pridobi dobrih (polnih) jajčnih celic?

Gre za to, da sem bila že enkrat v postopku darovanja, ki pa žal ni uspel. Pridobili zelo malo celic (jajčniki so se zelo slabo odzivali) in še tiste so bile prazne. Vem, da ste mi takrat rekli, da kdaj pa kdaj pride tak ciklus in da to še ne pomeni, da imam tudi jaz probleme.

Kaj pa če se to zgodi še enkrat, mogoče dvakrat? To je seveda izguba postopka, kar pa predstavlja kar veliko psihično obremenitev. Kako reagirate v takih primerih? V bistvu me je najbolj strah, da bi po čakanju, ki naju čaka imela take probleme.

Najslabša možnost je seveda, da tudi jaz potrebujem donorko. In to je najbrž konec poti, ne? Vsaj kar se OBMP-ja tiče.

Hvala za odgovor in lep pozdrav.

Petra

Spoštovani!

Če gre za postopek OBMP z darovanim semenom in pri vas ne bi bilo jajčnih celic, se vam ta postopek šteje. Če pa gre za postopek stimulacije pri darovalki in pri njej ni celic, se vam ta postopek ne šteje.

Lep pozdrav,

prof. dr. Bojana Pinter, dr. med. vodja darovalskih postopkov Ginekološka klinika, UKC Ljubljana Informacije o darovalskih postopkih na tel.: 01-522-6074 (od 9h do 12h) E-pošta: [email protected] Spletna stran: http://www.reprodukcija.si

New Report

Close