Najdi forum

Pred kratkim sem se navdušila nad vezenjem, sedaj pa ne vem kje v Ljubljani ali v Kranju nabaviti vse potrebno, kaj sploh potrebujem in kje dobiti vzorce za motive.

Za kakršnekoli nasvete bom zelo hvaležna,

meti

Če si začetnica si lahko v knjigarni izposodiš knige na to temo (Slovenske narodne vezenine, Vezenine so okras,…). Opisani in prikazani so tudi različni vbodi.
Meni osebno so najbolj všeč vezenine na belem platnu. Sem pa jih nekaj naredila tudi na svetlo modrem in rdečem. Božični na temno rdeči barvi so tudi lepi. Za vezenje uporabljam prejico za šivanje gobelinov, ki jo razdelim na pol ( tri nitke) ali pa prejico v klopki. Vendar, če vezenine polniš, se mi zdijo vezene s prejico za gobeline bolj polne. Pa šivanka mora biti tanka.
Ker sem z drugega konca, ti ne morem svetovati kje bi lahko dobila material. Vendar pa mislim, da boš platno dobila v trgovini z meterskim blagom. Prejico za gobeline imajo običajno v trgovinah kjer jih prodajajo.
Veliko uspeha!

Platno bi morda lahko dobila v Bali (pri Nami), prejico pa v Centromerkurju, saj imajo tam tudi gobeline.

New Report

Close