VEVERICA
Joj, dragi moji, kaj se mi je danes zjutraj zgodilo.
Vozim sina v službo in pri glavni železniški postaji čez cesto teče ena veverica. Ni bilo časa, da bi zabremzala ali ustavila avto, se je že pod kolesi nekaj začutilo. Ko sem pogledala v ogledalo sem videla, kako se boga veverica zvija na cesti. Peljala sem dalje. Ko sem ga odložila pred službo, se nisem upala iti po isti cesti nazaj, da ne bi spet videla istega prizora, kako se veverica v mukah zvija in verjetno umira. Še sedaj me boli srce, ko se spomnim na ta dogodek.
Boga mala veverica, res nisem kriva, da si mi je stekla pod kolo.
Se je vam tudi že kaj takega zgodilo?
Ja, samo s to razliko, da smo mi vozili za avtomobilom, ki je povozil macka in brez slabe vesti odpeljal naprej. Macka smo nalozili v avto, peljali na veterino in placali evtanazijo. Ce bi bila moznost za resitev mucka bi placali se zdravljenje! Srcno upam, da se je za teboj pripeljal kdo, ki je veverici pomagal. lp
Ja, tudi meni se je že zgodilo. Da sem za ljudmi, ki jim je bilo tako “hudo”, da so mirno odpeljali naprej, po cesti pobirala povožene živali in jih na lastne stroške ali pa stroške katerega od društev, vozila k veterinarju.
Tudi jaz zato upam, da je veverici kdo pomagal. Ali pa, da si je nekdo zapisal tvojo številko. Če ranjeni živali nisi omogočila veterinarske oskrbe, si namreč tudi kazensko odgovorna.
Yo
Ti ki si peljala sina v službo, nista vredna, da živita ne ti in ne tvoj otrok. Oba brez srca oz. sočutja do ubogih nemočnih živali.
Ja pa takšni tudi obstajajo, dokler ne pridejo pred sodbo božjo.
Ti moraš na svoji koži čutit, da ostaneš povožena na cesti in se ljudje vozimo hladno mimo tebe, ti pa v mukah umiraš.
Če bi bila povožena in bi te jaz poznala, bi se mirno odpeljala mimo.
LP
5-ra, velika napaka!
Trpeča veverička na cesti ti bo še dolgo “krajšala” noči in na tem forumu ti nihče ne bo rekel tistega, po kar si prišla: Ja, kaj takega se lahko vsakemu zgodi!
…res je, da pri takemu prometu hitro kakšna živalca nepričakovano steče čez cesto, včasih skoraj ne moreš zavirati ampak tega, da samo v ogledu pogledaš, kaj se dogaja in z nekim prozornim izgovorom pelješ naprej, ti pa ne opravičimo.
Je sin videl, kaj se je zgodilo?
Uf, kaj ste se vsi spravili na 5-ro. Pa koliko nestrpnosti.
Kaj pa če ona ne prenaša pogleda na kri (pa ni edina)?
Kaj, če jo je groza gledati in pobirati povoženo žival s ceste (pa ni edina)?
Tudi jaz sem že bila priča prometni nesreči, pa raje nisem pomagala (so ostali), ker mi je groza gledati ranjene in krvaveče ljudi. A sem zato slab človek? A si zaslužim trpljenje?
Ljudje smo si pač različni. In vsakega je nekaj groza. Od kar se spomnim, jaz ne morem prijeti mesa (ko ga pripravljam za kosilo). Zato ves meso režem in pripravljam z vilicami. In tako kot mi je groza prijeti meso, tako mi je groza gledati poškodovane ljudi…. in živali…. Pa zato še nisem sovražnik živali….
Pa me spljuvajte, če želite….
Lp jana
Ne vem no,tudi mene je groza gledati kri in se posebej ranjene zivali,ampak se zmeraj brez premisleka vsako povozeno odpeljem na veterino.
5-ra,ni mi jasno, povozis veverico,reces si “ups,joj boga kok mi je hudo” ampak da pa bi mogoce pomislila da bi jo vzela in odpeljala evtanazirat ti pa ne pride na misel…skoda ker tako dalec ne mores razmisljati,prav smilis se mi. Mocno upam da je tole provokacija,ker ce si pa res taka pa sram te bodi.
Petra!
Včasih se človek dejansko znajde v situaciji, ko ne ve, kaj bi naredil. Zdi se mi človeško, da ti je bilo hudo za ubogo veveričko. Če se ti še kdaj zgodi kaj podobnega in če se morda komu drugemu zgodi kaj podobnega, pa bo odpeljal naprej (morda z isto slabo vestjo), boš vedela, kaj narediti. Pelji k veterinarju.
Vsem brezčutnim forumašem na domačih živalih pa: sram me je, da delim svet z vami. Živalim nudite pomoč, človeka pa bi poteptali. Kljub veliki ljubezni do živali, vam ni potrebno zapreti srca človeku. Naučite ga pravilnega ravnanja.
Yo napisal:
> Jana, če bi šlo za katerega od tvojih psov (bog ne daj!), bi
> razmišljala enako?
>
> Yo
Yo, na žalost ja. Ko se je Berotu zataknila palica v gobcu, sem samo panično kričala starše na pomoč. Ko se je Bini zataknila taca med stopnice, sem se tudi samo drla na pomoč. Sem po naravi preveč panična in ponavadi se ne upam nič narest :((( Tudi ko gre za moje (naše) pse…
Da ne omenjam, da nisem bila zraven, ko so Berotu pobirali šive iz tace. Mi je bilo preveč grozno gledati :((
Lp jana
V tem postu vidim, kako so ljudje nesramni in brez srčne kulture.
5-ri želijo, da se njenemu sinu kaj naredi. Ali ste normalni??????????? Ali se zavedate, da vas lahko doleti velika nesreča, ker slabo želite drugim!?
Jana&B. je edina, ki trezno in pametno razmišlja, za vse ostale pa bi bilo dobro, če bi svoje poste prebrali še enkrat in se zamislili nad pisanjem.
Ugotovil sem, da v to družbo ne pašem, zato odhajam tja, kjer ljudje ne pljuvajo po ljudeh.
Obnašate se kot kanibali.
p.s.: nisem za pobijanje, mučenje, … živali, vendar sem mnenja, da tako mišljenje (glej zgornje poste) ne sodi med normalne ljudi.
Gospa se je obrnila v stiski na vas, vi pa ste jo popljuvali??? Nimam besed, že to, da ji je hudo, pomeni veliko in da bo gotovo naslednjič pomagala živali, če jo vidi. Petra, ne oziraj se na te, to je samo provokacija. Vem, da ti je hudo za veverico, ni prva in zadnja, ki je stekla pod avto. Toplo pa ti priporočam, da previdneje voziš in da ob priliki pomagaš živali, če jo vidiš na cesti ali kje. To bo tvoja uteha, ker boš vedela, da si nekaj dobrega naredila in sinu boš tudi pozitiven zgled in prenesi nanj ljubezen do živali.
Srečno.