Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Vetrovne kapljice – ponovno

Vetrovne kapljice – ponovno

Zivjo,

tiste, ki jih uporabljate (menda od Koroskih lekarn, Sevnica??!) – prosim, napisite mi kontakt. Nisem sigurna, da imam pravi naslov, ker je bilo govora o neki privat lekarni, ta moja je pa “javni zavod”. Smo iz LJ, pa bi narocila po povzetju. Kaksne so vase izkusnje?

Mi imamo 2-mesecnega dojencka, ki mu Lefaxin iz AUT samo delno pomaga (tako se izognemo hudim krcem, vetrovi in hudo napenjanje pa je ostalo), pa bi probali se tele,…

Najlepsa hvala v naprej.

Ko je zvijalo našo malčico in sem šla v neko privatno lekarno po pomoč so mi rekli, da je najboljše zdravilo za dojenčke, ki so dojeni, da mati pije čim več čaja za dojenje. Baje je v tem čaju veliko komarčka,… , ki ga otrok dobi preko maminega mleka. Jaz sem se z njim kar naprej nacejala in mogoče ji je to pomagalo. Rekla sem mogoče, ker ne vem ali je pomagal čaj, ali je bil to zgolj slučaj ali pa je pri puncah to malo drugače.
Kakšne so pa tvoje izkušnje? Si mogoče poskusila že s tem? Ali pa so pri fantkih takšne stvari neuspešne 🙁 (Jojmene, kaj me čaka, če bo naslednji fantek! Bomo kar punčke delali 🙂 )

Mari, mi smo poskusili ful kapljic in na koncu so nam bile najbolj všeč kapljice proti krčem iz lekarne na Viru pri Domžalah. Delajo jih sami. to lekarno imate kar blizu, če ste iz Ljubljane. Prej smo pa poskusili tri vrste tujih kapljic (Lefaxin, Babynos pa še ene- se ne spomnim imena), pa zeliščne kapljice iz ljubljanskih lekarn, pa tržiške kapljice. Teh iz Koroških pa nismo imeli. Otroku sem dajala pit domač komarčkov čaj – nekaj minut sem namakala v vroči vodi komarčkov čaj v filter vrečkah.

Nekaterim pomaga kuminov sirup od Galexa. Ste poskusili? Malo kaneš na dudo. Ne dajaj preveč, ker kumina zapira. Pa kopanje v čebričku je našemu ful pasalo in ni jokal.

Prijateljica pa ne more prehvaliti čaja Plantex, ki ga ravno tako dobiš v lekarni.

Trebuščka lahko masiraš z eno mastjo, ki ti jo lahko pošljejo iz lekarn v Celju (zdaj pa ne vem ali je lovorjeva ali brinjeva) in možno je, da jo lahko kupiš tudi v drugih lekarnah po Sloveniji. Tudi tega nismo poskusili. V Avstriji obstaja podobna zadeva – Windsalbe.

Upam, da krči čim prej minejo!

Živjo Mari.

Tole je tel. št. Koroških lekarn (o.e. lekarna Slovenj Gradec): 02/88-12-773.

Pokliči pa naroči. Tudi sama imam njihove vetrovne kapljice. Izkušnje so pozitivne. Kapljice dejansko preprečujejo krče. Moja punčka je v prvem mesecu imela grozovite krče, pa so ji pomagale le te kapljice.
Po okusu so zelo sladke in zaradi tega sem bila v dilemi ali ji jih sploh naj dajem. Pozitivni učinki so me prepričali, da je odločitev bila pravilna.

Sem pa sama še masirali trebušček z mazilom proti krčem – tudi koroške lekarne (vendar ne v akutnem stanju, ker je to za otročka hudo neprijetno), pa topel termoforček sem ji dajala gor, pa seveda “plavali” sva pogosto.

Upam, da bodo vsi nasveti kaj pomagali, da svojemu otročku pomagaš pri tej neprijetni nadlogi.

Lp,
P.B.

Punce – najlepša hvala za vaše nasvete in izkušnje. Bom upoštevala kar vse po vrsti, sam da bo boljš!

Ja, menda da so fantki res bolj problematični v tem smislu od punčk:(.
Ampaj še malo, pa bo to obdobje mimo (pravijo, da je prve 3 mesece najhujše).
Bušija mi kar veliko premasiramo, včasih pa tudi masaža ne pomaga. Pomaga pa zelo ležanje na bušiju, ampak tudi to ne vedno.
Ti vetrovi so pa res nadležni.
Saj vem – ko ena težavica izgine pri naših bebicah, pa se pojavi kakšna nova (npr prvi zobki).
Ampak naši sončki so le naši sončki! Naš je pravi cukr, kadar ga ne zvija!

Jaz sem sicer imela te od koroških lekarn, ampak ne bi rekla, da kaj pomaga, trenutno že, ker so sladke in se ga malo preseneti, sem pa v Evi prebrala za Gas bimbi kapljice, nekaj novega menda in sem jih ravno kupila, 1300 sit, malo več, bomo videli…

Sem iz Sevnice in lekarna se imenuje LEKARNA LEKOS (Lekarna pod svetim Rokom)- Če te zanima bom dobila še njihovo številko. Lahko pa jo najdeš v imeniku.

Lep pozdrav!

Med nasveti sem jaz slišala še za nacejanje s kefirjem – sem tudi probala, ampak sem žal slišala za to šele ko so tahudi krči že minili. Prijatelju je pa pri dvojčkih pomagalo, da jim je adaprirano mleko kuhal z rooibos čajem, menda so krči v veliki meri kar prenehali. Ker sem sama dojila, pupa pa spije kvečjemu kak požirek čaja na dan, jaz še danes spijem liter tega čaja na dan. (smo stari 6 mesecev, pa še vedno kdaj čez dan zajoka zaradi krčev). In ali je bil slučaj ali ne, od takrat naprej je bilo bolje (v istem času smo tudi probali kapljice koročkih lekarn).

ČE ŽELIŠ, TI POŠLEM PO POŠTI, KAPLIJCE KOROŠKIH LEKARN OZ DRAVOGRADA, MISLI DA STANEJO OKROG 900 SIT,.

par tolarjev čez 800,
(sem jih ravno prejšnji teden pošiljala)
k.

New Report

Close