Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Neonatologija Vetrovi in zeleno blato

Vetrovi in zeleno blato

Pozdravljeni,

 

imam 4.mesečnega (korigirana starost 3mesece), blato odvaja 1x dnevno, kašaste teksture in temno zelene barve. Hranjen je na stekleničko z AM Novalac Allernova AR od 1.meseca dalje, po priporocilu pediatrinje zaradi hudih kolik in polivanja. Testiran na alergije ni bil.

 

Napenjanje in (smrdeči) vetrovi ga še vedno mučijo vsakodnevno. Tudi sicer je razdražljiv in jokav.

 

Zanima me ali je to posledica nerazvitega črevesja glede na starost ali pa bi me moralo skrbeti, da gre za kakšna druga zdr.stanja ali znake alergij. (Kožo ima b.p.)

Vsekakor iz vašega pisanja ne razberem nič zaskrbljujočega, je pa seveda “nadležno”, če fanta mučijo vetrovi, ga napenja in je temu primerno slabe volje in jokav. Glede na starost bi morala biti nezrelost črevesja že mimo, bolj verjetna je “disbioza” – da njegovo črevo poseljujejo manj prijazne bakterije, ki ob razgradnji ne povsem prebavljenega mleka tvorijo smrdljive pline.

Težave bodo minile, brez skrbi. Kar lahko pomaga, so probiotiki, pazljivost pri oblačenju (da ga ne pregrevate 🙂 ); ne glede na mleko, ki ga dajete sedaj (in naj bi res pomagalo pri takih težavah), je možna tudi menjava na kakšno drugo formulo, celo običajno.

Srečno,

****************************************** Dr. Lilijana Kornhauser Cerar, dr. med.

Najlepša hvala za odgovor.

New Report

Close