Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Bolezni prebavil (gastroenterologija) Vetrovi in pekoč anus

Vetrovi in pekoč anus

Pozdravljeni!

Pred približno enim letom sem začela imeti manjše težave z prebavo (bolečine v želodcu), sedaj pa se je to stopnjevalo in v zadnjih parih mescih opažam, me po obrokih vedno bolj napihuje, čemur sledijo vetrovi. Nekajkrat celo tako močni, da me je trebuh na pritisk izjemno močno bolel. Se to dogaja zaradi prehrane ali je za tem kakšna bolezen. Ponavadi me zjutraj, ko se zbudim nenormalno boleče tišči v želodcu (po tem ko grem na wc pa je dobro). V zadnjih treh dneh pa se je pojavil še pekoč občutek v anusu (kot da bi bila koža močno razdražena ali razpokana), ki ga močno občutim pri odvajanju. Prosim za pomoč.

Najlepša hvala

Spoštovani,

boleče odvajanje lahko povzroča fisura. Zakaj nastane, se natančno ne ve. Zdravi se z mazili, lahko se celo operira. Bolečino v področju želodca pa lahko povzroča raztezanje prečnega debelega črevesa. Če se tvori več plinov, je bolj boleče. Peristaltiko sproži že to, da se človek zbudi in se postavi pokonci, vsekakor pa peristaltiko spodbudi , ko pride hrana v želodec. Pomagajo probiotiki, čaji, SAB Simplex tablete.

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

New Report

Close