Najdi forum

HOj!
Nisem glih redna tle gor,ponavadi samo berem vaše izjave, ampak neki pa me pa vseeno zanima!
A je res tak hudo če imaš vetrove, jih res moraš zadržvat? Čula sm namreč da če jih zadržuješ, lahko skupi padeš? Men je včasih prav hudo, če sm v družbi in jih moram zadrževat! A je to kej odvisno od prehrane, ker se mi zdi da sem ena redkih žensk, ki ima probleme z vetrovi.
Lep pozdrav

Starejši možak je imel vetrove. Gre k zdravniku, se prijavi, in čaka v čakalnici. Ko ga sestra pokliče, ga vpraša: “vas torej mučijo vetrovi?”. On pa nazaj: “Mučijo? Kje pa to je še edino veselje, ki mi preostane!”.

Starejša gospa pride k zdravniku in mu reče :”Gospod zdravnik, mene pa mučijo vetrovi!!! Samo problem je, k nič ne smrdijo, pa tud slišjo se ne.” Pa se zdravnik malo po pleši počoha, pa reče:”No, gospa, predpisal vam bom ene tabletke, pol pa pridite nazaj čez teden dni.”
In res, starejša gospa pride čez teden dni nazaj in srborito reče zdravniku:”Kaj ste mi pa dali za ene tablete, zdej pa moji prdci tolk smrdijo k hudič, da sem se skoraj zadušila doma!!!”
Zdranik ji z veseljem odvrne:”No gospa, vaše sinuse smo spucal, zdej bova pa še ušesa pogledala!”
:))))))))
lp

seveda je odvisno od hrane … pocasi izlocaj hrano pa kateri te napenja … vsakdo ima doloceno sibko tocko … ali pa nenavadne kombinacije, sadje in meso, …

prekomerno zadrzevanje je lahkoseveda nevarno … saj je to mal vecja obremenitev za telo …

pojdi mal iz druzbe proc in daj na vso silo … sej ce fejst zabrni, pol ne smrdi ker je to pac popolnejse izgorevanje …
ce pa ga na tiho, in fejst smrdi, okrivi nekoga drugega … sam glej da ne bos prva .. 🙂

PRVO JE ZDRAVJE, POL PA KULTURA …

Zakaj zadržuješ? Pojdi ven-stran in spusti golobčka pa je.
No sedaj pa zares. Seveda je veliko odvisno od hrane, določena hrana povzroča pline v telesu in ti se morajo sprostiti-izločiti iz telesa in to je to. Ppazuj se in ugotovila boš katera hrana to povzroča te nevšečnosti. Lahko pa, da imaš zdravstvene težave in če se to pojavlja nenehno in že nekaj časa, ti svetujem pogovor z svojim zdravnikom in naj te ne bo sram, najprej je zdravje potem pa vse ostalo.

za vsak vetrcek si dohtarja za pet jurjev okol prnesla… pravjo stari ljudje klele na vasi…

Ne,ne,nisi edina ženska,ki jo dajejo vetrovi.Si pa redka,ki si upa priznati.Mnoge še same seb ne morjo.Stara,ti kr prdn kadar te je volja!

kdo pa ti je rekel da skup padeš?
v družbi je res nerodno. pač probaj takrat ko veš da boš v družbi jest takšno hrano, ki ne napenja (izogibaj se takrat stročnic, redkve,..)

Pri ženskah je ta pojav res bolj redek. Ker imajo skoz odprta usta, pa ne more prit do takega pritiska plinov v traktu.

Se mi zdi, da je od prehrane še najbolj odvisno, kolk te napenja.
Mene kar črviči po trebuhu, ker pojem veliko zelenjave in sadja.
Še najbolj nevarne so stročnice, cvetača, brokoli, koruza, redkev. Vsaj pri meni ima ta hrana stranske učinke:-)
Je pa res nerodno, ko si v družbi pa te vse boli in tišči.

Dobr da ste moški tako tiho.

;);):):)

Avtor: Janko Kersnik ()
Datum: 28-12-02 20:31

Spoštovani!

Balastna hrana, sadje, zelenjava, stročnice, gazirana pijača… – vse napenja. Poskrbite za čim več gibanja prko dneva, da se boste lahko “sprdeli” in potem bi znalo biti ponoči bolje. Upam, da nama bo kdo pomagal s svojimi uspešnimi izkušnjami.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Malo poglej v kaksno knjigo o jogi in bos nasla preproste vaje s katerimi bos malo razgibala crevesje in se ob bolj primernem olajsala vetrov.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close