Veterinar Domžale – Kje ga najdem
kar se tiče forumov, naj povem da kakšnih 10 let nisem pisal, ampak tokrat moram za vse ostale lastnike psov in živali nasploh. z mojo partnerko imava manjšo psiško staro 5 let z ogromno problemi, kar se tiče zdravja. ko je bla psička stara kakšno leto ni uporabljala ene tačke, ampak je hodila po treh. zato smo jo vozili na različne preglede k lokalnim veterinarjem. ( do topolščice imava cca 2 uri vožnje ).ampak ugotovili niso nič. po slučaju nam je dr. Matka predlagal od znanca prijatu, torej po čisti sreči so naši problemi prišli do njega in ker je Matko že operiral njegovega psa je predlagal še nam. in res operacija je bila opravljena brez problemov, in v dveh-treh tednih je psička zopet tačko uporabljala 100 % , po enem mescu pa že tekla. no potem je sledilo še kar nekaj zdravstvenih problemov, ampak, ker imava do topolščice kar dve uri, nisva za vsako peljala psičke tam. no in ne dolgo nazaj je naša psička nehala tekati, se gibati in ni imela prave energije. zopet smo šli k lokalnem veterinarju plačali sploh ne malo, ugotovili niso nič, tudi samo zdravljenje ni potekalo ok, in ker se jo vleklo 3-4 tedne sem se odločil, da grem k dr Matkotu. in že po 5-10 minut postavo diagnozo in me potolaži, da bo v 2-3 dneh bolš. ni mi bilo jasno, kako, če pa sedaj sploh stat ne more in se že tako dolgo vleče. naj povem da je po 3 dneh zdravljenja psička živa tako kot prej in po 3-4 dneh bi že tekala kot nora. ampak jo morava malo držati nazaj. uglavnem 4 tedne se je psička mučila, bolelo jo je in ji dajali napačna zdravila in tudi plačali veliko. nakoncu pa ti pravi strokovnjak pozdravi psa v 10 minutah za polovico manj denarja. od sedaj naprej za vsak manjši problem vzameva dopust in se odpeljema 2 uri do topolščice in vema da bo vse ok.
Živjo, sem dokaj nova na forumu, vseeno pa me zanima, če ste s tem starim gospodom mislili Milana Šarlijo? Svoja dva mačkonam namreč vozim v Domžale, in do sedaj sem spoznala mlajšo žensko (vetrinarko) in tega starejšega gospoda. V bistvu se mi je zdel dr. Šarlija v redu – upam da ni bil pod gasom!
Ta teden nameravam odpeljati mlajšega mucka kastrirati v to ambluanto, pa me zanima s katerim od njihovih veterinarjev imate dobre izkušnje, da se z njim zmenim za poseg?
V Kamnik raje ne bi vozila, me kar mrazi ko berem kritike strank! Čeprav smo tudi mi vozili tja mucka in kužka (smo bili zadovoljni takrat) … zdaj je psička že precej stara (14) in jo vozijo za večje posege na Primorsko – tam ima mami kontakt od enega mlajšega veterinarja, s katerim se zmeni vse. Jaz pa mačkone vozim v vet. dom Domžale in za enkrat nisem imela slabih izkušenj; jih je imela pa moja sestra enkrat (ne ve s kom?).
Živjo,
Svadbica glede kastracije mucka bi priporočala Veterinarski dom Domžale
(Ihanska cesta 19 a),saj imam z njimi pozitivne izkušnje. Pred kratkim smo se odločili,da bomo sterilizirali našo mucico in moram povedat, da smo bili pozitivno presenečeni nad prijaznostjo in strokovnostjo veterinarke Nine Horvat Rusjakov. Za poseg pa smo plačali 65 eur, kar se mi zdi malo, glede na cene po Ljubljani, kjer vsi kasirajo več kot 90 eur. Mislim pa,da bi bila kastracija mačka vrjetno še cenejša, saj je ta poseg manj zahteven kot sterilizacija.
Lp, upam,da ti je ta informacija kaj v pomoč (če že nisem prepozna).
Mucka smo uspešno kastrirali, v vet. domu Domžale 🙂 Sem tudi sama zadovoljna z osebjem/veterinarji, ki tam delajo – v prejšnjem postu sem naredila krivico vet. Milanu Šarliji, namreč ni toliko star, kot sem mislila, poleg tega pa je čisto v redu (on je opravil kastracijo). Tudi žensko veterinarko poznam (Nino), pa je tudi super 🙂 Tako da z vet. domom Domžale, mislim, da ni nič narobe.
Drugače pa ga danes spet peljem na pregled, ker se mu delajo nekakšne ranice (v ušesih ima neke “razjede”, na repu pa tudi eno ranico). Upam, da ni kaj resnega…
Sem iz okolice Domžal, že 15 let pa vozimo naše živali k Trstenjak-Zajcu v LJ, ker se res potrudijo zanje. Ne morem sicer soditi veterinarjev, ki so bližje, ker jih ne poznam, ampak ker smo zelo zadovoljni z veterinarji, ki delajo pri Trstenjak-Zajcu, gremo raje tja, čeprav je malo dlje. Tudi na dom so nam enkrat prišli, ko je bila kriza.
Pozdravljeni,
še nikoli nisem pisala takole, ampak zdajle berem in berem in se skoraj čudim. Sem iz širše okolice Domžal in lahko rečem, da odkar imamo živalce (zajkljica, mucki, psi), vedno vozimo v Domžale. Ja, res je pred leti, ko je bila veterina še na stari lokaciji za Mercatorjem, tam službovalo več “starejših” zdravnikov in niso bili vsi zelo “prijazni”. Osebno sem bila najbolj vesela dr. Klinkona.
Moram pa reči, odkar so na novi lokaciji, imajo tudi prenovljen kader – visoko usposobljen, motiviran in srčen. Lansko poletje nam je 13 let stara psička skoraj poginila, ker zaradi vročega poletja nismo prepoznali simptomov! Dežurna sta bila dr. Anja Sinkovič in dr. Tomaž Lončar – takoj sta posumila za kaj gre in naredila ultrazvok. Po zaključku ambulante sta jo operirala in ji rešila življenje! Dobesedno! Zvečer jo je predal njun kolega in našo drago živalco pomladil za celih 6 let, tako se mu je zdela vitalna. 🙂 Res je bila očitna sprememba in ko je bila rana zaceljena in se je lahko normalno gibala, je dobesedno prekipevala od energije, kot v svojih mladih letih.
Od tega dogodka smo doma precej bolj previdni in kadar smo v skrbeh, jo zapeljemo v Domžale. Poleg “sobotnega tandema” sta jo pregledovala še dr. Simon Čeh in dr. Bogdan Orehek. Ravno danes popoldne smo jo imeli pri njih zaradi daljšega pokašljevanja. Tokrat jo je pregledovala dr. Nina Horvat Rusjakov – na enakem strokovnem nivoju in z vso prijaznostjo, kot njeni kolegi.
Ko takole čakaš, da izveš za rezultate preiskav, opazuješ in resnično ne morem reči drugega, kot samo iskrena hvala za ves trud, strokovnost, srčnost, prijaznost in tudi potrpežljivost do lastnikov teh ljubih živalic ! 🙂