Najdi forum

VEST in AMORALNOST

saj glih v tem je poanta vsega,nekaterih ne peče vest,pač ljudje smo različni …. ti in jaz sva pač podobnega mnenja,ker bi naju pekla vest po taki stvari

_____________________________________ življenje ni orehova potica

Vest je zame tisto, kar se oglaša v meni za mene. Oglaša se različno intenzivno, odvisno od pogledov in stališč na določene stvari.

Amoralnost je zame tisto, ko ne občutiš nič, neglede ali si ravnal v skladu z lastno moralo, splošno družbeno moralo ali celo v nasprotju z njo v veliki meri.

Varanje je zame bolj kot v telesnem v čustvenem smislu. Zame je po tem takem večje varanje “v veliki meri misliti na nekoga, si ga želeti in fantazirato o njem”. Hkrati pa se obvladuješ, ker si pač navzven “priden”. Slabše od spati z nekom je zame spati s partnerjem in misliti na to, da spiš z NJIM.

No, upala sem si povedat wow 🙂

lepo si povedala. In prav razmišljaš od tačke do tačke. Ampak to ti ne bo dolgo zneslo, kar naenkrat ti bo šel partner na živce, ker boš od njega pričakovala, da bi bil tak kot un…pa on ni in nikoli ne bo un.

ne preveč fantazirati o unmu, ker to te lahko mnogo preveč zanese, v resnici je pa un daleko od tega kakršen se ti prikazuje v tvojih fantazijah

Klarisa napisal:

> Varanje je zame bolj kot v telesnem v čustvenem smislu. Zame je
> po tem takem večje varanje “v veliki meri misliti na nekoga, si
> ga želeti in fantazirato o njem”. Hkrati pa se obvladuješ, ker
> si pač navzven “priden”. Slabše od spati z nekom je zame spati
> s partnerjem in misliti na to, da spiš z NJIM.

………………….

S tem se pa ne bi povsem strinjala … Vse je odvisno od tega v kolikšni meri in kako misliš na tega “drugega”. Namreč … vsi imamo svoje fantazije. Neateri zvečer sanjajo Pamelo Anderson in se dajajo z njo dol … nekateri sanjajo svojega sodelavca/sodelavko kako sexajo … drugi spet brata/sestro od svojega partnerja … mogoče dolgoletnega prijatelja/prijateljico … To zame še ni varanje. Je pač fantaziranje … ko ti je nekdo fizično všeč ali te kako drugače privlači … a to še zdaleč ni kakšna zaljubljenost … sploh pa jaz na to ne gledam kot na varanje, ker svojega dragega ljubim z vsem srcem …

Fantaziranje je pa del našega življenja … in mislim, da take stvari samo še poglobijo zvezo, ker se v takih trenutkih zaveš, koliko čutiš do svojega partnerja.

Tko ..

Kar se pa tiče fizičnega varanja … (v to štejem poljube, intimne dotike in na koncu seveda tudi sex) … to je pa varanje … nedvomno …

Seveda … to je moje skormno mišljenje. :)))

Lp, Bgv

vedno sem za to, da je treba povedat svoja mnenja ja: eno opombico v razmislek: ko misliš na nekaj drugega, ko fantazirap nekoga – roko na srce, nisi 100% s partnerjem. če smo tako detajlni, varamo popolnoma vsi 🙂

Ma kaj pa vem … saj ti pravim, da jaz ne gledam na to kot na varanje … če se kdaj … recimo … ko leživa zvečer z mojim pred TV-jem pa se jst mal zamislim … ali v kakega bivšega … ali v koga tretjega … mogoče celo v sliko kakega manekena, ki so mi ga čez dan poslali po mailu … Pač … se zamislim … a s srcem sem še vedno 100% pri mojem dragem.

Pa … če dam primer … pri sexu se mi kdaj zgodi, da zaprem oči in si zamislim, da sem kje drugje … ponavadi si zamislim, da sem v trojčku z še eno žensko in še enim moškim … A to je zate varanje? Ne … to so pač fantazije …

Da o sanjah sploh ne govorimo … ker sem sanjala že marsikatero neumnost … recimoda sem sexala s kakim mojim sodelavcem … ki ga v resnici videt ne morem … Pač ponoči se misli zmešajo … in pol ratajo ven take zmešnjave … :))))

Lp, Bgv

Sej maš prav… če ne za vesoljni svet, vsaj zase ane 🙂

Pridna bodi in uživaj še naprej.

Preberi si knjigo Človek za sebe (Erich Fromm)! Tu notri lepo opisuje (med drugim) zakaj imamo slabo vest in kaj vest sploh je!

Če nimaš slabe vesti, nisi podvržena družbenim pravilom! In jaz to zagovarjam.

P.S.: Nisem pa bral kaj so ostali napisali. 🙂

Kaj zagovarjaš?

:))))) Ful dobro povedano 😉

Don_Vito, me ma da bi slišala tvoje videnje vsega tega.

Slabo vest nam velikokrat vzbujajo drugi.. Ker si pac nekaj narobe naredil, nekaj, kar druzba ne podpira.. Niti nimam slabe vesti, ker je nimam za kej met.. V zivljenju je pac tko, da delas tisto, kar sam hoces (za to nosis tudi posledice).. Tut ce se komu ne zdi prav, se tebi to zdi cist ok.. Zivis pa itak zase oz. ti vodis zivljenje kot zelis..

Najini stališči sta zelooo blizu.

Klarisa: cigavi?

No tvoje besede izražajo takšno menje, ki mi je blizu. Je pa res ja, da mogoče ni to tvoje mnenje… v tem primeru PizdaM, najini stališči nista blizu.

Da ni to moje mnenje?? Ti povem, da je to cist moje mnenje… K sm si ga ustvarla iz izkusenj… In tem, kar vidm… Ne pa. da bi mi kdo vbijal to v glavo..

Če nimaš slabe vesti, ko se ti zdi, da bi jo morala imeti, pol to pomeni, da nimaš vesti.

"Srce se ne prodaja, ne kupuje...se daruje!"

sej nisem dvomla lubica zlata, samo možno bi lahko bilo ane :)))

krasen dan ti želim

Ce si izrazla moznost, da je lahko tut tko, si ze dvomla.. ok, itak nima veze :)) moj dan je ze krasen.. Enakozelim tut teb :))

Sinthy, in kaj iz tega sledi, da si potem slabši človek? Tudi jaz se počutim v neki situaciji včasih čisto normalno pa bi mogoče kdo drug imel hudega moralnega mačka? Ne napadam, samo me ful zanima.

Lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close