Najdi forum

Andrejka, tole si pa dobro napisala. Jaz sem o sreči in denarju razmišljala, ko je babica po možganski kapi ostala nepokretna in je nismo mogli imeti doma. Iskali smo prostor v domu, pa ga ni in ni bilo in ko smo ga končno našli, je bilo to potrebno povedati babici, ki je jokala. Takrat sem si mislila: če bi imeli denar in veliko hišo z veliko sobami in bi si lahko privoščili negovalko za cel dan… Denar je v nekaterih primerih tudi sreča.

Ko sem se enkrat rebrala Aligatorja, sem opazila, da sem malo skrenila.
Sorry, ce sem zatezila !
V glavnem , sparati je treba, vendar ne tako na hard, da si ne bi tudi kaj popolnoma nepotrebnega privoscil !
Po moje !

Se strinjam.
Jaz sicer poskusam varcevati z rentno nalozbo in zivljenskim zavarovanjem,drugace gre pa vse sproti.Zivimo pri starsih (huh!)
ampak pri nasih dohodkih ni mozno privarcevati za novo hiso ali stanovanje in avto,ki ga nujno potrebujemo.Ze tako smo full zapufani za stanovanjski in avto!
Se posebno zadnje case je mizerija,ker zivimo od moje place,ker se je moz – v zelji po lepsi financni prihodnosti – odlocil iti na svoje.RES SRCNO UPAM, da mu bo uspelo !
Med cakanjem na bogastvo bom pa igrala loto :))

DENAR NE OSRECUJE,AMPAK PONEUMLJA LJUDI !!!!

Ja, ampak je pogoj, da so že malo neumni od prej.

Spet sem bil prehiter.
Torej, včasih rečejo za koga, glej, kaka faca, dobričina je bil, sedaj , ko je pa zabogatel ali prišel do več denarja, je pa totalen idijot postal.
S tem, se ne bi strinjal. Samo svoj pravi jaz je pokazal, kar je bil globoko v sebi že prej. Sicer pa, možno je vse. Mogoče je tudi to, da, če si brez keša, si bolj iznajdljiv, pameten, bolje delaš, se znajdeš, če pa živiš v izobilju, ti možgančki malo bolj počivajo. Ampak ne na vsakem področju in ne vsem.

Priznam, da med bogatimi ljudmi poznam več kretenov kot pametnih (mislim na obnašanje in karakter), je pa dejstvo, da je nekdo bogat tudi to, da ima tak značaj, v katerem pač ni prostora za popustljivost, milostljivost, dobrohotnost, ampak samo brezkompromisno do cilja.

Moram reči,da sem pa jaz ena tistih,ki pa živim bolj z dneva v dan(kar se tiče denarja),denarja mora biti nekaj za sproti,v kredite grem namenoma(sicer v take,
da sem jih oz.jih lahko odplačujem in mi še nekaj ostane),kljub temu smo zgradili hišo,jo vzdržujemo in smo čisto ena povprečna slov.familja,ki je v glavnem skoraj
vedno brez keša, ampak nekako gre,
denar se mora obračati,
kar se pa tiče veselega življenja,pa mislim,če si zdrav,
si lahko že z malenkostmi,ki niso povezane z denarjem, vesel .

LP Bojana

Bistvo tistega reka je,da poneumlja,kdaj pa useka navzven,mislim,da ni potrebno razgljabljati se manj.kje ima vse skupaj izvor.Bistvo je,da to drzi,ce pa je ze prej vse skupaj bilo samo dobro zakrito,se toliko bolj drzi.Se ne strinjas???

Absolutno

Carpe diem je moj življenjski moto, vendar tega nisem še nikoli niti za trenutek povezala z denarjem. Je pa res, da sem ena tistih, ki jim denar ne pomeni dosti in ga zato tudi nimam.Zame je denar samo stvar. Seveda je bolje,če ga je preveč, kot če ga je premalo, ker brez njega ne moreš na dopust, kupovati daril ljudem, ki jih imaš rad. Nisem tako revna, da bi bilo ogroženo moje človeško dostojanstvo in to mi zadošča. Varčevanje na dolgi rok res ni zame, meni se zdi, da kdor nalaga denar v neznano prihodnost in se odreka vsemu v sedanjosti, veliko preveč tvega.

Le na hitro sem preletela vaša mnenja, ki so različna. Trenutno živim tako, da nisem preveč zadovoljna, ker mi zmerom zmanjka denarja. Morala bi začeti resno varčevati na vsakem koraku, nič časopisov, nič poceni cunj itd… No, začeti je težko, ker sem si kupila stanovanje na krediti in to ni kar tako, morala sem kupiti opremo in sem pač tako izkoristila vse čeke, pa kreditne kartice, kar se je dalo, da se danes še vedno pobiram iz tega … Srečna bi bila, če bi lahko čimprej vse to odplačala, da bi lahko nekaj denarja privarčevala za kakšen dopust pa nakup avta, ker ima moj že prevoženih veliko kilometrov, saj je avto zame nujna potreba in mi prihrani veliko časa. Kartice so včasih res nevarne, ker te premamijo, da kupiš več kot potrebuješ. No, upam, da bom to čimprej uredila, šele potem bom lahko rekla, da živim kot želim, tudi po trgovinah ne hodim če nimam denarja. Pa tudi kartic se ne dotikam več tako kot prej, raje vse v gotovini, ker imaš le tako pregled nad svojim stanjem in nimaš dolgov. Čeki tudi niso najboljši način …

LP

New Report

Close