Veselje do kajenja
Malo nižje prebiram samo kadilsko jambranje. Jaz pa v kajenju uživam in sploh ne vidim v čem je problem. Morda v tem, da smo z ostalimi neumnostmi iz ZDA uvozili tudi protikadilsko nestrpnost (že kar ideologijo). Če je že kajenje (kot življenje nasploh) zdravju škodljivo pa je kajenje ob katerem se, namesto da bi vsaj užival, še sekiraš, dvojno zlo.
Zanima me tudi vaš odnos do trave. V svojem okolju zaznavam neverjetno zaplankanost glede te rastlinice. Kljub temu, da poleg znamenitega Amsterdama o legalizaciji razmišljajo v Švici, v delu Londona, da je kot zdravilo legalna v Kaliforniji in Kanadi…, jo okoli mene še vedno vsi pojmujejo le kot prvo stopnico do igle.
Bravo!
Obiscite prosim:
http://homepages.ihug.co.nz/~jfaulkne/
in zapomnite:
NOT ILLEGAL TO SMOKE TOBACCO!
Welcome to smokers of the world unite, where you can join forces in the battle against the anti-smoking campaign and express your right to smoke freely.
This campaign is designed to stimulate interest in the other half of the story, the half that is rarely heard. With your help we can succeed in allowing smokers to finally have the freedom of choice once and for all Firstly, as it stands, it is NOT ILLEGAL TO SMOKE TOBACCO! However, due to anti-smoking propaganda smokers experience every day, what can only be described as a VIOLATION OF HUMAN RIGHTS! VICTIMISATION , SEGREGATION and DISCRIMINATION of smokers has led to petty bitch slapping contests, INNUENDO and THREATS.
1. cigaretni dim SMRDI. Če kadiš, imaš torej smrdeč cigaretni zadah, ki je enako zoprn, kot smrdeč ustni zadah.
Če se v stanovanju kadi, smrdi VSE. Odvisno je sicer tudi od intenzivnosti kajenja prebivalcev stanovanja.
Stanujem v 3 nadstropju in, ker sem nekadilec, zavoham v svojem stanovanju (če imam okno odprto) kdaj si kdo zunaj v pritličju v pritličju prižge cigareto. Sploh si ne moreš predstavljati kako je to zoprno.
Predstavljaj si, da sediš v toplem večernem poletju nas balkonu. Uživaš.
Potem pa tip v pritličju prižge smrdečo cigareto. Drek.
O škodljivosti pa itak sam veš.
2. Zakaj pa sploh rabiš marihuano. Da se zadaneš? Da odplavaš? Ali ti ni škoda telesa dodatno obremenjevati s strupenimi snovmi. Že tako je hrana, ki jo uživamo pridelana na silo. Z vsemogočimi dodatki na katere nimaš vpliva, ker jo ne prideluješ sam.
Jaz sem, recimo, strastna kadilka, pa se vseeno zavedam, da je to bed. In poglej, kaj je anti kadilska kampanija v Ameriki naredila: ogromno ogromno ljudi je nehalo kaditi. Torej mora biti že OK.
Vsejeigra: ti je res všeč zadah po cigaretah, že takoj. ko si zvečer umiješ zobe, začne smrdeti, jutranje kašljanje, bolečine v pljučih, slaba kondicija, smrdeči prsti?? Meni je vse skupaj ogabno, vendar, priznam, ne bi si predstavljala druženja brez cigaretov. In sedenja pred kompjutrom. Zaenkrat.
Glede ganđe pa takole: je čist OK, samo če je ne kadiš pred 17 letom oz.do takrat, ko ti lahko vpliva na razvoj ter če si pač privoščiš joint na vsake toliko, ne kar non stop, saj se počasi poleniš; v možganih in nasploh. Je pa res, da ganđo jemljejo tako, kot si napisal le nepoučeni, pšonavadi starejši ljudje. Jebi ga.
mena pa strašno zanima, kaj je tisto, kar ti daje trava, pa ne dobiš drugače. Vrtala sem že v marsikoga, pa je najbrž to preveč intimno, da bi lahko kar tako komu povedal.
Glede strahu in paranoje je pa tako. Če se giblješ v družbi, ki se nagiba k uživanju različnih substanc (hm), je možno, da te kam potegne, kamor te sicer ne bi, sigurno večja. Kot igranje z ognjem je.
Priznam. Dve leti sem kadila travo. Potem pa sem nekega dne ugotovila, da me dela depresivno. In sem nehala. Cigarete pa sem nehala uživat že pred več leti (še pred travo).
Včasih, ko sedim zvečer na balkonu, zadiši (priznam, da mi diši) trava od spodnje sosede. Tako kar obsedim tam in globoko vdihavam zrak. Vem pa, da ne bom nikoli več prižgala nobenega jointa. Mi ne paše.
Imogen, to je zelo različno, predvsem pa je zelo odvisno od razpoloženja v katerem vlečeš. Sicer je pa tudi z alkoholom tako – če piješ zaradi veselja, zna biti OK, če pa iz slabe volje je pa katastrofa.
Jaz lahko povem za sebe: trava me naredi zgovorno, veselo in nekoliko drugače zaznavam – bolj sem analitična. Kaka opazka, ravnanje npr. fanta me ne prizadane takoj, da bi planila v užaljenost, ampak se oddaljim in skušam videti čimbolj neprizadeto, svoje ravnanje in ravnanje drugih. Sem pa že slišala, da nekatere naredi depresivne ipd. in taki je pač ne bodo uživali – ne tako, ne drugače.
Jaz sem kadila (travo) kakih 10 let in sem v tem času dobila službo, se vpisala na faks, ki ga končujem….Pa ne zaradi trave, da ne bi kdo tako razumel, tudi ne s pomočjo, le pač bila je. Nato sem naredila pavzo, enostavno se nisem trudila, da bi prišla do nje, zdaj mi je pa spet zadišala……mmmmh – ravno včeraj sem si jo privoščila po doooolgem času, danes pa tole tukaj…..zanimivo.
Tudi sama sem jo probala, travco mislim, da vidim kuko je.
In moram reči da mi ni bilo preveč všeč, ker nisem bila jaz. Bilo je na eni žurki in sploh nisem sledila pogovoru oz. sem iz ene teme preskakovala na drugu in sproti pozabljala kaj sem prej govorila, tko da mi ni bilo ravno najbolj prijetno. Pa vse ti je smešn kar kdo reče. No take so moje izkušnje.
Zdajle sem se vrnil pred mašino. Pipi je dobro odgovorila. Ne bom ponavljal.
Tole ni bilo mišljeno kot reklama za travo. Samo ne pljuvat po nečem česar ne poznate. Treznost je najboljše stanje za veliko večino časa. Včasih je pa lepo tudi malo zaplavat. Je pa dobro vedet, kakšne so posledica. Trava pri pametnem, športnem zadevanju ni škodljiva. Svet ni eden…
Meni kajenje smrdi, zato ne kadim in ne maram, da drugi kadijo pri meni doma ali v mojem avtu, ali v moji pisarni. Sicer pa se družim z mnogimi, ki kadijo in v lokalih ali “na njihovem terenu” nad dimom ne godrnjam, ker mi več pomeni njihova družba, kot me moti dim.
Kar se tiče trave, se strinjam s tabo in s Pipi. Meni včasih zapaše in zna bit zelo lušno. Čeprav je nikoli ne konzumiram preko jointa, ampak so pač tudi drugi načini.
Grozno trapasto se mi zdi, da ljudje tako potencirajo nevarnost trave kot odskočno desko na trde droge, ker je to daleč od resnice. Če bi vsi, ki se nam travca dopade (ne mislim tistih, ki so enkrat probali), šli korak naprej, bi bil vsak drugi že na heroinu. Pa ni tako.
Poleg tega je trava škodljiva za telo le toliko kolikor tobaka skadiš zraven. Če jo ješ kot cookie ali kaj podobnega, nima v sebi (skoraj) nobenih škodljivih snovi. Ja, seveda, možganske celice odmirajo – pa to tudi pri alkotu, in to še v veliko večji meri, pa se ga večina folka ne brani. (Jaz sem stara 35 let, pa so mi pred dvema letoma merili IQ, in čeprav mi je od srednješolskih let res malo padel, ga imam še vedno preko 130. Torej tako hudo tudi ne more biti:))))
Pa da se ne bo spet kdo spotaknil v to, kaj meni trava nudi. Hec. Od alkohola mi je slabo, od trave pa ne. Če pijem, sem še dva dni fuč, če travo pa naslednje jutro vstanem in naredim generalko po bajti. Včasih se dobimo in gremo na kakav pa se režimo do jutra, drugič gremo pa na cookie, pa se ravno tako režimo do jutra. Smo pač zabavna družba in se radi smejemo. Samo, lepo prosim, ne mi prihajat s takimi, da imamo probleme, ki jih ne znamo rešiti, ker to še zdaleč ni res. Vsi smo v življenju uspešni, imamo končane fakse, imamo službe, tudi parterske zveze, ki so OK. Predvsem smo vsi zadovoljni s svojim življenjem, ravno zato je ta družba tako prijetna. Take fore so lahko samo tolažba za tiste, ki tega ne marajo, oziroma niso še probali.
Poleg tega ne bi razpredala o vplivih alkohola, ki so mnogo hujši (govorim v socialnem smislu), niti o tem koliko je zaradi alkoholizma nasilja in nesreč. Ste že kdaj slišali, da je nekdo skadil joint in šel prebutat celo familijo? Pa da je sedel za volan in divljal po cestah? Ne, niste, ker se to ne dogaja. Trava te umiri, vse postane zelo počasno in v takem stanju nimaš želje po drugem kot “strašno pametno” razpravljati z drugimi (ki morajo biti na tvojem nivoju, če ne ni nič), poslušati glasbo, se smejati, ležati in gledati zvezde, plesati (ampak zelo počasi),…
Na tem forumu sem enkrat že napisala, in ponavljam: v 1.letniku srednje šole nam je o drogah predaval en upokojen zdravnik star najmanj 70 let in nam je rekel, da je boljši (mislim za zdravje:))) en joint, kot pol litra vina.
Skratka, ne nas metat vseh v isti koš z narkomani, ker bi na podlagi takšnega sklepanja bili vsi, ki si privoščite nekajkrat na leto več kot le par kozarčkov, alkoholiki. To pa niste, a ne?
Uf, Mojca dobro si povedala (sva pa istih let)! Ja, kukiji so res d best, pa še praktični so – vsepovsod ga lahko poješ, kamorkoli s sabo neseš….
No, glede cigaret bi dodala le še to, da jaz, čeprav strastna kadilka, kar upoštevam želje nekadilcev, kadar se mi to zdi primerno (ne na vrtu kakšne restavracije npr.), se mi pa zdi, da nekateri nekadilci res pretiravajo.