Najdi forum

VESELICA IN OTROCI

NAJPREJ SE OPRAVIČUJEM ZA VELIKE ČRKE DA NE BO SPET KAKA POPENLA

KO SEM SPODAJ BRALA POST O TEM KAKO SO OTROKA PUSTILI V AVTU SEM SE SPOMNILA NA VČERAJŠNJI DOGODEK.
PO DOLGEM ČASU SMO SLE SKOLEGICAMI NA ENO KMEČKO VESELICO MAL FIRBCAT. URA JE BILA ZE KAR ČEZ 11 ZVEČER KO SEM SE VEDNO VIDEVALA MAMICE Z VOZIČKI, DVE DEKLICI STA ZASPALI V NAROČJU MAMA JE PA ŠE KAR ČVEKALA….

NAJPREJ SEM BILA TIHO POTEM SEM PA ČISTO LEPO REKLA ENI MAMICI ČE SE JI ZDI UREDU DA TAKO OTROKA MUČI V TEM HRUPU. PA JE REKLA NAJ SE BRIGAM ZASE DA BO ONA DELALA KAR BO ONA HOTLA S SVOJIM OTROKOM DA NIMAJO VSI TOLIKO DENARJA DA BI SI PRIVOŠČILI VARUŠKE IN ČE ŽELIJO ITI VAM DRUGAČE NE GRE???

HALO???????KAR V LASE BI JI SKOČILA RES ME JE POJEZILO PA SEM BILA TIHO IN SLA KER RES KDO SEM DA SE VTIKAM SAMO OTROK SE MI JE PA SMILIL, POLEG TEGA KER SE JE JOKAL JE DOBIL SE PO RITI…

KAJ PA PRAVITE NA TO???????? ALI RES STARŠI DELAMO Z OTROCI KAR ZELIMO ČEPRAV JE TO ZA OTROKA SLABO KJE SO MEJE???

LP

saj, je jasno, da ti ni mogla, tam pred vsemi pritrditi

si ji pa sigurno segla daleč v vest, in se je kasneje mogla malo zamisliti

Jaz sem bila tudi v soboto na eni veselici – ura je bila že močno čez 1 zjutraj ko je nek par z otročičkom ki ni bil star več kot 4 mesece veselo sedel ob mizi in čvekal medtem ko je otročiček v vozičku spal.

Halo mislim hrup, mraz ( saj se kar ohladi ponoči ) … da ne omenjam vseh pijančkov okrog! res ne vem ali nekateri starši res nimajo nikakršnega občutka za to kaj je prav in kaj ne!

lp, Mojca

Na veselicah so vedno otroci in prav nič ni videti, da bi kaj trpeli. Večina nori, pleše…sicer pa so počitnice in drugi dan dlje spijo. Otroci se zabavajo, če pa je katera punčka pol urce v naročju spala pa tudi dvomim, da je ne vem kako trpela-konec koncev je bila v naročju. Res je, ene si domišlajte , da ste ultra pametne in da če vaši otroci spijo ob osmih, je to edino pravilno. Eno je, če bi mamice naredile tem otrokom karkoli slabega potem bi bilo normalno poseči, ker pa ni nihče naredil nič slabega, si samo ti izpadla zatežena, prepirljiva, “najbolj pametna”… mislim, da je bilo tvoje vtikanje čisto odveč, jaz taki kot si ti, ne bi niti odgovorila, bi si pa mislila, da imaš očitno probleme, da se vtikaš v take zadeve.

Kje so bili pa tvoji otroci? Ne vem ali se mi samo zdi, al se imate vse veselje vtikat v tuje zadeve. Presoja staršev je, kje bodo otroci in kaj bodo počeli in kaj bodo jedli. Kot da človek nima sam s sabo dosti dela….

Morda pa bi bilo bolje,
če bi otroke pustili v avtu?

PS: Današnje teme so obupne, punce, je to forum opravljivk lai smo tu, da si kaj pametnega povemo?

A MISLIŠ DA STARŠI NE SMEJO IMETI SVOJE ŽIVLJENJE ? VSI NIMAJO BABIC IN DEDKOV ALI DENARJA ZA VARUŠKE.. GLAVNO, DA NE SEDIJO KJE V ZAKAJENEM PROSTORU..
SPLOH PA JE NOTRI ŠE BOLJ VROČE KOT ZUNAJ !
MORDA SAMA ŠE NIMAŠ OTROK.. BOŠ TAKO VIDELA KAKO JE IN POTEM BOŠ RAZUMELA !!

Zakaj pa ste tako napadle hano?
Ker vam je stopila na žulj?

Mislim, da je vsem jasno, da nekajmesečni dojenček ob 11h zvečer na hrupnem in veseljaškem prostoru za veselice nima kaj početi.

In če starši mislijo, da jim je “kratena pravica do življenja”; če so toliko neodrasli, da se ne zmorejo prilagoditi otroku in pri tem malček zanemariti svoje očitno neizživete potrebe, mi je takih staršev žal.

Ker se jim je otrok zgodil mnogo prezgodaj. In mu niso dorasli.

Lp, Ali

Men je jasno samo to, da vtikaš glave tja, kjer se te nič ne tiče. Včeraj je bilo ob osmih zvečer še vedno 32 stopinj, se pravi da otročička verjetno le ni zeblo, če pa je spal, ga očitno tudi hrup ni motil. Dajte rajši kakšno pametno delo počet.

men gre tud to tko na živce. Še posebej to videvam na morju v kempu. Naša miška hodi spat tako kot doma okoli 21.00, drugi otroci pa tam okoli 23.00 – 24.00! Pa so vsi že ob 21.00 jokavi pa sitni in ihtavi, starši jih pa še kar pokonci držijo. Je pa res, da je naša okol 7.00 – 7.30 že pokonci, drugi pa šele ob 9.00, ampak takrat ko mi ustanemo se vsaj da še nekako dihat, kasneje je pa tako in tako že vročina

ja zdaj tisti, ki gremo na morju z otroki na večerjo, potem le ti v vozičkih zaspijo, mi pa seveda ostanemo(ker spijo 5 cm od nas), poslušamo glasbo, se pogovarjamo…in da, ura je že 00.00… otroci pa kar spijo… a smo zato kriminalci… meni se ne zdi.

Ne sej če otrok spi je ok, samo ne odobravam pa , da se otroke na silo pokonci drži, zato da ne bodo ob 7.00 zjutraj ustali. Mislim da bi moral tam do 4. leta otrok jit spat nekje med 21.00 – 22.00, ker drugače je pa že malo pozno

Prvič: na veselici nisem bila še nikoli.

Drugič: zadnjih,vsaj 8 let, tudi v “discu” ne

Tretjič: Če starši mislijo, da je za njihovega otroka dobro, da se matra, potem naj se matra. Saj se v končni fazi matrajo tudi oni. Verjetno so to ljudje, ki so tudi v življenju taki, da se jim za vse, pardon, j…….. . Predvsem je pa zadnja stvar na svetu, ki bi jo rekla nekomu, ki ga prvič vidim, kako dela z otrokom …. Včasih sem še mislila, da lahko rešim svet, sedaj pa so me naučili – brigaj se zase. Bilo je težko, a z vajo vse vse da!

Četrtič: absolutno se ne strinjam, da otroka voziš po veselicah – če nimaš varstva boš pač počakal pol leta ali več in boš šel šele potem na veselico. Tako pač je, ko se odločiš za družino!

Pa lep dan!

Veselice so družabni dogodek na podeželju (ne veš, ker še nisi bila), katerega sestavni del so tudi otroci, ki se povečini(vedno so izjeme) ne mučijo, ampak zelo , zelo uživajo. morala bi videti, da bi si lahko predstavljala. Če gredo enkrat na mesec (pa še to samo 2poletna meseca) bolj pozno spat, ne bo prav nič narobe. le oni bodo veseli, ker se bodo na- noreli z vrstniki in naplesali. To je ravno čar veselic, da so tam cele družine.(sedaj bo katera pametna rekla, zakaj pa niso podnevi, da ustrežem še njim: veliko ljudi na podeželju ima kmetije, kar še ne pomeni, da ne bodo šli nikamor z otroki…) Normalno pa je, da če kateremu otroku ne paše, je treba it domov-to sem seveda morala dodati, ker tukaj vse jemljete tako dobesedno!

Mislim, da sva se narobe razumeli … vem kaj je veselica. Sem pač “ljubljanska srajca” in mi ni bilo do obiskovanja le-leh. Vsak ima svoje interese… Pa – govor je bil o dojenčku, ne o otrocih, ki skačejo okoli.

In sem zadnja, ki bi govorila o tem, kdaj se gre spat, ker moj otrok ne gre na morju skoraj nikoli spat pred 23h. Ker je to pač morje. In je od dojenčka navajen, da se na morju “dogaja”. Vedno sem ga vozila s seboj, ampak res vedno. Šli smo na večerjo, šli smo na sprehod …. bolj je bilo glasno, bolj je spal – ko je bil zaspan. Je pa tudi res, da se je to dogajalo samo na morju, ko so bili “delovni dnevi” tega ni bilo. In tudi vem, da ni nikoli, res nikoli, spal dlje kot do 7.30. Še sedaj, ko bi lahko izkoristil šolske počitnice, ne.
Nič nimam proti veselicam, vseeno mi je, če starši vozijo otroke ponoči okoli, ker so to njihovi otroci. Jaz s tem nimam problemov. če ima nekdo svoj prav – tudi v redu, jaz mu svojega ne bom vsiljevala.

Moram rečt, da sem čakala, kdaj se bo našel nekdo, ki bo skočil na kost ….
Ni mi pa jasno, kaj želite slišat – obsojam starše ali ne obsojam???

Jaz sem samo povedala svoje mnenje… Saj, baje je Hana to želela….

Kate,
po mojem ti ne bi škodilo, če bi šla kdaj ven.
Sproščena mama = zadovoljni otroci.

Preveč strog red in preveč pravil ubija kreativnost in ustvarjalnost.
Včasih jih je treba prekršiti, grešiti in uživati.
To je življenje.

S.

Moj včasih tudi od enih ponoči noče zaspati. V hiši je tečen in nergav. In kaj naredim:
tja do ca. 22.00 se spravim ven in ga zapeljem malo naokoli in izmeno uživa. Na veselice pa ne hodimo, ker nam ne paše. Nimam pa nič proti, če se komu zahoče, da gre in s seboj vzame otroka. Če je zraven voziček, v katerem lahko spi, zakaj pa ne. Če je otrok že večji (beri: ni v več v vozičku) in joka, ker ne more spat, potem je pa to mučenje otrok. Še bolj se pa zgražam, če starši oz. bližnji kadijo koliko dojenčkov in otrok. Po mojem je to bistveno večji kriminal!!!

Avtor S in ostali, ki razmišljate podobno tudi jaz sem zato, sploh če nimaš varstva, da popelješ včasih otroka na veselico. Ko prideš tja ,si tako ponavadi otroci dajo duška plešejo ,norijo in se zabavajo,ko se utrudijo pa zaspijo in če starši potem kakšno rečejo, malo zaplešejo in se imajo fino, ni nič narobe, saj se ne dogaja vsak dan!! Ne delat panike tam kjer je ni !!

Draga Andreja,
če boš še ponovno pozorno prebrala hanin post, boš morda opazila, da je bilo govora o nekajmesečnih dojenčkih na veselici – ti pa tam ne skačejo naokoli, ne plešejo in se ne zabavajo.
Vsaj mislim, da ne – trušč, alkoholni hlapi in cigaretni dim pa jim prav gotovo ne pripomorejo k mirnemu počitku.
To, da dojenčkom tam nič ne manjka, so si izmislili njihovi starši, ki bi se radi zabavali…
Lp, Ali

Ali, prav občudujem te, da se ti še ljubi!!!
Mene je v zadnjih dneh vse minilo…

Glede prijetnih vaških veselic pa: a ni tako, da se praviloma končajo s pretepom???

lp,
Ivana

New Report

Close