Lep pozdrav vsem!
Čez dva meseca me čaka preizkus vese v zgibi-30 sekund. Ker sem že dolgo rekreativna športnica, sem mislila, da bom ta preizkus opravila brez težav, a sem se zmotila…
Kupila sem si drog za med vrata in vsa razočarana ugotovila, da se ne morem niti dvigniti, kaj šele, da bi se držala 30 sekund.
Res je, da imam razvite predvsem mišice nog, mišice rok pa sem očitno preveč zanemarila.
Kaj mi je storiti, da bom v dveh mesecih opravila omenjeni preizkus? Kakšne vaje? Bo treba v fitnes ali je dovolj dvigovanje kakšnih uteži ipd.? Katere mišice naj krepim poleg mišic rok in s katerimi vajami?
Prosim pomagajte!! Hvala že vnaprej!
Anamari
Jaz zagotovo ne bi trenirala samo zgibov. Natrenirati moras celotni zgornji del telesa, pri zgibih pa (odvisno tudi od oprijema) predvsem hrbtne, z lati na cisto prvem mestu, seveda pa je “koristno” 🙂 okrepiti tudi bicepse. Predvsem MOC teh misic.
Opis vaje (s sodelujocimi misicami)
Na vajinem bi vseeno sla v fitness, saj tam to lahko bolj sistematicno trenirata. Ce sta pa hitro zadovoljni, bi seveda slo tudi doma. Rabita samo malo domisljije.
Jaz recimo zgibov ne morem delati brez protiutezi – tega pa si ne predstavljam delati doma. Fitness karta je najbolje zapravljeni denar (pod pogojem, da tam delas in ne cvekas).