Najdi forum

ves mesec zamašen nos

Pozdravljeni!

Naša triletnica ima že ves mesec (odkar je vrtcu) zamašen nos. Poskusili smo s fiziološko raztopino, pa s kapljicami Operil za otroke (samo nekaj dni), ampak nič ne zaleže.
Imate kakšen “recept” za odmašit nos – sicer bomo poskusili še s krtačo od dimnikarjev, he he.
Menit, da bi morali k zdravniku?

LP, Nives

Pri nas je isto (tudi prvič v vrtcu, star 2,5 let) in zaradi tega ne bomo šli k zdravniku. Mi nos čistimo s pumpico in ob večerih napršimo s sterimarjem. Zdaj je že bistveno bolje, malo pa še vedno curlja. Bolj izkušeni so me potolažili, da vrtičkarjem itak celo zimo malo teče iz noska:-) Verjetno je to res, saj so nam v vrtcu naročili, da moramo prinesti vsak po 100 kom robčkov. Očitno že vejo, kako je s tem:-)) Skratka mislim, da dokler je samo malo vodice iz noska, ni panike. Če pa bo zraven vročina ali kaj, potem pa le k zdravniku.

Lp,
Katarina

Katarina Prva, si slučajno iz KR? Tudi mi smo namreč nesli robčke v vrtec :)))
Sicer pa je pri nas podobna situacija pri mlajšem sinu (15m) in nimam več idej, kako naj se sploh lotim projekta :”odmaši nos”

Pri nas je ista pesem. Zvečer ga med tširanjem malo pošpricam po obrazeku, da se razjezi in včasih nas uspe kar veliko spihati ven. Jaz mu tudi “odtajujem” nosek z varko namočeno v tople kamilice, ko je vse razmočeno, pa obrišem z mokro vatko, ker je tako občutljiv na svoj nosek. Pumpice nam ne pusti uporabljati, niti kaplice ne pusti dajati v nos.

LPT

Poskusite s kremo materine dušice, ki jo namažeš po prsih, lajša dihanje, odmaši nosek, preventivno deluje proti virozi. Nam je v veliko pomoč.

lp

No jaz pa lahko napišem, celo leto zamašen nosek. Porabimo en velik Sterimar na mesec, ker se naša gospodična še noče naučiti pihati skozi nos. Ni pa dobro da se nosek čisto zamaši ker gre rado na ušesa potem pa seveda moraš k zdravniku po antibiotik.

Ne, iz LJ, ampak očitno je povsod taka praksa. Moja kolegica ima sina v drugem vrtcu (tudi v LJ) in so jim takoj na prvem sestanku rekli, naj za božjo voljo že prinesejo robčke, ker tako brišejo ves čas, da se kar kadi:-)))

Lp,
Katarina

Naša je lani imela zamašen nos od septembra do aprila, tako da sem letos že pripravljena :-)))

Prakticiramo pa naslednje: vsak večer jo namažem z materino dušico (od Justa) po prsih in hrbtu + (dobesedno) zlijem fiziološko v nos in ga sčistim z vato (včasih ji uspe tudi pihnit, največkrat pa ne). To preventivno – ne glede na to ali je prehlajena ali ne.

Ko ji pa iz nosa teče rumeno-zeleno, pa po čiščenju dam še Operil za otroke. Maksimalno en teden. In z materino dušico namažem še zjutraj. In upam, da bo zbolela…….

LP M

JOJ popravljam zadnji stavek……..

…in upam da NE bo zbolela!!!!!!

LPM

A JE KATERA POSKUSILA Z BRONHISOL KREMO. TA RES ČUDOVITO ODMAŠI NOS. JAZ SEM JO KUPILA V LEKARNI POD MAXIMARKETOM. ODMAŠI TUDI ZAMAŠENE SINUSE.

New Report

Close